2010. december 11., szombat

Relief pálcákkal

Hááát-tal nem kezdünk mondatot, de a piros szem effektust így kiküszöbölni!:-)
Mindhárom szépségemnek elkészült az általam áhított sapi. A szürke inkább előre domborított pálcákkal, a fehér és a barnás nagyrészben 3-asával váltakozva 4 soronként előre ill. hátra domborított pálcákkal, ezáltal kockás mintát adva, + a szegélyek.
Jól látjátok, előkerült a "zoknisapi", a fiúkám osztálytermének szekrénye mögött várta jobb sorsát 2 hétig. Hogy is kerülhetett oda?...
1-2 kővel könnyebb a szívem.

3 megjegyzés:

Jandó írta...

Nagyon jó lett mind a 3 sapi. A gyerkőcök meg csuda aranyosak.:) Megkérdezhetem, hogy hogylehet előre és hátra domborított pálcákat készíteni? Köszi.

micuska írta...

Természetesen. Ez a régi, pl. minervás, kötőkönyvek által Relief-pálcaként ismert neve ezeknek a pálcáknak. Az egyráhajtásos pácákat a következő sorban egyszerűen körülöleled a horgolótűvel, és úgy húzod át a fonalat. Ha jobb kezes vagy, és jobb oldalt elölről nyúlsz hátra, majd a páca baloldalán bukkansz ki, és onnan húzod a fonalat, akkor a függőleges mintát kapod. Ha pedig pálcáid körülölelését a köv. sorban jobb hátulról indítod és a bal oldalon bukkansz ki hátul, akkor a vízszintes csíkokat kapod. Egyébként a visszáján ezek éppen egymás fordítottjai. Jó vastag anyag lesz belőle, mert nagyban fedik egymást a sorok. Ezért lassabban is halad, mint a "máshova szúrós" és a szaporítás is máshogy alakul. Igazi téli sapik lettek.

Jutka írta...

Aranyos gyerekek a szép és meleg sapikban!
Lehet menni hógolyózni biztos nem fázik meg a fejük:)