2010. szeptember 24., péntek

Falevelet szeretnék horgolni

Tud valaki segíteni?
Valami ilyesmire gondoltam (csak ez kötött, és kötni nem tudok :-D). Köszi előre is!

4 megjegyzés:

Zsófi írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Zsófi írta...

Az általam kedvelt módszer az, hogy horgolok egy akkora láncszemsort, mint a levél és a szára, majd körbehorgolom úgy, hogy közben kialakítom a szár részt hamis kispálcákkal, aztán rövid-, hamis-, egyráhajtásos-, kétráhajtásos- (stb) pálcákkal kialakítom a levélformát. Általában az egyik oldalon laposabbra csinálom, mint a másikon (pl. az egyiken csak rövidpálcákat, míg a másikon még 2-ráhajtásost is készítek). Tulajdonképpen nincs minta, egy igazi levelet veszek elő mintának. Ha gömbölyű levelet szeretnék, akkor egy szembe több pálcát horgolok. Ha homorítani, akkor több szemre kezdem el a szemeket és egyszerre fejezem be a pálcákat. Lehet hullámosan is horgolni (vagyis váltakozva a különféle pálcákat) és tölgyfalevél lesz, illetve lehet szeldelt levelet is csinálni úgy, hogy nem láncszemsort csinálsz, hanem a főerek alapján 5 láncszemsort (vagy láncszemsorra horgolt hamis kispálcákat) készítesz és azokat horgolod össze. Úgy tudod recéssé tenni a levél szélét, hogy minden pálca után horgolsz egy láncszemet. Ha hullámosodik ettől, akkor érdemes blokkolni.

A másik módszer az, mikor elindulsz az egyik végétől és befejezed a másiknál. Ezt a típust általában rövid-, vagy egyráhajtásos pálcákkal csinálják, a széleken szaporítasz, majd fogyasztasz.

A kép alapján is lehetne levelet csinálni: rövid-, vagy egyráhajtásos pálcákból. Elindulsz 3 szemmel, és minden (második) sorban szaporítasz középen 3-3 szemet. Mikor már teszik a mérete, akkor abbahagyod a munkát. Gömbölyíteni úgy tudod, hogy a széleken fogyasztasz pár szemet.

Névtelen írta...

A Praktika magyazin szeptemberei (legújabb) számában pont faleveles sálat lehet horgolni, ami sok kis levélből áll össze.:)
Remélem segítettem:)
Puszi:Pippy

Lívi írta...

köszönöm a segítséget! akkor próbálkozom majd! :-)

Pippy: én csak az újságosnál láttam ma egy pillanatra a borítót, de ott mintha kötöttet írt volna, nem horgoltat.