Segítsetek lécci,mit jelent ez? Ha meghorgolom a nagyinégyzetet,akkor elkészítem a blokkot. Ez rendben van. De utána még blokkolni is kell? Az mit jelent?
Blokknak szokták hívni azt is, amikor kettő-négy vagy több kockát összehorgolnak, vagyis a munkadarab nagyobb egységeit. Lehet, hogy a teleírásodban így használják a szót (nem igeként, hanem főnévként). :-))
Ez a "keményítés" fedőnevet viseli itthon, de nem kötelező kikeményíteni, elég, ha kifeszül a minta.
Minden kézimunka (hímzés) könyvben benne van az, hogy a kész munkát hogyan célszerű kezelni. Ha van hímző könyved, akkor abban minden bizonnyal benne lesz a leírása is és ajánl 2-3 módszert is.
Én nem szoktam. ;-) (Vagyis nem "kell".)
A csipketerítőknél viszont erősen ajánlott, ha nem térbeli a minta.
Ez az oka, amiért a régi ételkészítési technológia tanárnőm ragaszkodott hozzá, hogy a klopfolás=kiverés, a staubolás=hintés, a dinsztelés=párolás. Mert így egyértelmű a művelet annak is, aki nem jártas a főzésben.
Én a "blokkolást" magyarosan kifeszítésnek nevezem és a blokkot mintaegységnek. :o)
6 megjegyzés:
Tökéletes időzítés, pont most jelent meg Ahama írása a blokkolásról (is): http://www.barkafonal.hu/shop/blog/kotosuli-lecke9/
Blokknak szokták hívni azt is, amikor kettő-négy vagy több kockát összehorgolnak, vagyis a munkadarab nagyobb egységeit. Lehet, hogy a teleírásodban így használják a szót (nem igeként, hanem főnévként). :-))
Ez a "keményítés" fedőnevet viseli itthon, de nem kötelező kikeményíteni, elég, ha kifeszül a minta.
Minden kézimunka (hímzés) könyvben benne van az, hogy a kész munkát hogyan célszerű kezelni. Ha van hímző könyved, akkor abban minden bizonnyal benne lesz a leírása is és ajánl 2-3 módszert is.
Én nem szoktam. ;-) (Vagyis nem "kell".)
A csipketerítőknél viszont erősen ajánlott, ha nem térbeli a minta.
köszi Lányok!!!!!:) lassan képbe kerülök a nagyi négyzettel,de még vannak sötét foltok. mindenesetre dolgozom rajta. :)
Ez az oka, amiért a régi ételkészítési technológia tanárnőm ragaszkodott hozzá, hogy a klopfolás=kiverés, a staubolás=hintés, a dinsztelés=párolás. Mert így egyértelmű a művelet annak is, aki nem jártas a főzésben.
Én a "blokkolást" magyarosan kifeszítésnek nevezem és a blokkot mintaegységnek. :o)
igen,ez eléggé megzavart,aztán csak értetlenül pislogtam,h mi vaaaan? :D
Megjegyzés küldése