2010. június 30., szerda

LÁNC



Nemrég készítettem ezt a láncot.
Most készül a csíkos táskám:)

Gív-övéj námbör tú!

Megvolt a sorsolás a játékomon, nézzetek be, akit érdekel, vagy érint!

kreativkuckom.blogspot.com

Eszter babám pörgős szoknyája



Nyári horgolt ruhában, a tűző nap ellen kis sapiban Eszter babám!

Horgolt sapka :)



Előre bocsátom, hogy utálom, ha engem fényképeznek. xD Rólam ritkán lehet jó fotót készíteni, nem vagyok egy fotogén alkat. :)) De ezt a sapit fejen érdemes megmutatni, és áldozatot hozva a gépem elé álltam. :P Az egyik fekete-fehér, mert én magamat csak azokon a fotókon bírom, a második pedig a szép türkiz zöld színét mutatja meg a sapinak.
Annyira jól sikerült, hogy a mamám már leadott egy rendelést, hogy készítsek neki egyet őszre-télre. Fiatal és idősebb hölgyeken is egyaránt jól néz ki, és ami a legfontosabb, véd is a hideg ellen, a nagyi kockák ellenére is. :)

2010. június 29., kedd

Csomagolás

Tanakodtam kicsit, hogy megosszam -e veletek ezt az "óriási" munkát, hisz mindenannyian csodákat mutattok nap mint nap, de végül úgy döntöttem, hogy ha már csatlakoztam hozzátok, hát megmutatom mit tudok. Még ha csak ennyit is. Köszönet Jandónak a kisvirág, gomb kombináció ötletééért!!! A kis csomag egy tündéri kislány keresztelőjére készült: a keresztlányoméra. Hát, ilyen volumenű munkák kerülnek ki még mindig csak a kezem alól...

És egy kérdés:

Van egy mintám. Egy fidres, fodros kivirág. A számomra nem teljesen egyértelmű leírás egy része így hangzik: Az első kör minden egyráh.pálcájába 3x 1 egyráh. pálcát és 4 levegőszemet horgolunk, de ekkor csak a szem hátsó tagjába bökünk.

Ez mit jelent? Ez a hátsó tagba bökök dolog az egyráhajtásosokra vonatkozik ugye? Jól értem, hogy minden szembe három egyráhajtásosat bökök, de csak a hátsó ágba, majd 4 láncsszem, és jöhet a köv. szem? Mert a leírás kicsit olyan, minth a levegőszemeket kellene a hátsó ágba, de én arra még nem jöttem rá, hogy azt, hogy lehetne, gondolom nem is lehet. vagy mégis? Kisegítene valaki? És miért írja, hogy 3x1? Miért nem azt írja, hogy három? Vagy minden egyráh. után kellene a 4 levegőszem? Rajz nem vot hozzá, csak a leírás, meg a fénykép.

Zacskóból horgolt lábtörlő

Eredetileg a kész projektet akartam felrakni ide, de mivel saját textilszatyrot hordok a vásárláshoz, lassan haladok "szatyorról-szatyorra". :o)

Ezért a figyelmetekbe ajánlanám a nejlonzacskók újrahasznosítására a horgolást. A zacskót egyszerűen csíkokra kell vágni és összecsomózni a videó szerint, aztán indulhat a horgolás. Elvileg 8-as tű kellene hozzá, de nekem az még nincs, szóval 7-essel horgoltam ezt:


És az ajánlott videó:


És legyen itt inspirációként olyan újrahasznosítás is, ami szebben sikerült az enyémnél: :o)


Na, meg egy tematikus blog is: http://cristencrochet.blogspot.com/

Egy idősebb barátnőm mondta, hogy a 80-as évek elején a tejeszacskókból készültek lábtörlők, ha valakinek van képe ilyesmiről, belinkelhetné nekem. :o)

Lujzerl bolerója


Jó régen készülök már arra, hogy teszek fel képeket az eddigi horgolmányokról, például nagyikocka, nagyiháromszög és társai. Szóval, íme, nagyjából sorrendben:


alátét-kalap-mobiltok-sorsolótasak


nagyinégyzet(elsőm)


nagyiháromszög(túl vastag a fonal, nem látszik olyan szépen a minta)

mamuszka


mamuszka a lábamon(párja még készül)


A képek elég tréül sikerültek, mobilosak, bocsi! Ez volt mostanában a termésem, de már azóta is vannak újabb megkezdett pojektek!

