2010. augusztus 18., szerda

Feladat :o)

A blogomon már közzétetem a felhívást, de senki nem reagált rá. Hátha az itteniek között több a vállalkozó szellem. A leírás elvileg a fenti blúz felső részét adja ki. Gyakorlatilag - szerintem - nem. Kíváncsi vagyok rá, valakinek kijön-e mégis ez a minta. Odaát is felajánlottam a helyes megfejtésért egy apró jutalmat. :o) Ez természetesen áll itt is.
"*Kockaminta:
8 láncsz; az 5. sz-be 1 erp, a többi szembe is (4erp).
8 lsz, megfordulunk és a 4 lsz-be 4 pálcát horgolunk,
5 lsz és a pálcák mellé a 4 lsz-es ívre is 4 pálcát horgolunk,
8 láncszem, ismét az 5. 6. 7.8. szemre egy-egy pálca kerül,
4 láncszem, és rövidpálcával leöltünk az 5 lsz-es ívre,
4 lsz és 4 pálca a 4 lsz-es ívre, 8 lsz.

5 megjegyzés:

micuska írta...

Eta, láttam nálad is a felhívást, de sajnos úgy el vagyok havazva. Amint lesz időm, biztosan kipróbálom, akkor is, ha addigra más is próbálkozik vele.

Iza írta...

Én megpróbáltam lerajzolni, úgy könnyebben átlátom a mintát, de valahogy nem akar összejönni. Holnap újra megpróbálom (eléggé nehézkésen is van leírva) és jelentkezek hogy mire jutottam.

Eta írta...

Köszi.Az a baj, hogy semmi rajzot nem mellékeltek hozzá, és nekem fogalmam sincs, hogy mit takar a sok határozott névelő. Kb 20x próbáltam, mindig valami gubanc jött ki belőle. :o((

Babi néni írta...

Ha még aktuális, megpróbálom létrehozni a kockát. :o)

Eta írta...

HA még nem próbálkoztatok meg vele, ne kezdjetek bele, Kriszta és Altair sem tudta ez alapján megcsinálni. Egyébként egy régebbi Fürge Ujjakban van, most nem tudom megnézni,melyikben. De több hiba van a későbbiekben is a leírásban. :o( Így higgy az írott betű szentségében!