2010. szeptember 26., vasárnap

Szív

Többen is kérték a szívmintát magyarul, hát íme az én verziómban:


Szív minta:

(Az eredeti angol leírásban 4,5 mm-es tűvel horgolták, és persze a hozzá illő vastagságú fonallal. Én 1,25-ös tűvel dolgoztam és hímzőfonalat használtam hozzá. Így lett az én szivecském alig 2 cm. És amit még változtattam, az az, hogy az eredeti leírásban 5 láncszemet kell körré formálni, és a szemek mindegyikébe egy-egy rövidpálcát horgolni. A fonalam vékonysága miatt én úgy kezdtem (hogy ne legyen túl nagy a lyuk), hogy 2 láncszemet horgoltam, majd az első láncszembe horgoltam bele az 5 rövidpálcát. De aki vastagabb fonállal kezdi, annak az eredeti megoldást ajánlom.)

lsz- láncszem

rp- rövidpálca

1. sor: 2 lsz, az elsőbe 5 rp (5rp)

2. sor: minden rp-ba 2 rp (10rp)

3. sor: minden 2. rp-ba 2 rp (15rp)

4. sor: mindegyik rp-ba egy-egy rp (15rp)

Ezzel megvan a szív egyik dombocskája. Dolgozzuk el a fonalat és készítsünk még egy ugyanilyen dombocskát.

Majd illesszük össze a 2 dombot egy rövidpálcával. Ezután pedig a 2 dombot együtt horgoljuk körbe, összesen 30 rövidpálcával. Ez az 5. sor. (30rp)

6. sor: rp a következő 5 rp-ba, egyet fogyasztunk, rp, egyet fogyasztunk, rp a következő 10 rp-ba, egyet fogyaszunk, rp, egyet fogyasztunk, rp a következő 5 rp-ba. (26rp)

7. sor: ( rp a következő 4 rp-ba, rp, egyet fogyasztunk, rp, egyet fogyasztunk, rp a következő 2 rp-ba, egyet fogyasztunk) ezt megismételjük kétszer.(20)

8. sor: rp a következő 2 rp-ba, egyet fogyasztunk, rp a következő 2 rp-ba, egyet fogyasztunk, rp a következő 4 rp-ba, egyet fogyasztunk, rp a következő 4 rp-ba, egyet fogyasztunk, rp a következő 2 rp-ba. (16 rp)

9. sor: rp a következő 2 rp-ba, kettőt fogyasztunk, , rp a következő 4 rp-ba, kettőt fogyasztunk, rp a következő 2 rp-ba (12rp). Ezután megkezdjük a szív kitömését, én gyapjút használtam. A kis lyukon elég nehéz volt betuszkolni a gyapjút, pincettával dugdostam bele.

10. sor: (rp a következő 4 rp-ba, egyet fogyasztunk) ezt megismételjük kétszer. (10rp)

11. sor: (rp a következő 3 rp-ba, egyet fogyasztunk) ezt megismételjük kétszer. (8rp)

12. sor: (rp a következő 2 rp-ba, egyet fogyasztunk) ezt megismételjük kétszer. (6rp) Fejezzük be a horgolást, fűzzük tűbe a cérnát, tűzzük át a szivet a két domb közé érve, és a két dombocska közötti hézagot pár öltéssel varrjuk össze.

Ez nagyon szabad fordítás, én sem tudok jól angolul, de ha a rövidítéseket ismered, akkor sinen vagy. Általában a leírásokhoz megadják a rövidítésjegyzéket is, és abban, ha egy szó ismeretlen, megnézem a google translate-ben. Így már meg is van oldva a rejtvény. Csináltam már így mintát spanyolból is…

Ha hibát találtok kérlek jelezzétek (hajnali 2kor írtam le… :D )!

2 megjegyzés:

micuska írta...

Szerintem ez itt az. Valentinra horgoltam, jó lett. http://il.youtube.com/watch?v=Bm7NCElHGuM&feature=channel

arszi írta...

Nagy klassz remélem a kezdeti tudásommal is megtudom csinálni köszönöm a videot is !!!!:)