Kalap

Ez a kalap készült a napokban, kb. 2-3 évesekre való. Orgona lila és világoskék pamutfonalból. Még régebben találtam egy leírást és képet valami hasonlóra, de az nem volt a legjobb, így több helyen átalakítottam, változtattam rajta. Kapott egy kitűzőt is, amivel a karimáját fel lehet tűzni.

.

2010. június 28., hétfő

5. forduló mintája

Sziasztok!

Dóri!
Köszönöm szépen az e-mailben elküldött leírást!
A levlista nekem sem akar valamiért bejönni, így megpróbálom feltenni ide a háromszöget nagyítható verzióban (hátha engedi a rendszer), ha még valakinek nem lenne meg.

Szolgálati közlemény :)

Kedves mindenki!

Mivel valami miatt nem működik a blogom linkje az oldalsávon, leírom ide, hátha valakit mégis érdekelne...

www.kreativkuckom.blogspot.com

Rubik kocka



Szögletes legyen... ne legyenek kilógó dolgok... Rubik kocka!!! Nekem rögtön ez jutott eszembe a kiírásról. Magát a kockát nem volt nehéz elkészíteni, az már jobban akadályozott, hogy ínhüvelygyulladásom volt - amit most már sikeresen kihevertem.
A kiskockák elválasztó részét csillogós fekete fonallal próbáltam imitálni - így sikerült. Ahogy a szavazataimat nézem, még erre kaptam a legtöbbet- Hurrá!!!

Az ötödik forduló nekem is fejtörést okoz! Igaz, hogy a mintát még nem próbáltam ki, de egész nap azon agyalok, hogy mit lehetne készíteni belőle. Még jó, hogy egy héttel kitolódott a határidő, remélem addig kitalálok valamit.

Jó ötletelést Nektek is!
Hencsilli

2010. június 27., vasárnap

Esős napokra


Jól el lehet szórakozni esős napokon a halakkal. (A készítésével is és a játékkal is.) Környzetbarát, maradékok felhasználására kiváló.... még mivel dicsérjem? :o)
Pontosabb leírás a blogomon.

2010. június 26., szombat

dróthorgolás

nem bírtam nem kipróbálni. :oDDD akit érdekel a technika, javaslom keressen rá a wire crochet szókapcsolatra.


Vetélkedő - 5. feladat

Elérkeztünk a vetélkedő 5., egyben utolsó fordulójához. Szerettünk volna valami olyan feladatot kitalálni, ami még nem volt. Remélem sikerült, és tetszeni fog nektek. :)


A feladat: rajzos leírás alapján meghorgolni az adott mintát, és ezt felhasználni valamihez, valamiben.

Hogy teljesen egyértelmű legyek, nem díszítésre gondoltunk, hanem úgy felhasználni, hogy valami része legyen, vagy ezekből állhat az egész is. Mindegy, hogy milyen fonalból, milyen méretben készül. Legalább egy ilyet tartalmazzon az alkotásotok, de több is lehet, tetszőleges mennyiségben.
Határidő: július 3. (szombat) éjfél - helyett - júl 10. éjfél!!!!!!!!!!!!

A minta:


( A leírás alapját neten találtuk, de alakítottunk rajta, úgyhogy nem egy az egyben másolás, és semmilyenjogot nem sértünk vele.)

2010. június 25., péntek

Ígérem, utoljára:

Image and video hosting by TinyPic katt a képre!

CSAK EGY KÉRDÉS...

Jandó, Kriszta!

Mikor lesz a játék 5.fordulójának kiírása?
Annyira várom, hogy mi lesz az utolsó kihívás.
Ma nem dolgoztam, itthon voltam és úgy horgoltam volna valamit...
A délelőtti vásárlást követően egyből kapcsoltam be a gépet arra számítva, hogy már meglesz a feladat kiírás. Nem így volt...sajnos.
Ki hogy van ezzel a témával lányok?

