2011. január 31., hétfő

Piros



2011. január 29., szombat

Blogszülinap és egy kis játék

Ó, csak most vettem észre, hogy 1 éves lett a blogunk! :))) Tavaly január 23-án indult útjára. Akkor még nem is gondoltam, hogy valaha ennyi lelkes horgoló csatlakozik a kezdeményezéshez, ilyen rengeteg gyönyörű horgolmányt láthatunk még itt, és ilyen sok érdeklődő lesz minderre kíváncsi.



Nagyon örülök, hogy közösségi blognak nevezhetjük a Horgo-blogot, és ezáltal ennyi kedves embert ismerhettem meg. Nektek köszönhetem, hogy megtanultam horgolni, és még sok-sok mindent. Jó, hogy vagytok, hogy így együtt vagytok, és megosztjátok itt a munkátokat, a tapasztalataitokat a többiekkel. Köszönjük. :)

Mivel igazán van mit ünnepelni, szeretnék egy kis játékkal kedveskedni mindazoknak, akik részt vesznek a blog életében (akár tagként, akár olvasóként). Sajnos túl nagy ajándékot nem tudok felajánlani, de valami hasznosat és személyeset igen. Remélem így is lesz kedvetek játszani.

Arra gondoltam, hogy a nyeremény 10 dgk fonal lesz, amit én fonok és festek. A nyertes választhatja ki, hogy kb. milyen színűt szeretne. A fonalaim egyágúak, 4-6-os tűhöz valóak, és lehet egyszínű és színátmenetes is. (Az eddig elkészülteket megnézhetitek a blogomon, de addig majd még mutatok újabbakat is.)




A játékra jelentkezés feltétele:
- legyél rendszeres olvasó itt a Horgo-blogon
- hagyj itt egy hozzászólást

Határidő: febr. 5. (szombat) este

ui: közben ne felejtsétek a Fonalshopos játékot sem, rengeteg gyönyörű fonalat nyerhettek, és remek lenne, ha valamelyikőtök bekerülhetne az Ameliebe :)

2011. január 28., péntek

Csupa lila

Hát igen néha lepkés, néha nyári kalapos és néha lilás a hangulatom...
 













2011. január 27., csütörtök

Egy kis nyár...

 ...ebben a havas idoben...két kalap két változata. Egy zold kidíszítve és egy hófehér...
 
 
 
 
 
 

2011. január 25., kedd

Férfi sapka

...ez a sapka konkrét megrendelésre készult. A számokat is a megrendelo úr kérte. De ami a legfontossabb most ezt a képet a sild végett mutatom. Drága Dóra kérte hogy ebben segítsek. 

Tehát én a sildet úgy készítem hogy amikor már a sapka kész a sapka elejére horgolok kb. 30szembe rovid pálcákat de úgy hogy kozben minden második szembe ketto rovid pálcát horgolok. De csak az elso sorban szaporítok. Utánna minden sorban a szélén ketto pálcát ossze horgolok...fogyasztok, és így folytatom amíg az egész sild nem kész. Amikor már megvan a kívánt nagysága akkor még az egész sapka szélét a sildel eggyutt korbehorgolom rovid pálcákkal. És kész is. Szerint így nagyon jó kis pasis sapkát lehet így horgolni:-)
 
 
 

Két újabb sapka

Két újabb sapka készült a napokban. Bővebben nálam.

Horgolt táska


Nagyon könnyű elkészíteni :)
Róla bővebben (leírás) nálam.

2011. január 24., hétfő

2011. január 22., szombat

Repülő

Ezt a kis játék repülőt készítettem ajándékba:


Több kép róla nálam.

2011. január 21., péntek

Játékcipőcskék

Újból miniatűr darabok születtek, de most vastag fonalból kellett pirinyót alkotni. (ott a gyufásdoboz oldalt). A bárhol megtalálható egyszerű mamusz leírásokat követtem, a kezdő láncszem mindössze 5, mindkét párnál. Azután már csak a fonalak vastagsága okozta a méretkülönbséget.

Két sapi, saját fonalból

Karácsonyra kaptam egy rokkát, és elkezdtem fonalat fonni és festeni. Nagyon élvezem, és még a horgolás is sokkal gyorsabban megy ezekkel a pihe-puha gyapjú fonalakkal. Rögtön két sapkát is horgoltam a kislányomnak.
Az egyik színátmentes fonalból készült, teljesen egyszerű, de kapott két pompont, amitől kicsit viccesebb lett.




