2010. november 9., kedd

Karácsonyi játék

Karácsonyi játék indul a Horgo-blogon!

Pár héttel ezelőtt bemutattam Nektek FonalVarázs Webáruházat, ami az én kis fonal- és kézimunka boltom. A karácsony közeledtével arra gondoltam, hogy kéne egy játék, mert ilyenkor az ember úgyis nagy készülődésben van, ezért kössük össze a kellemest a hasznossal, a jól végzett munka jutalmaként lehessen nyerni valamit.
Ez volt az oka, hogy felvettem a kapcsolatot Jandóval, aki nagyon kedvesen felajánlotta, hogy lebonyolítja a játékot itt a blogon, hogy így készüljön valami nagyon szép karácsonyra.

Íme a játék:
A játék témája karácsonyi ablakdísz

Részvételi feltételek:
  1. A bejegyzéséhez hagyj egy megjegyzést, és küldj egy e-mailt a yutekk@gmail.com e-mail címre a nick neveddel és a rendes neveddel a könnyebb azonosíthatóság érdekében
  2. a játék bannerét tedd ki a saját blogodra (ha nincs blogod elég a megjegyzés) 
  3. az elkészült alkotásról küldj képet a fenti email címre, a határidőig, úgy, hogy a képen ne szerepeljen a név, mert a képek sorszámot kapnak, amire majd szavazni lehet
Jelentkezési határidő: november 25.
Ezt követően közzé tesszük a beérkezett munkákat, és szavazásra bocsátjuk őket, majd a szavazás lezárulta után eredményhirdetés.

Aki a legtöbb szavazatot kapja, megnyeri a FonalVarázs Webáruház által felajánlott  
3000 forint értékű ajándékutalványt



Ráadásként játék lesz az Együttkötünk blogon is!
Aki kedvet érez, hogy azon is részt vegyen, látogassa meg az oldalt a részletekért!

22 megjegyzés:

ruju írta...

Hogy kell kirakni a bannert? Most szívesen részt vennék ebben

NeNcsi írta...

Belépsz a bloggerbe, aztán a Tervezés fül alatt kell: Modul hozzáadása - Kép - a fenti képet le kell menteni a gépedre, és onnét betölteni (Saját gépről), majd a hivatkozáshoz azt kell bemásolni, amit a fenti legördülőablakban látsz, amikor erre a bejegyzésre lépsz. Nem tudom, mennyire volt érthető, ha kérdésed van, nyugodtan szólj.:)

Barbara írta...

Nekem annyi lenne a kérdésem, hogy horgolni kell azt a karácsonyi ablakdíszt vagy szabad kezet kapunk a megalkotásában :)

NeNcsi írta...

Igen alapvetően horgolt legyen. :)

ruju írta...

Nencsi, köszi! Már mióta vágytam egy ilyen egyszerű magyarázatra!!!! Köszönöm! Sikerült. Akkor most jelentkezve-e vagyok?

NeNcsi írta...

Igen, hát persze! ;)

micuska írta...

Jandó! Írtam neked emilt a sorszámozásról. Válaszolsz nekem?

hAnd-i írta...

hu, de jó ötlet... én is szeretnék jönni, imádom az ablakdiszeket és hogy horogolt ablakdisz, az igazi kihivás lenne...

de van egy kérdésem is... nov. 25-ig csak jelentkezni, vagy addig kész is kell lenni a "pályamunkával"?

NeNcsi írta...

Szia Andi!

Igen, addig kész kéne lenni. :)

Gabella írta...

Én is szeretnék jelentkezni, remélem, sikerül kivitelezni az ötletemet!

Andy írta...

Nemsokára kari, aki szereti a karácsonyi mintákat nézelődjön a blogomban teljesen ingyen:D

Andy írta...

Boldog karácsonyt!

aniko66 írta...

Én is jelentkezem! :)

aniko66 írta...

Nekem részletesebb útmutatásra lenne szüksége, hogy kitegyem a blogomra a játékot! :) vagy inkább :(

Babi néni írta...

Ahol a bejegyzéseket szoktad írni, fenn vannak fülek. Amikor bejegyzést írsz, nagy valószínűséggel a Bejegyzések/Új bejegyzés alfülön állsz (lap teteje).

Ezt egyszerűbben elérheted az irányítópultodról, ahol a blogjaid vannak felsorolva és a rendszeresen olvasott blogok: http://draft.blogger.com/home

Itt a szerkeszteni kívánt blog mellett találsz néhány kék linket (máshova mutató hivatkozást). Válaszd ki a Tervezést! Előfordulhat, ha régi szerkesztőt használsz, hogy ennek Elrendezések lesz a neve.

Az Elrendezések fül alatt az első alfül az Oldalelemek lesz. A lap tetején balra tehát először a blogod neve, alatta a "fülek" (Bejegyzések, Megjegyzés, Beállítások, Tervezés vagy Elrendezés, Pénzre váltás, Statisztika) látszanak. Ebből a Tervezés (vagy Elrendezés) aktív éppen és egy sorral alatta pedig a legelső lesz az Oldalelemek.