Kör, és téglalap

Sziasztok!

Még nem mutattam Nektek itt a játék harmadik, és negyedik fordulójára készített műveimet, abban viszont biztos vagyok, hogy a blogomon nem látta mindenki, így kiteszem utólag ide mindkét művet.


A kör alakú fordulóra ezt a mandalát készítettem, ami eredetileg ablakdísz lenne, de az 5 éves fiam az ajtójára kérte díszítésként, így ott fotóztam, a végleges helyén. Melírozott selyem szerű horgoló fonalból készült, ami érdekes csillogást ad élőben a mandalának, bár ezt a fotó nem adja vissza élethűen.

A négyzet alakú formára pedig ezt a "csipkeszerű" terítőt horgoltam.

2010. június 24., csütörtök

Horgolt ceruzatartó

Sziasztok!
Íme nagyobban a ceruzatartóm:

A története meg a blogomon: http://timtombada.blogspot.com/2010/06/horgolt-ceruzatarto.html

Fotóalbum

Sziasztok :)

Felkerültek a vetélkedők képei egy webalbumba, fordulónként. Gondoltuk, hogy annyira szépek, amiket alkottatok, hogy megérdemelnek egy helyet, ahol együtt lehetnek :)

Nos, a képek nem éppen a legjobbak :(
Épp ezért, kérek szépen mindenkit, aki rész vett/vesz a vetélkedőkben, hogy ha módjában áll az albumban lévő képénél jobbat küldeni, akkor tegye meg a pk.kriszta@gmail.com címre és én lecserélem.

Továbbá a képek alá került a tulajdonosuk blogjának az elérhetősége, viszont ez is hiányos még, a fent említett email címre, ha elkülditek, akkor javítom azt is.

Remélem tetszeni fog nektek, nekem nagyon tetszik, hogy ilyen szép munkák gyűltek össze :)

A képeket ITT találjátok, de Dóri is tesz ki egy képet az oldalsávba, ahonnan egyből odajuttok :)


Szütyők

Fiúkáim jövő héten táborba mennek, és hogy ne veszítsék el a dolgaikat, ki lesznek díszítve, mint a karácsonyfa. Ezek pl. a nyakukban fognak lógni. Húgom készített újrahasznosított pénztárcát, hát így tudtam megoldani a hordozhatóságukat.
Ez egy fajta kísérletezés is volt a mintákkal. Azt gondoltam, hogy jellegzetesebb mintát ad majd az 1ráhajtásos pálcák és a félig befejezett 1ráhajtásosok váltakozása. Nosss, ilyen lett.

Fiús....Lányos....

...vagyis lányos...fiús...

Mert ugye az illem úgy kívánja, hogy hölgyeké az elsőbbség.
Írtam már többször is, hogy nagyon szeretek sapkákat horgolni.
Amikor gyes-en voltam nagyon sokat horgoltam eladásra is.
Elégedett volt a munkámmal minden kisbaba és anyuka.

Nézzétek ilyenek a lányoknak készített sapkák:




Ezek pedig azok amiket a fiúknak horgoltam:


Igaz, most a nyár derekán nem igazán aktuális, de néha olyan hideg van,hogy elférne a kis buksikon.

Közös kötés/horgolás



Végre! Van időm sztorizni.
Képzeljétek csak, vasárnap találkoztam néhány blogtárssal, mert KicsiKató észrevette a bemutatkozásomban, hogy egy városban élünk és olyan aranyos volt, hogy megkeresett. Ez volt az első találkozásunk (egyébként is) és nagyon meglepődtem, hogy sokan felajánlottak néhány tárgyat tombolának, amit egymás között sorsoltunk ki. Öröm számomra, amikor önzetlen, jószívű emberekkel találkozhatok.
Szóval én azt a kötőtűt nyertem Ariadnétól, és ajándékba kaptam a jelölő gyöngyöket KicsiKatótól. A pillanat hevében eszembe jutott, hogy én is szolgálhatok egy kis szerénységgel: a sütimet Jucuu vitte.
Ki kötött, ki horgolt (én és Csipcsilla), na meg aki fonalat font!!! Olvashattok minderről a linken. Köszönöm a felszabadult együttlétet.
Lányok! Csináljunk ilyet itt is!

