2011. július 12., kedd

Kérdés színátmenetes fonalhoz!

Sziasztok, segítenétek?

Láttam a Barkafonal facebook oldalán több fotót, ahol színátmenetes fonallal horgolt kendők voltak. A színes csíkok mindnél szép szabályosan futnak, azonban ha én horgolok folyamatosan egy ilyen fonallal, nekem összevissza esik a színváltás.
A mintától függ ez, vagy mindig el kell vágni a szálat, és a gombócban a megfelelő helyről folytatni, hogy a színek csíkosra jöjjenek ki? Remélem értitek, mit akarok?

6 megjegyzés:

KicsiKató írta...

Alapvetően fonala válogatja, hogy hogy jön ki a színátmenet, nem szoktál elvagdosni. Láttam olyan elvetemült (reszpekt: iszonyatosan profi) eljárást valamelyik külföldi blogon, hogy a pontosan szakaszosan megfestett fonalat kiterítgette maga elé és megmérte, mekkora az a fonalszakasz, ahol egy szín van és aztán vált a másik színbe. Aztán próbakötést végzett a fonallal, így kiderült, hány szem fér el az egy színnel festett fonalszakaszon és olyan mintát választott, ahol pontosan akkora a szemszám, így soronként változnak a színek. Ezt csak akkor tudod megcsinálni, ha pontosan van festve a fonal.

(uhh, remélem, érthetően írtam le)

Kereki Kriszta gyöngyékszer tervező kézműves írta...

Aha, értem :) Ennyire nem leszek elvetemült, se profi ;)
Azért akkor alapvetően a mintától függ. Valószínűleg ezeket nagyobb felületre tervezik, gondolom :) na jó, próbálkozok :D
Ha másnak más ötlete van, azért csak bátran!

Gabella írta...

A röviden színátmenetesből lesz a tiritarka, de ezek a hosszan átmenetesek ilyen csíkos mintát adnak ki.

agnesordog írta...

Barka Limonádéból kötök- és csak azért, mert nem tudtam elképzelni, milyen is lehet horgolva.
Így most szabályos, mondhatni, csikossá vált a kötésem. Már a nyaka fogyasztásnál tartok, és gondolkozom, akkor most le kell tekernem egy kis szakaszt, hogy azonos színű legyen mindkét oldalon a válla.:-)
A két újjánál is azonos színeknél kell kezdenem, mert másként össze- vissza csíkos lesz a pulcsi.

Kereki Kriszta gyöngyékszer tervező kézműves írta...

Jó! Akkor csak az volt a baj, hogy én kisebb felületet horgoltam vele -kistáskához :) De így is édes lesz, legalábbis nekem tetszik.
Így viszont gondolkodom egy kendőn én is :)
Köszönöm a válaszokat, segítséget!

Annus írta...

Mintája is válogatja, hogy hogyan adja vissza a színátmeneteket. Én pl. nagyival horgoltam egy kendőt, de ott egy kicsit megtöri a színeket. Kötve sokkal szebb hatást nyújt a színátmenetes..szerintem..
Ilyen az enyém:
http://vargaannus.blogspot.com/2011/07/egy-kis-limonadet.html