2010. június 23., szerda

Szabályok-vetélkedő???

Ne haragudjatok, hogy itt írom le, amit ezzel a témával kapcsolatban érzek, de úgy érzem, ez teljesen közügy, és az egész blogot érinti, nem csak a vetélkedőt.

Először is, Ihigabi, köszönöm, hogy elmondtad, leírtad, hogy rosszul esett, hogy nem vehetett részt a cica szőnyeged a vetélkedőben. Köszönöm a többieknek is a kommenteket, hogy elmondtátok a véleményeteket.
Viszont az kicsit rosszul esik, és fájlalom, hogy csak most mondjátok, és így. Itt a blog, ahova írhat mindenki. Ott a címem, eddig még minden levélnek örültem, és válaszoltam is rájuk, bármilyen témát érintett, és már ott van a tagoknak a lista is.

Kérlek, bátran írjatok ezután, ahova jólesik. Már többször írtam, hogy mindenki véleménye számít, és fontos számomra/ számunkra. De a dolgokat csak úgy lehet orvosolni, hafelszínre kerülnek. És azt szeretném, ha erre figyelne mindenki, és nem tartaná magában a rossz érzéseit sem.

A játékokkal kapcsolatban. Direkt együtt indult a kettő, a blokkos és a vetélkedő. Az egyik mindenkinek, kötetlenül, a másik tagoknak, megkötöttségekkel, hosszabb távon. Egyik sem kötelező, de bíztam benne, hogy mindenki örömére lesz. Akár játékos, akár néző. Ezután is lehet játék, másféle, más szabályokkal, de most ez van.
A vetélkedő egyik fontos része a feladatok összetartozása, mert ezalatt is látszik a résztvevők fejlődése, és főleg a kitartása. Sajnálom, ha valakinek nem volt rá ideje, hogy elkészítse az aktuális feladatot, de még senkire nem haragudtam ezért, és senkire nem néztünk csúnyán, vagy hasonló. És hangsúlyozom, ez csak játék!!!!!!! Bármennyire is beleadja mindenki a legjobb tudását, és komolyan veszi. Ami már elveszti a játékos hangulatát, és kedvét, azt már nem érdemes folytatni. De remélem van, aki nem így érez, és be szeretné majd fejezni majd az 5. fordulót is.
Az összetartozás még azért is fontos, mert együtt vannak/lesznek pontozva, azért is van a szavazás. A végén lesz összesítés, és még valami, ami meglepi. De már ezt is többször írtam. Sajnálom, ha valaki nem ért vele egyet, vagy nem látja jónak. Véleményt persze itt is szivesen fogadok.
Higyjétek el, Krisztával rengeteget készülünk minden fordulóra, többszöri levélváltás előz meg minden feladat kiírást, és sok munka az összesítés is. De örömmel tesszük ezt, és élvezzük. A feladatok fokozatosan nehezednek, és egyre több a szabadság is bennük. Először konkrét feladat volt, amit sokan kifogásoltak, hogy nagyon korlátozó, mikor szabadabb volt a mozgástér, volt, akinek az volt zavaró. Mivel csak ketten vagyunk, nem tudunk mindenki fejével gondolkodni, és felmerültek nem várt problémák is. Ilyen volt a körnél a nyúlványok kérdése is. Azért utasítottuk el, mert akkor már nem a kör/gömb a lényeg, hanemamivé válik, és nehezen látható meg a rész az egészben. Ezért van, hogy a struccot és cicát elutasítottuk (pedig nagy szívfájdalommal tettük), és pl. a láncot engedtük. A láncnál a kör/gömb maradt a lényeg, a lánc rész csak kellék, és senki nem látta őket egynek, mint egy állatnál. Legalábbis ez a mi véleményünk, szintén többszöri átbeszélés után.

Szeretném, ha a blogban, és benne mindenki megmaradna barátinak, beszélgetőnek, szókimondónak, őszintének, felvállalónak, olyannak, mint eddig. Én nagyon élvezem a közös munkát, az együtt horgolást, egymásnak örülést. Ne hagyjuk, hogy félreértések, ki nem mondott dolgok közénk és a közös céljaink közé álljanak.