Na! Rendezkedtem a Picassa-n, ezért innen-onnan eltűntek képeim, de ott fenn vannak ám, csak biztosan valami megváltozott.

2010. június 23., szerda

"Újrapóló"


Mit is kezdhetünk még a kinőtt, megunt pólóinkkal? Itt egy újabb lehetőség. Több kép itt.
Minimum 10-es tű, de az is lehet, hogy mutatóujj kell az elkészítéséhez.

Bocsi, talán nem volt egyértelmű a bejegyzés: ezt nem én készítettem, egy lengyel oldalon találtam.
Nagyon jó ötletnek tartom, és gondoltam, hátha valaki kedvet kap az elkészítéshez. Szóval a gratuláció nem nekem jár.:o(

Szabályok-vetélkedő???

Ne haragudjatok, hogy itt írom le, amit ezzel a témával kapcsolatban érzek, de úgy érzem, ez teljesen közügy, és az egész blogot érinti, nem csak a vetélkedőt.

Először is, Ihigabi, köszönöm, hogy elmondtad, leírtad, hogy rosszul esett, hogy nem vehetett részt a cica szőnyeged a vetélkedőben. Köszönöm a többieknek is a kommenteket, hogy elmondtátok a véleményeteket.
Viszont az kicsit rosszul esik, és fájlalom, hogy csak most mondjátok, és így. Itt a blog, ahova írhat mindenki. Ott a címem, eddig még minden levélnek örültem, és válaszoltam is rájuk, bármilyen témát érintett, és már ott van a tagoknak a lista is.

Kérlek, bátran írjatok ezután, ahova jólesik. Már többször írtam, hogy mindenki véleménye számít, és fontos számomra/ számunkra. De a dolgokat csak úgy lehet orvosolni, hafelszínre kerülnek. És azt szeretném, ha erre figyelne mindenki, és nem tartaná magában a rossz érzéseit sem.

A játékokkal kapcsolatban. Direkt együtt indult a kettő, a blokkos és a vetélkedő. Az egyik mindenkinek, kötetlenül, a másik tagoknak, megkötöttségekkel, hosszabb távon. Egyik sem kötelező, de bíztam benne, hogy mindenki örömére lesz. Akár játékos, akár néző. Ezután is lehet játék, másféle, más szabályokkal, de most ez van.
A vetélkedő egyik fontos része a feladatok összetartozása, mert ezalatt is látszik a résztvevők fejlődése, és főleg a kitartása. Sajnálom, ha valakinek nem volt rá ideje, hogy elkészítse az aktuális feladatot, de még senkire nem haragudtam ezért, és senkire nem néztünk csúnyán, vagy hasonló. És hangsúlyozom, ez csak játék!!!!!!! Bármennyire is beleadja mindenki a legjobb tudását, és komolyan veszi. Ami már elveszti a játékos hangulatát, és kedvét, azt már nem érdemes folytatni. De remélem van, aki nem így érez, és be szeretné majd fejezni majd az 5. fordulót is.
Az összetartozás még azért is fontos, mert együtt vannak/lesznek pontozva, azért is van a szavazás. A végén lesz összesítés, és még valami, ami meglepi. De már ezt is többször írtam. Sajnálom, ha valaki nem ért vele egyet, vagy nem látja jónak. Véleményt persze itt is szivesen fogadok.
Higyjétek el, Krisztával rengeteget készülünk minden fordulóra, többszöri levélváltás előz meg minden feladat kiírást, és sok munka az összesítés is. De örömmel tesszük ezt, és élvezzük. A feladatok fokozatosan nehezednek, és egyre több a szabadság is bennük. Először konkrét feladat volt, amit sokan kifogásoltak, hogy nagyon korlátozó, mikor szabadabb volt a mozgástér, volt, akinek az volt zavaró. Mivel csak ketten vagyunk, nem tudunk mindenki fejével gondolkodni, és felmerültek nem várt problémák is. Ilyen volt a körnél a nyúlványok kérdése is. Azért utasítottuk el, mert akkor már nem a kör/gömb a lényeg, hanemamivé válik, és nehezen látható meg a rész az egészben. Ezért van, hogy a struccot és cicát elutasítottuk (pedig nagy szívfájdalommal tettük), és pl. a láncot engedtük. A láncnál a kör/gömb maradt a lényeg, a lánc rész csak kellék, és senki nem látta őket egynek, mint egy állatnál. Legalábbis ez a mi véleményünk, szintén többszöri átbeszélés után.