A másik csak részben saját fonalból, mert a sötétlilát még Violinitől vettem, a világosat már én festettem, hogy be tudjam fejezni. Nagyon egyszerű elkészíteni.
Sima téglalap fazon, ami felvéve nagyon aranyosan áll, főleg a pomponokkal. Remek leírás van hozzá Karinánál. Csak horgoltam egy kezdő láncszemsort, akkorát, mint a fej körfogat. Utána csak soronként körbe-körbe, hogy olyan hosszú cső lett, hogy a tetejét összevarrva bőven jó a fejecskére.


Határidő javítás

Az előző bejegyzésben a játék leírásnál rosszul kerültek fel a dátumok, elnézést kérünk. Már átírtam őket, és kiemltem pirossal, nehogy valaki ezért maradjon le róla.

2011. január 20., csütörtök

Újabb játék

... ami most nem csak nálunk lesz meghirdetve, de azért a figyelmetekbe szeretném ajánlani. Szerintem remek lehetőség, és mesés díjak várnak sok versenyzőt. Jelentkezni a Fonalshop oldalán lehet. Olvassátok el a részleteket. :)


"Kedves Kézimunkázók!


Mire képes 20 dkg fonal és Te?

Hozd ki magadból és 20 dkg fonalból a legtöbbet, és mutasd meg az egész országnak az Amelie magazinban a munkádat!

Közös játékot hirdetünk, az Adriafil, az Amelie magazin, a Coats, és a Fonalshop.hu. Játékot, melyben mesés díjakkal jutalmazzuk a nyerteseket 4 kategóriában, 10 díjjal, és egy megjelenéssel az Amelie magazinban.

Hogyan lehet részt venni a játékban?

- nem kell hozzá más csak egy jó ötlet, 20 dkg Adriafil, vagy Coats (Red Heart vagy Schachenmayr) fonal, melyből kötéssel vagy horgolással azt készítesz, amit Te szeretnél, amiben Te a legjobb vagy. A kész munkáról küldesz nekünk egy fotót, s a támogató cégek zsűrijei döntenek, illetve a fonalshop.hu díjait a Ti szavazataitok alapján fogjuk odaítélni.
A mesés díjak:Az Amelie magazin szakmai zsűrije kiválaszt egy pályamunkát, mely bekerül az Amelie magazin március 8-án megjelenő számába.

Emellett a magazin a következő díjakat ajánlotta fel:

- 1 éves Amelie magazin előfizetés a kiválasztott nyertesnek
- 1/2 éves Diéta és Fitnesz magazin előfizetés
- 1 szépségápolási csomag
- 1 vezeték nélküli vasaló

Az Amelie magazin a többi zsűri illetve közönségszavazat alapján kiválasztott nyertesek munkáit is bemutatja a magazin március 8-án megjelenő számában.

Az Adriafil szakmai zsűrije a fonalaiból készült munkák között 3 díjat ítél oda:

1. helyezett: 250 gr Kid Mohair fonal, egy fonaltartó, egy kötőtűtartó, Knit Pro kötötű vagy horgolótű, 1 db Adriafil magazin

2. helyezett: 500 gr Duo fonal, Knit Pro kötőtű vagy horgolótű, 1 db Adriafil magazin

3. helyezett: 500 gr Venezia fonal, Knit Pro kötötű vagy horgolótű, 1 db Adriafil magazin

A Coats szakmai zsűrije a fonalaiból készült munkák között 3 díjat ítél oda:


1. helyezett: 1 kg Cotton Eco fonal

2. helyezett: 1 kg Cotton Bamboo fonal

3. helyezett: 1 kg Catania fonal

A fonalshop.hu titkos közönségszavazat alapján 3 ajándékcsomagot ajándékoz a legtöbb szavazatot elért 3 pályázónak:

1. helyezett: 15.000,-Ft értékű ajándékcsomag

2. helyezett: 10.000,-Ft értékű ajándékcsomag

3. helyezett: 5.000,-Ft értékű ajándékcsomag

Ezenkívül 10%-os kedvezményre jogosító kupont kap minden pályamunkát beküldő a fonalshop.hu-tól, melyet vásárlásai során érvényesíthet.


Részvétel feltételei:

- előzetes jelentkezés a játékra e-mailben az info@fonalshop.hu e-mail címén (a jelentkezéskor a következő adatokat add meg légy szíves: pályázó neve, pályázó címe, telefonszáma, e-mail címe, milyen fonallal pályázol)

A játékra való jelentkezés határideje: 2011. február 1.