Ha volt erőtök eddig végigolvasni, akkor köszönöm, nagyon. Nekem ez mind nagyon fontos, azért akartam elmondani.

11 megjegyzés:

Babi néni írta...

Lehet, hogy jobb lett volna sok egyfordulós játék, mert akkor én is csatlakozhattam volna az utolsóhoz legalább. :o)

De élvezettel nézem a kész műveket, nagyon inspirálóak. És szerintem jó ötlet, a következőben már én is szeretnék majd benne lenni.

picinyszepsegekotthona írta...

Én remélem senkiben nem szül ez a játék rossz szájízt. Kár lenne! Őszintén mondom nem a pontok vagy a helyezés érdekel benne, jó volt látni ugyanabból a témából más mit hoz ki. Szerintem semmi baj nincsen a játékkal, én ezért is egyeztetek előre mi az ami belefér, és csak akkor állok neki ha zöldutatkapok. Bár minden más ötletet is megcsinálok majd egyzer ha ráérek! :D
Jandó nagyon nem szeretném ha elvette volna ez a dolog a kedvedet!
Nagyon jól cisnálod! Ne izgulj!
És ha valakit annyira érzékenyen érint a szavazás, csak írjon nekem, én szívesen átadom neki a szavazataimat, csak nehogy ebből nagyobb ügyet kerítsetek!
:)

micuska írta...

Én! Személy szerint O.K. vagyok (nem K.O.). Rettentő mód örülök, hogy mindig van 1-1 látogató/tag, aki szavaz rám. Ne aggódj Dóri! Nagyon hálás vagyok a nyílt, őszinte gondolataidért és a lelkiismeretes munkádért.

Eta írta...

Csatlakozom az előttem szólókhoz. Tegnap már azt fontolgattam, ha ez ennyire komoly (ld. előző hozzászólások), akkor talán nem is akarok a köv. fordulóban részt venni, de aztán meggyőztem magam: JÁTÉK. És amint a legelső után is mondtam, én annak is örülök, ha a családomon kívül még egy embernek tetszett, amit csináltam. :o))
Dóri, Kriszta, köszönjük a munkátokat.

Gabella írta...

SZERINTEM:

Az 5 fordulóval nincs gond, azzal se, hogy aki nem volt benne az elején, az már nem csatlakozhat. De a harmadik és negyedik forduló nagyon szigorú megkötései pont nem nagy szabadságot adtak, hanem letörték a lelkesedésemet. (Talán ezért nem készül el sosem az első amigurumi figurám? Egy kis gömbölyű fej van bevágva a fonalas szatyorba a "nyúlványtalanság" miatt.) De egy játéknak szabályai vannak, amit elfogadtunk, ezután is elfogadom. Ha nem tetszene, nem neveznék be!

Csak így tovább!

Gabella írta...

Ja, a szavazatok száma lényegtelen! Mikor az összesítést látom, és azt, hogy mennyivel jobb ötletek vannak, mint az enyém, és mégis van, aki az enyémre szavaz, az akkora öröm! Még akkor is, ha csak sereghajtó vagyok vele!

KicsiKató írta...

Én meg azért nem értem ezt az egészet, mert ez EGY játék. Ennek ILYENEK a szabályai. Ezeket TE/TI dolgoztátok ki, aki AKART, az csatlakozott, aki nem, az nem. (Nem kiabálok, csak kiemelni szerettem volna bizonyos szavakat.)

