2011. április 15., péntek

Tojáskeményítés - hogyan?



A Meskán láttam ezeket a helyes horgolt tojásokat.
Hogy kell az ilyet kikeményíteni? Lufival? Azzal nem lesz túl gömbölyű? De akkor meg mi mással?

Illetve ha valaki tud horgolásmintát hozzá, azt is szívesen venném :-)

6 megjegyzés:

Altair írta...

Szerintem a lufi az elején amúgy is tojásformájú, de csak a rendelkezésre álló helyet tudja kitölteni.

Más módszert én se tudok. Rengeteg minta van, itt is említett valaki kb. 1 hónapon belül párat:

KicsiKatónak
Szerintetek?

Nem volt egyszerű megtalálni az elsőt. :o)

Nem lehetne, lányok, hogy rendesen és részletesen címkézünk? Ha már a címekben nem utalunk egyértelműen a bejegyzés tárgyára. :o) És senki se sértődjön meg, nem akarok személyeskedni, de magunknak is egyszerűbb visszakeresni javításra-kiegészítésre-megválaszolásra és később is rátalálhatnak az okosságainkra olyanok, akik csak most kapcsolódtak be vagy látták is, és most kéne nekik a bejegyzés.

KicsiKató írta...

Azért nem lehet gömbformájú, mert a tojásformára meghorgolt pamutfonal egyáltalán nem tud nyúlni.

KicsiKató írta...

A második link az enyém, ott direkt nem raktam fel a teljes mintát, hogy ne nagyon sértsek tömegesen jogot, de aki kéri, az írjon mailt és elküldöm!

Kri írta...

kifújt tojás,körbehorgolás, keményítés, majd a tojás széttörögetése.

Kriszta írta...

Én próbáltam a tojás széttörését utólag, de nagyon macerásnak bizonyult, a lufi jobban bevált.

Lívi írta...

Köszi, lányok!!!! :-)

Altair: de ciki, a második post, amit linkeltél, valahogy teljesen kimaradt nekem... De az elsőt láttam anno, csak mivel német volt a leírás, egyazon lendülettel el is felejtettem. De most látom, hogy Te meg le is fordítottad :-) Szóval szuper, köszönöm, már csak egy kis idő kéne a dologhoz, remélem akad még ebben az egy hétben :-)