2011. december 16., péntek

Fonal lelőhely?

Egy kedves olvasónk kérte a segítségünket fonal ügyben. Bemásolom a levelét (remélem nem gond). Hátha tud valaki segíteni neki. Köszönöm!

"Jó néhány évvel ezelőtt Budapestről szereztünk be gyönyörű fonalat, amikből Édesanyám jóvoltából pulóverek, mellények készültek. Most szeretne még néhányat horgolni, de a beszerzésben egy régi kollégám segített, akinek semmi elérhetősége nincs meg, ahogy a beszerzési hely neve és címe sem... Annyira emlékszem mindössze, hogy egy udvarban volt, raktárszerű épületben, talán ott is gyártották, és biztos nem bolt. A fonalat fél kilós vagy kilós kiszerelésben árulták, világos drapp színű és fényes.
Mellékelek néhány képet, tudom, nem a legjobbak. Megpróbáltam a fonalat, és a belőle horgolt mintát is lefotózni.

Nagyon hálás lennék, ha tudnál segíteni a lelőhely felkutatásában, édesanyám ugyanis 7 unokás büszke nagymama, az eddigi szépségek nekem és a lányunokáknak készültek, de az időközben született ikerlányaimnak már nem maradt a fonalból."


3 megjegyzés:

Jutka írta...

Szép fonal!

Kriszti írta...

Szia!
A fonal papírja, vagy valami kis információ, amivel esetleg a google-ban rá lehetne keresni? Esetleg úgy, hogy budapesti fonallerakat, raktár? Hátha kiad valamilyen címet, ami ismerős lehet. Bár lehet, hogy hüleségeket írok :)

aniko66 írta...

Talán az újpesti cérnagyár lehetett - most Coasts -, de ha jól tudom, már nem szolgálnak ki az udvarban egyéni vevőket...