2011. június 28., kedd

Nézzétek meg!

 Keresztszemes minták áruháza!

Pagerank

Ez most nem horgolás, hanem bloghír. :o)

Ha valakit érdekel, hogy mi a pagerank, WiseLadynél elolvashatja, sőt linket is talál, ahol ellenőrizheti a saját blogját.

Én csak ezt a képet szeretném beszúrni:

:o)

2011. június 27., hétfő

Nagyikockás kendő

A lányom máris lecsapott rá:-)












Még egy pár kép nálam:-)

2011. június 26., vasárnap

Horgolt terítő

 Csodálatos  és nagyon mutatós ez a terítő.  38 cm az átmérője. Én egy kicsit vastagabb fonállal készítettem, szerintem így nagyon szép. Sajnos nem tudom a nevét a fonálnak, mert már nagyon régen vettem. Biztos 60-as horgolócérnával is gyönyörű lenne.





2011. június 24., péntek

Horgolt nyaklánc és szövött horgolás

Nagyon régen nem írtam ide, de nem is sokat horgoltam. Íme néhány kép, hogy miket fejeztem be tegnap.

1. kép: Ezen a képen látható egy karácsonyfára tervezett csillag (csak négy ága hiányzott), amit egy olasz újságban láttam, gyakorlatilag egy horgolt hatszögből és a hat oldalára a színén csak a hátsó, a visszáján csak az első szálba öltött, sor elején fogyasztott sorokból áll. Karácsonyfaakasztó szálból készült, így formatartó, szóval mécsestartónak is jó lenne, ha nem félnék, hogy kigyullad. :o) A nyaklánc és fülbevaló Luna oldaláról való, egy japán újságban jelent meg, de nem találom a bejegyzést (2010 áprilisában mentettem le). Kívánságra el tudom küldeni a mintát emailben.
Amúgy nem túl nehéz:
1. kör: Gyűrűbe horgolunk három láncszemet, aztán egy három láncszemes pikót, majd még egy láncszemet, aztán [egy egyráhajtásos pálcát, egy háromszemes pikót, egy láncszemet] 11x ism.
2. kör: három láncszemet, aztán egy három láncszemes pikót, majd még két láncszemet, aztán a következő ívbe [egy egyráhajtásos pálcát, egy háromszemes pikót, két láncszemet] 11x ism.
Ezzel kész is a kisebbik motívum. Csak a nagy motívumnál így folytatjuk:
3. kör: Az utolsó két láncszemet egy egyráhajtásos pálcával helyettesítjük, majd egy láncszemet magasítunk, [egy rövidpálcát, 5 láncszemet készítünk minden ívbe] 11x ism.
4. kör: Egy láncszem magasítás után mind a 12 ívbe [3 rövidpálcát, 1 háromláncszemes pikót, 3 rövidpálcát] készítünk.
Eldolgozzuk a kilógó szálakat.

Ha össze akarjuk kapcsolni a motívumokat, akkor a középső nagy motívumnak a tetején három pikót kihagyunk és a mellettük levő három-három pikóba kapcsolódunk a szomszéd nagy motívumok három-három pikójának csúcsából rövidpálcával. Az első két kis motívumot a szélső nagy motívumoknál kihagyunk 2-2 pikót és úgy kapcsolódunk, hogy a kisebb motívum egyik pikójából rövidpálcát készítünk, a másodikat kihagyjuk és a harmadikkal a nagy motívum második pikójába készítünk rövidpálcát (ezt én elrontottam). A második kismotívumot három pikó kimarad az előzőn és két egymás melletti pikóval kapcsoljuk, a harmadik kismotívumot négy pikó kimarad az előzőn és eggyel kapcsoljuk össze, a negyediknél öt pikó kimarad az előzőn és eggyel kapcsoljuk, az ötödiknél négy pikó kimarad az előzőn és kettő egymás mellettivel kapcsoljuk össze. Aztán eldolgozzuk a kilógó szálakat, és felvarrjuk a kapcsokat.
Tudjátok mit? Írjatok emailt és elküldöm a képet, ennél értelmesebben nem tudom leírni. :o)

2. kép: Ez pedig a szövött horgolás, amit az egyik új könyvemben láttam és ki kellett próbálnom egy párnahuzatnyi méreten.
A lényege, hogy 1 egyráhajtásos pálca - 1 láncszem mintázatot horgolunk a kívánt méretben és legalább 4 színnel. Ügyelünk rá, hogy a csíkok egyformán kövessék egymást. Amikor ez kész, elkészítjük a beszövendő láncszemsorokat azonos arányban, mint ahogy a sorok egymás követték és egyszer fenn, egyszer lenn áthúzzuk a hálónk megfelelő oszlopán, tehát keresztben az előző csíkokra. Így alakul ki ez a kockás felület és nekem nagyon tetszik. Nem túl jó színek, de maradék fonalakat használtam el, látszik, hogy pirosból nem is futotta, viszont a kevesebbet használt csíkokból még szegélyre is jutott.
Catania fonal volt és 3-as műanyag nyelű tű.

