2011. április 3., vasárnap

Ha a kedvenced lyukas...


Imádom a farmerruházatot. Nadrág, kabát, szoknya,ruha, minden jöhet. De mi a teendő, ha a kedvenced megadta magát? Én ezt találtam ki a hibák elfedésére, bár eredetileg nem erre a nadrágra készült. Pólóra, szintén takarni ezt-azt :)



A férjemnek, fiamnak nem tetszik, anyukámnak, barátnőmnek nagyon.



Nem tudom, hogy ismeritek-e ezt az oldalt, http://www.flickr.com/search/?q=granny+squares&z=m&page=1, én mostanában, ha több időm van, amit esetleg a gép előtt el tudok tölteni, ezt nézegetem. Egyszerűen csak kikapcsol, gyönyörködtet, ötleteket ad, imádom.

Találtam itt egy kendőt, ezt: http://www.flickr.com/photos/bucksters_pics/4850428854/in/photostream/, ami nagyon tetszik, de nem tudom, hogy hogyan kell elkezdeni. Tudna nekem esetleg valaki segíteni ebben? Nagyon-nagyon megköszönném!

Kriszti

6 megjegyzés:

Réka írta...

Nagyon ötletes! :) Szerintem ez a kendő egyetlen óriási nagyi-négyzet, és akkor egyszerűen kezdd el a közepén, és haladj, jó sokáig... :)

Kriszti írta...

Köszönöm szépen! Eredetileg nagyon vékony sötétkék fonalból szerettem volna (mert mint írtam, ezek a horgolások egy pólóra készültek), de van még egy ilyen sorsú nadrágom, arra már biztos, hogy sötétkék horgolás kerül.
A kendő...Mostanában nagyon rá vagyok kattanva a nagyinégyzetre, ezért is tetszett meg nagyon ez a kendő. Tudom, hogy végig csak nagyinégyzet, de a kezdés, a "csücsök", na az, ami nekem még homályos:)

Réka írta...

Ja, értem. Ajánlom a Barka horgolósuliját, abban nagyon jól le van írva. http://www.barkafonal.hu/shop/blog/horgolosuli-lecke4/
Szép estét!

Babi néni írta...

Ez nem nagyiNÉGYZET, nem is nagyiHÁROMSZÖG, hanem nagyiFÉLNnégyzet, tehát a kezdés egy kicsit trükkös. :o)

Itt a válasz: Crocheted Triangle Granny Afghan

Gondolom tudsz angolul, de a többiek kedvéért:

Az első színnel készítsünk 3 láncszemet (lsz)
1. sor: Az első lsz-be horgoljunk 2 (egyráhajtásos) pálcát, 1 lsz-et és 3 pálcát.
3 fordulószem, fordulás
2. sor: Az utolsó pálcába készítsünk 2 pálcát, 1 lsz-et, a láncszemívbe (3 pálcát, 1 lsz-et, 3 pálcát), majd ismét egy lsz és a sor utolsó pálcájára (a előző sorban, a fordulószemek tetejébe) 3 pálcát.
Színváltás! 3 fordulószem az új színnel, fordulás.
3. sor: Az utolsó pálcába készítsünk 2 pálcát, utána 1 lsz-et, a láncszemívbe 3 pálcát, majd 1 lsz-t. A következő - középső - láncszemív lesz a sarok, ide ezért horgoljunk (3 pálcát, 1 lsz-et, 3 pálcát). Majd ismét egy lsz, a következő láncszemívbe 3 pálcát, megint 1 lsz és a sor utolsó pálcájára (a előző sorban, a fordulószemek tetejébe) 3 pálcát.
4. sor: Az utolsó pálcába készítsünk 2 pálcát, 1 lsz-et, a következő két láncszemívbe 3 pálcát és 1 lsz-et. A sarokba készítsünk (3 pálcát, egy lsz-et, 3 pálcát) majd ismét egy lsz, a következő két láncszemívbe megint 3 pálcát és 1 lsz-t és a sor utolsó pálcájára (a előző sorban, a fordulószemek tetejébe) 3 pálcát.
Színcsere és így tovább értelemszerűen. A színcserét ízlés szerint is lehet variálni, itt általában 2-2 sort készítenek a soron következő színnel.

Természetesen készülhet egy színnel is és úgy is, hogy az egyes csíkok nem egyenlőek.

Kriszti írta...


Réka!

Köszönöm szépen a segítséget, megnéztem a horgolósulit, biztos, hogy segíteni fog. Majd ma este szeretném is megpróbálni.

Altair!

Neked is nagyon szépen köszönöm a segítséget. Angolul sajnos nem tudok, és plusz köszönet és hála, hogy lefordítottad. Réka és a Te segítségeddel most már biztosan menni fog :) Mégegyszer nagyon-nagyon köszönöm a segítséget Mindkettőtöknek!!!

Kriszti írta...

Sziasztok!
Csak szerettem volna mégegyszer megköszönni a segítséget, sikerült elkezdenem a kendőt. Remélem, hogy hamarosan meg is tudom majd mutatni :)