- kizárólag Adriafil, és Coats (Red Heart és/vagy Schachenmayr) fonalakból készült munkákkal lehet pályázni
- a felhasznált fonalmennyiség ne haladja meg a 20 dkg-ot
- szeretnénk, ha saját ötleteket valósítanátok meg
- bármit készíthetsz, amit Te szeretnél, lehet ruhadarab, lakáskiegészítő, ékszer, gyerekruha, gyermekjátékok, bármi, ami a legközelebb áll hozzád
- pályázni már korábban elkészített munkákkal is lehet, de készíthetsz új darabokat kifejezetten a versenyre is
- több munkával is pályázhatsz fonalgyártónként
- alkalmazott technika: kötés vagy horgolás legyen
- az elkészült munkákról 4 MB-ot meg nem haladó fotót kérünk az info@fonalshop.hu e-mail címre

Fotók beküldésének határideje: 2011. február 11. éjfélig.

A fotók beküldése után az egyes szakmai zsűrik kiválasztják a díjazottaikat, valamint a fotók felkerülnek a fonalshop.hu oldalára, ahol 2011. február 14 és 2011. február 21-e között bárki szavazhat e-mailen a fonalshop.hu nyereményeiért. Fotónként egy e-mail címről csak egy szavazatot tudunk elfogadni, viszont több munkára is szavazhattok.

A szavazatokat közjegyző jelenlétében összesítjük.

Eredményhirdetés: 2011. március 8-án az Amelie magazin tavaszi számában.

Kedves Kézimunkázók, olyan sok csodálatos dolgot készítettetek fonalainkból az elmúlt időszakban, hogy úgy gondoltuk fonalaink gyártóival közösen indítunk egy olyan játékot, melyben méltón díjazni tudjuk kreativitásotokat, munkátokat, s méltó helyen meg is mutathatjuk ország-világnak az 54 éve megjelenő Amelie (a megújult Fürge Ujjak) magazin lapjain.

Mutassuk meg mire vagy képes Te és 20 dkg fonal!!!

Várjuk jelentkezéseiteket és pályamunkáitokat!"

2011. január 19., szerda

Elmaradások





Sajnos idő hiányában ide nem tudtam feltenni az év végén és azóta készült horgolmányaimat.

Készült neszesszer bogáncsmintával, egy nyakmelegítő különösen szép színű (nekem nagyon tetszik) fonalból ajándékba, és egy sapka-sál készlet saját részre. Ez utóbbi mintáját innen töltöttem le.

Gömbi madár és a többiek


Íme egy kis csemege az amigurumi horgolás szerelmeseinek. Íme a lehetőség, hogy saját figurákat állíts össze a testrészekből.

Több képet és a leírást a blogomon találtok.

Lila mamusz

Már régóta terveztem, de mindig valami másba kezdtem bele. De a kendő után valami könnyű horgolmányra vágytam, ami gyors sikert ad, és kivételesen magamnak szántam az elsőt. Így született meg az én lila-bordó mary jane mamuszom. :)
Itthon már ketten is jelezték, hogy szeretnének hasonlót, egy kérés volt, hogy ne legyen ennyire nyitott. :)

2011. január 18., kedd

Csokoládé horgolt vállkendő karamella csillagrózsával

Ezen dolgoztam kb másfél hétig. :) A minta nagyon egyszerű, igazából a montonsága miatt készült el ilyen lassan, de a végeredményt imádom. *.* 186 cm széles lett, és 82 magas, dupla szállal horgoltam. Nemcsak a hátat, de a felkart is finoman beborítja. :)




2011. január 17., hétfő

Sapka Rheának

Bővebben nálam

2011. január 14., péntek

Legyezőmintás


Az idei évben elsőként befejezett horgolásom legyezőmintáját nektek is közreadom.
Nagyon egyszerű volt a készítése, szerintem érdemes kipróbálni  a leírás alapján ezt a mintát is.

2011. január 12., szerda

Csúcsdísz horgoló játék - eredményhirdetés

Először is gratulálok mégegyszer mind a három versenyzőnek, mind a munkájáért, mind azért, mert így mind a hárman dobogós helyen végeztek. :)

Elnézést kérek, hogyilyen sokárazárom csak le a versenyt, de 2. és 3. versenyző között holtverseny volt. De mivel 3 különböző ajándék van, így muszáj volt különbséget tennünk köztük. Így egy független "zsűri" döntött közöttük.

