2010. szeptember 26., vasárnap

Horgolt sapkák, baktus, és sok-sok fonal :)

Bár régóta nem írtam a blogba, olvasni olvaslak benneteket, és gyönyörködöm az alkotásokban. :) Így nyár vége, ősz elejére nálam is előkerültek a horgolótűk, öt sapka, egy táska és egy horgolt baktus (  úgy jártam, mint múltkor a kendővel, akkor Annás előzött meg a bejegyzéssel, most pedig Bubi, de azért én is megmutatom, hogy sikerült a darab : ))  )került ki a kezeim alól. Sajnos az utolsó pillanatban gondolkodtam, így csak három sapiról és a baktusról tudtam fényképet készíteni. ^^"











Az első kettő erp-val készült, az utolsó félpálcával, mindegyik alját kispálcával fejeztem be. Akrik és akril-gyapjú keverék fonalakból készültek a sapkák.










( Azt hiszem, hogy itt már jobban látni a mintáját. :) Csak katt a képre. ^^ )

Itt kispálcával dolgoztam végig, hadd ne mondjam, mennyire untam a végére. :D Mindig a szem felém eső részébe horgoltam, azért lett ilyen szép csíkos. :) A méretei: 105*23 cm. Red Heart Bellából készült, ez az egyik kedvenc fonalam. :)

És ma még jött egy kis meglepetéscsomag is, az egyik családi háztartásból átkerült hozzám 37 gombolyag csuda szép fonal, 5 és 10 dkg-os kiszerelésekben, világos lila, sötét lila, fehér, piros, bordó, barna, igazi színkavalkád. :) Lesz miből horgolni, azt már látom. :))

5 megjegyzés:

micuska írta...

Nem látom a baktus mintáját.:-( Kérhetek kiterített képet?

Amelie írta...

Persze, töltöttem is fel még két másik képet. :)

Kereki Kriszta gyöngyékszer tervező kézműves írta...

A baktus irtó jó ötlet, szerintem én is kipróbálom!!!

Kereki Kriszta gyöngyékszer tervező kézműves írta...

Apropó, honnan kell kezdeni??? Tudnál segíteni?

Amelie írta...

Köszi szépen. :) A sapkáknak is volt keletjük, már csak a zöld-barna van meg. :)
A baktust 4 szemre kezdtem, horgoltam 6 sort, majd csak az egyik oldalon az első szembe mindig szaporítottam egyet,, végig horgoltam, megfordítottam, ott szaporítás nélkül horgoltam, majd a következőben megint az első szembe szaporítottam. Lényegében minden második sorban szaporítottam egyet. Amikor meg elértem a kellő méretet, akkor mindig fogyasztottam, de csak egyet két soronként. Nagyon egyszerű meghorgolni, hajrá hozzá! :)