2012. február 3., péntek

Búcsú

Nagyon szeretem ezt a blogot, de úgy tűnik, hogy egyre ritkulnak a bejegyzések benne. Sajnos, nekem se sok időm jut a horgolásra és a bejegyzés készítésére még kevesebb. Ezért úgy gondoltam, hogy ezennel elbúcsúzom és átadom a helyem valakinek, aki szorgalmasabban ír bejegyzéseket. Eddig 16 bejegyzést tettem, mivel a 17 a kedvenc számom, pont megfelelő, hogy a búcsúra használjam fel.

Természetesen továbbra is olvasom a bejegyzéseket, és megjegyzésekkel erősítem a csapatot.

Mindenkinek nagyon jó munkát kívánok és sok-sok szépséges mintát és fonalat, kézreálló horgolótűkkel!

És hogy valami hasznos is legyen azért a bejegyzésem, ezért a blogomon már közzétett Nyan cat sállal búcsúzom.

MA macska egy lassan kultúrikonná váló játék főszereplője, mely messze alulmarad – szerintem – bármelyik 20 évvel ezelőtti játékkal szemben, de éppen ezért vicces. A játék nem bonyolult, ezzel a döggel lehet fel és alá lebegni, mint Pom-pom a fa ágán és sütiket enni, miközben a hátuljából szivárvány távozik.

1. kép: Az idősebbik geek teljesen autentikus nyan catre vágyott, így neki sáveltolással született meg a szivárványa, a kilógó részek utólagos ráhorgolásával és a fonal rejtett vezetésével a pálcák lábánál, minden második sorban. A macska teste és végtagjai sorokban készültek rövidpálcákkal, a lábak legömbölyítését az utolsó sorban egy rövidpálca, egy pálca, egy rövidpálca móddal oldottam meg. A macska feje körökben készült, a füleket külön-külön fejeztem be. Az arca kicsit beszívott lett. :o)
 

2. kép: A kis geeknek a hullámminta megfelelt, mivel bátyja ragaszkodott hozzá, hogy a sál ne csak rövidebb, de még másmilyen is legyen. Félpálcákkal készültem, a sál vastagsága 10 cm lett, de a pici nyakakra ez az ideális méret, én mondom. :o) A körbehorgolást muszáj volt rövidpálcákkal megoldani, ami kicsit vastag keretnek tűnt a modellhez képest, így a végtagokról (tényleg a macskafarok most végtag vagy sem?) és a fejéről lehagytam, így helyesebb lett.
 

A következő napirendi pont a sapkák horgolása (legyen meglepetés a minta), mert ha végre sálat hordanak, hátha a sapka is beválna. :o)

6 megjegyzés:

Barbara írta...

Szomorú, hogy nem látunk több bejegyzést, de ezzel a Nyah cattel méltóan távoztál közülünk :) További jó alkotás kívánok!

Mimi írta...

:(

Jutka írta...

Szomorúan olvasom az elhatározásodat:(Jól meggondoltad?

Schnappy írta...

Jópofa sálak! Sajnálom, hogy nem leszel már blogközelben!:(

Babi néni írta...

Nagyon kedves tőletek, de úgy érzem át kell adnom a helyemet olyanoknak, akik lelkesebben írnak. :o)

anyahajó írta...

Nagyon jók ezek a sálak!
A búcsúzáshoz nem tudok hozzászólni, én is csak ritkán nézem ezt az oldalt (de akkor jó sokáig).