2011. november 29., kedd

HELP

Segítsetek légyszi! Ha rugalmas dolgot szeretnék készíteni, akkor milyen fonalat válasszak? 
Létezik ilyen egyáltalán horgoláshoz? Vagy tudtok esetleg olyan mintát, ami rugalmas végeredményt ad?
Köszönöm előre is bárkinek is, aki tud segíteni...
Zsurci

4 megjegyzés:

Kereki Kriszta gyöngyékszer tervező kézműves írta...

Én Barka Felhőből és barka cinegéből tudtam eddig rugalmasat horgolni. Nem a minta a lényeg, inkább egy csöppet nagyobb tűvel és lazán készítsd! Bár ha csak rövidpálcával dolgozol, akkor az merevebb lesz.

cskata írta...

Teljesen egyetértek Mano-val!!! :) Én is a Barka Felhőt ajánlom,nagyon gyengéd,puha és rugalmas fonal! rengeteg árnyalattal.

Zsurci írta...

Nagyon szépen köszönöm! Akkor meg fogom próbálni. Tulajdonképpen egy derékmelegítőt szeretnék csinálni a kisfiamnak, és klassz lenne, ha nem nyúlna ki (ill. nem maradna kinyúlva), amikor áthúzom a fején, vagy popsiján.
Lehet most adtam egy ötlete is!
Köszi még 1x!

Babi néni írta...

Külföldi leírásokban a passzé helyére gyakran reliefpálcát ajánlanak, és szerintem a szemek közé beszúrt minták is rugalmasabbak, mint a szemekre készítettek.

Tehát ha olyat készítesz, hogy az első sorban egy pálca, egy láncszem és a következő sorban pálcára láncszemet, láncszem alá pálcát öltesz be. Aztán ha magasabb pálcát készítesz, az is rugalmasabb, mint az alacsonyabb. Persze, azért ez a rugalmasság nem olyan jelentős, ha egy kötöttel hasonlítod össze, a horgolt mindig formatartóbb.