Így a sorrend:

1. az 1-es versenyző, aki Iza  - ajándéka: 3 gombolyag Kid Mohair fonal
2. a 2-es, vagyis Etti  - ajándéka: 2x50 gr Soffio Plus fonal
3. a 3-as, aki Zsu 1x100 gr Doppio Ritorto horgolócérna

és mellé mindhárman megkapják a decemberi Ameliet.

A játékot és az ajándékokat köszönjük a Fonalshop webáruháznak.

2011. január 10., hétfő

Új fazon

Az új évben, új formában!
Nektek hogy tetszik?

Totál oda vagyok érte, persze én elfogult vagyok vele!




2011. január 9., vasárnap

Takaró


Egy itthoni székre készült a takaró, ami kicsit félkész, mert keskeny, így azt hiszem, a két oldalára kell még szegélyt horgolni. És a rögzítés is ideiglenes.De azért használható. Bálint használja is.
Részletek nálam.

Sapik








Mostanában kevesebb időm jut horgolni,de azért készült pár sapka ajándék gyanánt,és a gyerekeknek.
Pár beret sapka,melyek itt az én fejemen ékeskednek.
A kisfiaim egyensapkái pedig részeben Karácsonyra,részben névnapra készültek.

2011. január 7., péntek

mesepapucs- ahogy én horgolom

 Emlékeztek még a mesepapucsaimra? Akkor többen kérdeztétek, hogy készül. Most egy újabbat horgoltam, készítettem képeket is, hogy érthetőbben leírhassam...


3 láncszemet gyűrűbe fogunk.
1 sor: 6 félpálcát horgolunk a 3 szembe, vagyis minden szembe kettőt szaporítunk (1-es fotó)
2 sor: még mindig szaporítunk, minden második szembe egyet (vagyis 1 pálca az első szemben, majd a második szembe 2 pálca jön, majd megint egy az egybe, a következőbe 2 és így tovább, amíg a végére érünk)
3 sor: még mindig szaporítunk, minden harmadik szembe egyet
4 sor: mostmár a negyedik szembe lesz két 2 pálca
5 sor: az ötödik szemben szaporítunk egyet
6 sor: minden 6 szemben egy szaporítás... Közben szép érmeformát ölt horgolmányunk... fontos, hogy még ne kunkorodjon, hanem szépen kiterüljön (mint a 2-ös fotón)
 a sorokat addig folytatjuk, és minden x-ik sorban az x-ik szembe való szaporítást, amíg a lábfej körfogatához közeli méretet nem ölt az "érménk" körfogata (3-as fotó)


-amikor elértük a kívánt méretet, leszámoljuk a szemeket (ez fontos lesz a papucs párjának az elkészítésénél). Akinek szép szemjelzője van azzal megjelölheti a kezdeti szemet, én ezt egy biztostűvel helyettesítettem (4-ik fotó). A célnak megfelelt.
 - ezek után már nem szaporítunk, így a horgolmányunk kis tartóformát kezd ölteni, majd mélyülni és mélyülni (5-ös, 6-os fotó)


 - közben elkészítem a felvarrni kívánt elemeket. Gyerekbiztonság szempontjából ez fontos, sokkal erősebben lehet most felvarrni az elemeket és eldolgozni a fonalat, mint akkor amikor már be van zárva a papucsunk... (7-es fotó)
 - ahogy a lábfejhez érünk, csak a talpi részt horgoljuk tovább. 2-3 szemet a lábfej oldalánál meghagyok (8-as fotó)
- ha elértük a talp hosszúságát 4 szem után csak a sarokrészt horgolom, 4-6 sor erejéig... (9-es fotó)- nagyobb méretnél több sor is lehet, a fontos, hogy az oldalrésznél levő szemek és a már apaszott sormagasság szemei megközelítően egyenlők legyenek


- a négyzetnél a szemeket kifordítom (10-es fotó), majd összekapcsolom (mintha varrnám), talán a 11-es fotónál látszik, hogy a sarokrésznél, hogyan kapcsolódik össze a két rész...
- meghorgolom a bokarészt, majd külön felszedem elöl a szemeket és meghorgolom a nyelvrészt is... belül összevarrom, külső részére gombokat, gomblyukakat varrok, és kész is a papucsunk (12-es fotó)...


és még csak ezután jön az igazi kihívás... ugyanezt megcsinálni még egyszer, mert úgyébár két lábunk van...

 hát, kívánok nektek jó munkát... szép eredménnyel... és mutassátok nekünk is meg, mit készítettetek     Andi