Szeretném, ha a blogban, és benne mindenki megmaradna barátinak, beszélgetőnek, szókimondónak, őszintének, felvállalónak, olyannak, mint eddig. Én nagyon élvezem a közös munkát, az együtt horgolást, egymásnak örülést. Ne hagyjuk, hogy félreértések, ki nem mondott dolgok közénk és a közös céljaink közé álljanak.

Ha volt erőtök eddig végigolvasni, akkor köszönöm, nagyon. Nekem ez mind nagyon fontos, azért akartam elmondani.

Újabb takaróhorgolás!

Most nem a Horgo-blogos közös takaróról van szó, de egy hasonló kezdeményezés alakul Wondrlanding blogján itt:
http://wondrlanding.blogspot.com/2010/06/szeretetvarazs.html#comment-form . Az árvízkárosult óvodás gyerekek számára készülnének nagyinégyzetekből álló takarócskák. A tervek nagyon szépek, nézzétek meg.
Jelentkezhettek a fenti linken, én már megtettem!
Karina

Vetélkedősdi


Nem tudok nem hangot adni csalódottságomnak, ami akkor ért, amikor a harmadik fordulós kerek horgolmányom nem fért bele a keretbe a nyúlványai miatt.
Tudom, hogy csak játék, de abban a fordulóban, és ebben is akadnak "nyúlványok". Akkor miért állítottunk fel szabályokat?
Tehát íme mellőzött cicaszőnyegem(itt még bajusz, szemek nélkül) az igazi cicámmal.

Egy újabb táska

Természetesen ezt is a pillangók uralják. És az enyém! Juppi!

Na itt van ő :

Több infoért klikeljetek ide. :)

Reneszánsz csempék...


...avagy exklúzív tányéralátét. Arra gondoltam, ezúttal valami finomat horgolok, vékony fonalból. Ilyen lett a végeredmény. Bár illene legalább még egyet készítenem, hogy pl el tudjam ajándékozni. Ha tetszik, itt elérhető a minta. (regisztrálni kell)


2010. június 22., kedd

Még egy szolgálati közlemény

Tegnap 3 óra alatt, egy kedves ismerősömmel sikerült kitalálnunk és elrendeznünk a közös takarónk elemeit. Beterítette az egész nappalinkat, szerencsére Domácska aludt, különben gyorsabban szedte volna fel a blokkokat, mint mi letettük. Végül a szivárvány színei szerint rakosgattuk össze úgy, hogy közben még viszonylag szimmetrikus is legyen, de nem egy függőleges vagy vízszintes tengelyre, hanem az átlójára! 13x13-as négyzet lett belőle, néhány négyzet sajnos kimaradt, de ezeknek is lesz helye, kis párna, vagy fali tároló készül majd belőlük.
Nagyon elégedettek voltunk a végeredménnyel, ami persze még nem v é g e r e d m é ny, hisz az összevarrás még hátravan, de szerintünk, JÓL nézett ki, így a szőnyegre lerakva. Persze lefényképezni is még elég rosszul lehetett csak, alig fért a képbe és fény sem volt, mert szakadt az eső.
Köszi még egyszer mindenkinek, aki részt vett az akcióban :))

Nem csigázom tovább az érdeklődést, ilyen lesz egyszer:


Karina takarója


Én is jövök, beállok a sorba, mutatni, mi készült a játékra. Egy türkiz színű babatakarót készítettem, csipke-szerű mintával. Jó nagy lett, 62x81 centi pontosan. Blogomon találhattok sok-sok képet, meg a történetét hozzá, itt csak azt mesélem el, hogy két kisebb gyermekem is segített a végén a blokkolás folyamatában és szurkolt az egész család, hogy be tudjam fejezni időre. Első ilyen nagy munkám volt, de most már nem fogok félni belekezdeni nagyobb darabok horgolásába. Nagyon szerettem a fonalat, izgalmas a színe, jó volt vele dolgozni! Ja, hogy az adatokat el ne feledjem, Közel 200 g, fingering vastagságú merinoi gyapjú, kézzel festett, 4-es tűvel horgolva.  