3. kép: Kicsit közelebbről is.


Végül pedig, ahogy keresgettem Lunánál, találtam egy fürdőszoba szettet Hello Kittyvel. Csak hátha valakit érdekel. :o)

2011. június 21., kedd

virágok matatóba...

 ismét kezembe vettem a horgolótűt, gondoltam megmutatom mi lett az eremény... egy babának szerettem volna ajándékba készíteni valamit... forgóra, mobilra gondoltam először, de aztán arra is gondoltam, jó lenne matatónak is... a gyerekek amúgy is nagyon szeretnek matatni... így a virágsor megköthető és kívánság szerint, neki tetsző ideig matatható

 Andi, a filcbeöltvéről

2011. június 20., hétfő

Teáskanna bögrékkel

Sziasztok:)
Rég mutattam bármit is, kevesebb időm van kézimunkázni sajnos.
Ezt a teáskészletet horgoltam most a gyerekeknek:
Bővebben nálam:)

2011. június 19., vasárnap

South Bay Shawlette

Én is elkészítettem, mint már annyian. Imádom:)
A mérete blokkolás után sokkal nagyobb lett, mint gondoltam, úgyhogy én is tudom hordani, nem csak a lányom.


(Csak egy aprócska megjegyzés: fel szerettem volna tenni a blogomra Tündérlátta leírását, de elvesztem a cimkék erdejében. Kérném a bejegyzést írókat, hogy a már meglévő cimkéket használjuk! Esetleg egyszer, ha valakinek van töménytelen ráérő ideje (hehe:D), rendezhetné a sorokat...)

2011. június 18., szombat

Újabbak

Igaz, régen jártam erre, de nem voltam tétlen, amint azt az oldalsávban látni lehetett. De most itt is megmutatok néhány "kísérletet".





2011. június 17., péntek



Jutka tette közzé nemrég zsinórhorgolású hajpántját, karkötőjét.

Elkezdtem utánajárni, hogyan kell horgolni, ebben Jutka is segített, már meg is van; közben találtam leírást a szalag horgolásról, ami a zsinórhorgolás egyik változata. Vastagabb fonallal kipróbálva úgy találtam, ideális lesz hajpánt-alapnak:

A kék nagyobbik lányomé, a zöld a kisebbiké. Ők tesztelik :) Már első nap megnyúlt a fonal, így a méretet ennek megfelelően kell beállítanom, vagy megtoldanom az alsó részt gumival.
Szerintetek?

Játék, játék, játék...

A minap bukkantam rá egy jónak ígérkező játékra. A határidő nem sürget, ezért talán többen nagyobb eséllyel vághatunk bele. :)

kreatívkézimunka.hu és a  Coats közös játékot hirdet. Nevezni lehet kötött vagy horgolt ruhadarabbal, kiegészítővel. Részletekért katt a logóra.





.

A tékozló lány levele

Nagyon eltűntem mostanában a horgo-blogról, kérlek nézzétek ezt el nekem. 3 fiú mellett tényleg nem jut annyi idő a hobbikra, mint szeretném. Blogomat is ritkásabban írtam, és bevallom, mások blogjait is csak elvétve látogattam. Ellenben több nagyon kedves alkotóval "élőben" tartom a kapcsolatot, alakult egy kis műhely-csoport, ahová meghívást kaptam, s ennek nagyon örültem, azóta izgatottan várom azokat a szombat délutánokat, mikor találkozhatunk. Bátorítalak benneteket, hogy keressetek a lakókörnyezetekben hasonszőrű alkotókat ti is!
A tavasz egy nagy titkos projektről szólt, készítettem egy táskát, amit beneveztem a Fonalshop.hu és az Amelie közös pályázatára és beválasztották! Nagy izgalomban telt az idő, míg megjelent, erről kicsit bővebben írtam a blogomban is.
Még annyit, hogy valószínűleg helyhiány miatt eléggé megrövidítették a leírásomat az újságban. Ha valaki elkészítené, de elakad, kérem keressen meg, szívesen segítek. Elérhetőségem a blogomon.

Szintén titokban készült egy kendő nagyfiam tanárnőjének, az osztálytól ezt kapta ajándékba, valamint egy kis kitűző egy másik nagyon kedves tanítónknak.






Most ennyit tudtam mutatni, szép nyarat és izgalmas találkozásokat kívánok mindannyiunknak a nyárra!