Nyilván nekem se fér bele most az időmbe egy ilyen, de ez van, Nyilván nem ez az egy játék lesz itt a blogon, bárki szabadon szervezhet, aminek megalkothatja a szabályait. Szóval nekem ez az egész sóhajtozás a szabályok miatt kicsit okafogyott, de azt tudom javasolni, hogy aki szeretne, nyugodtan indítson egy másik "challenge"-t és ahhoz mások is csatlakoznak. Addig is érdeklődve várom a pályaműveket és szavazok bőszen:)

(Nem tudom, mennyire sikerült jól kifejezni magam, de semmiféle rosszindulat nincs bennem, mindössze szerettem volna picit észérvekkel nyugtatni azokat, akik bánkódnak a jelenlegi játék szabályai miatt:)

Nils Holgersonné írta...

azt hiszem, a masodik fordulo utan voltak olyan posztok, amik a jatekbol ezert-azert kimaradtak munkait mutattak be. Vegulis miert ne lehetne megmutatni, hogy bar nem vettem reszt a jatekban, ez meg ez jutott eszembe a fordulo kapcsan? vegulis barki barmit kiposztolhat, legfeljebb nem lehet ra szavazni, csak kommentelni, de szerintem az is motvialo ero.

szoval hajra lanyok, hajra a jatek, es ne legyunk ilyen kis mimozak!

:)

aniko66 írta...

Én szeretném itt is megköszönni a játék szervezőinek a sok-sok munkát, a játékos-társaknak a tovább inspiráló ötleteket! De a legnagyobb reményem a játék kapcsán, hogy azoknak jelentenek további inspirációt a feladatok, akik most ebből kimaradtak. Így én azoknak a fotóknak tudok nagyon örülni, amelyek a játékon kívül kerülnek fel a blogra, csakúgy a készítők örömére. (Az eddig elkészült feladat-munkáimat is készítettem, hogy azok hasznosak, használhatóak legyenek - túl a vetélkedőn - a magam és családom örömére!)

Zsófi írta...

Én két részre bontanám a dolgot.
Tény, hogy vannak technikai problémák. Amit egyszerűen nem sikerült megoldani, de tanulság lehet a jövőre nézve.

A másik a játék menete. Az elején nem volt pontosan tisztázva minden, és úgy érzem, hogy menet közben is alakulgat - ez szokatlan, és szerintem ez okozza a csalódottság érzetét.

A saját véleményem:
1) a képem most sem lehet felnagyítani, bár mikor elküldtem, sejtettem, hogy ez lesz - de ha nincs fényképező, akkor nincs. ;-DDD
2) sokszor meglepett a munkáim fogadtatása. Mikor én nagyon jónak tartom őket, mikor tényleg ütős, mikor korszakalkotót alkottam, akkor alig kapok pár szavazatot rájuk, míg mikor úgy érzem, hogy csak kiráztam a kisujjamból, akkor pedig egész sok összegyűlik. :-D (Mielőtt félreértené bárki, ezt nagyon jó dolognak tartom. A blogomon általában csak pozitív visszajelzéseket kapok, kiegészítéseket, de tulajdonképpen azt nem tudom sosem, hogy mennyire elfogadható az, amit kitalálok.)
3) Ez az első ilyen blog és az első itthon szervezett többfordulós játék, amin szavazni lehet, stb. - a gyerekcipőcske nyomait vélem felfedezni. ;-D Majd felnőnek ezek is. :-D

Jandó írta...

Bocsánat, hogy csak most reagálok. Pedig olvastam ám rögtön, amiket írtatok, és nagyon köszönöm. Most újra átolvastam, és sokat jelent. És már túl vagyok a holt ponton. :)

Szóval köszönöm nektek a kedves szavakat, és a véleményeteket. Örülök, hogy van akinek tetszik a játék, így, ahogy van. Én rettentően élvezem, pedig nem is játszok benne, vagy csak kicsit másképp.

Zsófi, a gyerekcipőben igazad van, de valahol mindennek el kell kezdődnie, hol sikeresen, hol kevésbé. De hát ez van, és remélhetőleg minden csak javulni fog, és a javunkra válik.

Gabella, remélem a fejecskéd kap majd valamilyen testet is. Nem hinném, hogy a játék lenne az egyetlen motiváló erő nálad sem. Pl. a gyerekeid biztos nagyon örülnének neki, ha befejeznéd, de én is nagyon kíváncsi lennék rá. :) Hajrá!