Cicás táska

Akkor jövök mutatom én is nagyban a művemet, mert már megint nem nagyíthatók sajnos a képek.
Nagy fejtörést okozott először mit lehet szögleteset készíteni. Mikor Jandó szabad utat engedett a táska dolognak, akkor dőlt el, hogy HK-s táska fog készülni, imádott unokahúgomnak, akinek ez a kedvenc motívuma. Tökéletes lesz neki úszni járni.
A blokkok a 200 blokkos könyvből valók, kivéve a cicás, az félig neten látott kép, félig saját kútfő. Az egész 2,5-es tűvel készült. A bélést először összevarrtam géppel, majd bele a táskába kézzel. A fül is kapott egy bélés csíkot, hogy ne nyúljon meg.
Lenne amit legközelebb másként csinálnék, de ez most ilyen lett:

ilyen a bélelés:

és a cica közelről:

Krém-fehér neszeszer

Ajándékba készült,úgyh nemsokára postára is adom,de előtte mindenképp le akartam fotózni. 2es tűvel dolgoztam,50szemre kezdtem. Krémszínű fonallal,az 5.sor pedig fehér.
A bélést nem így szerettem volna,valahogy nem megy ez nekem. A zippzárat belevarrtam a bélésbe,és az egészet kézzel a neszeszerbe. De biztosan van ennek vmi frappánsabb módja is. Ha valaki csinált már ilyet,legyen szíves segítsen nekem. Köszi előre is.
Több képet itt találtok.

FÜLBEVALÓ

Ha esetleg nem néztek be a blogomra megmutatom itt is fülit, s talán nagyítani is tudjátok.
Nehéz feladat volt számomra.Nagyi minta gyönggyel díszítve.
A lányomnak tetszik, azóta többször is viselte már.


Natti féle táska, újra

Képzeljétek, most nem a sajátomat mutatom, hanem egy kedves rendszeres olvasónk, Móni munkáját. Nem szeretne tag lenni, mert nagyon ritkán van csak ideje horgolni. De ez a táska nagyon megtetszett neki, é el is készítette. :)

Annyit változtatott rajta, hogy 2 szirommal kevesebbet horgolt, mert először neki is hullámos lett. Itt is a kép róla. Köszi.




Remélem máskor, máshoz is kedvet kapsz, hogy meghorgold. :)

Dobozka


Nehéz szülés volt. Hú, hogy mennyit gondolkodtam! Keresztnek indult ez a mindössze 5x5cm-es dobozka, de annak túl nagy volt. Blokkokból kisebbet nem tudtam varázsolni, ígyis horgolócérnával, 0.75-ös tűvel készült + 3 reflektorral, hogy lássam, mit művelek. (Természetesen nappal kinek van ideje horgolni?)
A minta a 200 blokkos könyv 74., Sevilla névre hallgató darabja, 1 sorral kisebb kiadásban.
Aztán egyik hajnalban arra ébredtem, hogy az olvasólámpáinkon lógó dédiktől örökölt rózsafüzérek egyikének tartója lesz.

Horgolt poncsó kiegészítokkel

Mostanába picit elhalgattam mert ezerrel horgoltam a versenyre. A feladat - valami szogletesset horgolni. Hát én ezzel a poncsóval nevezek. Nagyon tetszenek ezek a feladatok és már most szomorú vagyok hogy a versenynek mindjárt vége.


És mivel a poncsónál nem tudtam megálni, horgoltam még hozzá egy sapkát és egy pici karkotot is:-)

...és így megszuletett ez az új eggyuttes...


...poncsó...


...karkoto...