2011. október 2., vasárnap

Csipkefelső



























Rozetta névre hallgat a legújabb horgolmányom, amivel ma készültem el. Még tavaly beleszerettem ebbe a fazonba, amikor brazil blogokon láttam hasonló szabású felsőket, tudtam, hogy előbb vagy utóbb nekem is lesz hasonló csipkemellényem. Az elkészítése egyszerű, csak egy kis kitartás kell hozzá. Középen kell kezdeni, körbe-körbe horgolni tetszőleges mintával, mintha a dédi kör alakú asztalára készítenénk csipketerítőt. Vállszélességnél egy-egy lyukat kell hagyni a karoknak, majd újra körbe-körbe horgolni, amíg a kívánt méretet el nem érjük.
Ehhez a modellhez kb. 30 dkg Barka Limonádé Platán bambuszfonalat használtam fel, ebből 85 cm átmérőjű felső kerekedett ki, 3, 5 mm-es tűvel.

További képeket a blogomon találtok.

Jó horgolást kívánok!
Annás

11 megjegyzés:

Kathy írta...

Nagyon szepet alkottal!
Kulonosen tetszik rajta ez a hatalmas galler. :)

Jutka írta...

Szépen összehoztad!
Nagyon tetszik, nekem is folyamatban van egy...sajnos az nem lesz ilyen szép.

Szilvi írta...

Gyönyörű modell csodás színben. Majd egyszer nekem is lesz... :)

miskolczi írta...

Kb fél éve keresem ennek a mintának a leírását. Megtudnád oldani, hogy elérhető legyen? Köszönöm.

agnesordog írta...

Hú, ez csodás, megértem, hogy beleszerettél !
Mert én is :-))) Ha találok hozzá mintát, nekem is lesz előbb utóbb.

Mostál már Limonádé fonalból készült dolgot? Hogy viselkedett?

Annás írta...

Köszönöm a kedves szavakat :)

Miskolczi, ez a minta csak a fejemben létezik, igaz, hogy külföldi blogok, minták inspirálták, mert egyszerűen ellenállhatatlan ez a fazon :) A minta kitalálása közben nem voltam túl következetes, és vannak benne kisebb hibák, úgyhogy ehhez a modellhez nem készítek leírást, de már körvonalazódik bennem egy egyszerűbb és követhetőbb minta. Ha azzal elkészülök, felteszem a leírását is :)

Agnesordog, a Limonádéból nagyon jó horgolni, selymes, hűs a tapintása, a súlya miatt pedig gyönyörű az esése. Kicsit körültekintően kell vele dolgozni, mert könnyen kihúzódik egy-egy szál. Blokkolni még nem blokkoltam, igaz, mást sem, úgyhogy azt nem tudom, hogy viseli. Azt meg még nem tudom, hordani milyen, mert holnap veszem fel először :)

agnesordog írta...

Köszönöm !
Csak kíváncsi voltam,hogy másnál mi történik a fonallal, hogy tudjam, én
vétettem-e hibát, illetve, hogy tudjam, mit kell másként tennem, hogy olyan jó darabom legyen, mint amilyen szép.Kötöttem belőle, igaz nagyobb tűvel, mint írták, és tényleg csodás viselve :-)))

dióhéj írta...

hát ez álomszép!

Belinda írta...

Csodaszép!

Fáni írta...

Csodálatos lett, valami hasonlót szeretnék én is készíteni magamnak, nagyon várom a leírást.

Annás írta...

Köszönöm, aranyosak vagytok :) Már ki is találtam, milyen fonalból fog készülni a következő csipkefelső, a mintája nagyon hasonló lesz, de azon még egy kicsit agyalnom kell. Meg persze el is kell készítenem...