Itt a blogod csontvázát láthatod, ahol van egy Blogbejegyzések rész, meg az oldalsáv(ok). Az oldalsávok értelemszerűen a Blogbejegyzések mellett lesz, ahogy a blogodban is oldalt van. A tetején egy Modul hozzáadása nevű linket találsz. Kattints rá és a megjelenő felugró ablakban az Alapmodulok közül - legörgetve - keresd meg a HTML/JavaScript modult és add hozzá. Ebből korlátlan számút lehet hozzáadni, a kék négyzetben fehér kereszttel.

Amikor rákattintasz, egy újabb ablak ugrik fel, ahova a html-modult kell beírni (Off: És jó lenne, ha a játék indítói ezt eleve kiraknák a felhívásba, mert nem mindenki tud HTML-kódot írni!)

Ebben az esetben, a bejegyzésben szereplő képre kattints a jobb egérgombbal és válaszd a 'Kép címének másolása' opciót, lehet hogy kicsit eltér a neve más böngészőkben, mozillában ez. A kimásolt címet Ctrl+V-vel másold be a HTML/JavaScript elem beállításai ablakba, majd szerkeszd meg egy kicsit a következők szerint:

Írd elé és mögé, amiket én is (vagy egyszerűbben másold ki innen)
<a href="http://horgo-blog.blogspot.com/2010/11/karacsonyi-jatek.html" target="_blank" imageanchor="1" margin-bottom: 1em; style="clear: left; float: left; margin-right: 1em;" width="45"><img border="0" px="true" src="http://4.bp.blogspot.com/_7eZMHWxdV8E/TNpANhNd5RI/AAAAAAAAAT4/04yr_NDsV8g/s1600/J%25C3%2581T%25C3%2589K-HORGOBLOG.jpg" width="160" /></a>

Ezt nálam próbálgattam végig, ha neked túl pici lesz a kép, akkor a végén van egy width="160" rész, itt a 160-at óvatosan állítgasd (mondjuk 10-esével) nagyobbra, amíg éppen jó lesz.

Ha legközelebb másnak a bannerét, játékfelhívását stb. ki akarod tenni, ugyanezt csináld meg, csak az első link helyére (http://horgo-blog.blogspot.com/2010/11/karacsonyi-jatek.html) a másik blogra mutató linket és a második link helyére az idézőjelek közé (http://4.bp.blogspot.com/_7eZMHWxdV8E/TNpANhNd5RI/AAAAAAAAAT4/04yr_NDsV8g/s1600/J%25C3%2581T%25C3%2589K-HORGOBLOG.jpg) a másik kihívás képét másold. A kép hivatkozását - ugyanúgy, mint fenn - a jobb egérgombbal mentheted vágólapra és Ctrl+V-vel szúrhatod be, a bejegyzés elérési útvonalát pedig a böngészősávból (ahova a webcímeket írod) másold ki.

Ne cseréld össze, mert nem fog működni! :o)

Ha kész az új modul, akkor mentsd el, tedd arra a helyre, ahol szeretnéd, hogy legyen a listában (húzd és ejtsd, fogd meg az egérrel és húzd oda, ahova szánod, majd engedd el). Ezután még az elrendezés változtatását is mentened kell (akkor is, ha legfelül hagytad). Ehhez a blogod "csontváza" felett jobbra látható narancssárga mentés gombra kell kattintani, máskülönben nem fog megjelenni a változása blogodban.

Ha akarod, több ilyen képes hivatkozást is tehetsz egymás alá ugyanabba a modulba (csak tegyél közéjük entert) és szöveget is írhatsz alá.

Babi néni írta...

Ja, és még azt akartam írni, hogy van egy img border="0" rész, ha ide számot írsz, akkor csinos keretet tudsz a kép köré adni, azért írtam bele. Ha 0-n hagyod, akkor nem lesz keret.

elina írta...

En is itt vagyok am:-))))Jelentkezek!

Barbara írta...

Altair, szerintem ennél a legegyszerűbb amit én szoktam...jobb kattintás kép mentése másként majd kép beszúrása a tervezés nézetben mint új modul és a link megadása...nem kell itt html-el vacakolni...ha meg a méret nem jó simán képszerkesztőben lekicsinyítjük és úgy töltjük fel...persze a tied egy sokkal precízebb megoldás, de én a lusta embereket gyarapítom :D

Babi néni írta...

Én nem találtam olyat a Tervezés/Oldalelemek/Modul hozzáadása után a HTML/Javascript ablakában, hogy kép hozzáadása, azért írtam így.

Természetesen azt is lehet, hogy az egészet megírod bejegyzésben (kép beszúrása, linkesítése Írás módban), majd átmész HTML szerkesztés módba és onnan másolod át az oldalelem modulba a HTML-kódot. :o)

De fenntartom, hogy ha egy játék forrása kéri, hogy az oldalsávba kerüljön a képe, akkor adja meg a HTML-kódot. Mert az ő reklámja, akárhogy nézzük. :o)

Kisnyul / Andi írta...

Szeretnék jelentkezni a játékra.

hAnd-i írta...

NeNcsi, annyira sajnálom, hogy bár nagyon szerettem volna veletek játszani, mégsem sikerült időben elkészülni... azt hiszem elsősorban az ablakom bánja, de én is nagyon...

Jutka írta...

Most jöttem rá elfeledkeztem jelentkezni lehet még ugye-e?

Akkor én is szeretnék részt venni ebben a játékban is.