2011. június 15., szerda

Pénztárca, buksza, bármitartó

Kerettörténet és még néhány kép - hogy mindent ne ismételjek - nálam.


Állatbarátok figyelmébe

Kedves kreativkodó blogger társaim! Szükség lenne a segítségetekre és a szívetekre! Egy honlapot készítettem, a gyergyói állatvédő egyesület kérésére. Felajánlásokat gyűjtünk, akár pénzzel támogatjátok a társaságot, akár licit tárgyakkal, vagy licittel, nagyon örülnének neki.  Kb 150 ezer forintnyi összeget kellene nekik összehozni, hogy megépüljenek a kenelek, és a nehezen befogadott kutyusokat ne zavarják széjjel vagy ne altassák el. Romániában még annyira sem támogatják az állatvédelmet mint Magyarországon. A területet melyet a város biztosít számukra visszakérik, ha nem épülnek meg a kenelek.
Saját pénzből oltatják , etetik őket, vagy végeztetik el az ivartalanítást. Van egy másik gyergyói egyesület is, de ők az altatásban látják a megoldást, így nem tudnak vállvetve dolgozni.
A barátaim szeretnének új otthon lelni a kutyusoknak.
Én a honlap készítésével tudtam segíteni, kérlek benneteket ti pedig felajánlásotokkal tegyétek.
Látogassatok el a honlapra és nézzetek körül.
http://gyave.neobase.hu/

2011. június 14., kedd

Horgolt rózsa tutorial


Leírása itt található: horgolt rózsa.

fehéren- feketén


Most egy táskára szeretném rádolgozni ezt a horgolt mintát! Sajnos rendesen nem tudtam kispannolni, mert nem volt elég fém gombostűm, a színes fejű viszont gőzölésnél elolvadna.

Mother of the Bride Shawl

Élénkebb rózsaszín pamut fonalból készült sál-kendő. A képet még blokkolás előtti fázisban készítettem.  Az elnevezéssel gondban vagyok... ki, mire szeretné használni, az. További részletek, képek nálam. Leírása: Mother of the Bride Shawl 

.


   

2011. június 13., hétfő

Bikini


Csak úgy,a magam feje után.
Bogyós minta,de a fazon ahogy esett,úgy puffant.
Ilyen lett..

2011. június 12., vasárnap

Zsinórhorgolás

Nagy szerelem lett számomra.


Ezek a legújabbak. Több kép nálam

Hahó!




termékeny hetem volt :)

minisüni

ő majdnem feleakkora, mint az eredeti, kérésre "zsugorítottam", hogy zsebben is elférjen :)


több kép itt

2011. június 10., péntek

Segítség!

Az úgy történt, hogy ellopták a horgolótűmet. Na, nem tudták mi van a táskában, csak úgy vitték. Nem mellékesen volt benne egy 35ös cipellő (gondolhatjátok milyen nehezen találok 35ös cipőt, az a bolt már rég nincs meg ahol ezt sikerült...) és mellékesen kiderült, hogy egy 38as lábú nő vitte el... És abban a bizonyos táskában volt az 1,25ös INOX horgolótűm is, amit anyukám hozott Németországból (amivel a Fányt horgoltam), és megint csak nem mellékesen egy horgolt nyaklánc és fülbevaló hozzá és egy csomag fülbevalókapocs, plussz a kedvenc kis fekete pulcsim. Hát igen, panaszkodom... Főleg azért, mert ez a nőce amikor meglátta a szerzett zsákmányt, jó nagyot csalódott és bizonyára a legközelebbi kukába dobta.
Tudja valaki, hogy hol lehetne a képen látható horgolótűt szerezni? Pont ugyanilyet szeretnék... Német licitálós oldalakon láttam, de azért attól hátha van egyszerűbb megoldás is...




2011. június 5., vasárnap

Horgolt halacskák
















Ezt a kis semmire sem jó halacskát készítettem tegnap, fogadjátok szeretettel :) Kicsit bővebb leírást itt találhattok. (Nagyításhoz kattintsatok a képre.)
Jó horgolást!

Mini lovacska



egy igazán-igazán ló mániás kislánynak.szerintem örült neki:)

2011. június 2., csütörtök

Babatakaró

Régebben kértem itt segítséget tőletek, hogyan horgoljam össze a nagyikockákat, hogy szép legyen:D

Így sikerült:


Itt pedig az összehorgolás látszik. Remélem, jól csináltam :D


Köszönöm a segítségeteket! Szerintem nagyon jól sikerült, remélem a picibaba is fog neki örülni:)

Ha szeretnétek rá szavazni, megtehetitek Barkáéknál: Itt

2011. június 1., szerda

Újabb állatka

Egy teknős, aki ki tud bújni a páncéljából:)