2010. július 27., kedd

Legyezők, még mindig...

Nos, íme itt az én könyvjelzőm.

Elkészült, tán még szépnek is mondható, de én balga a készítés közben, egyszercsak rálikkeltem Teresa oly sokat emlegetett horgolós videóira, és arra a következtetésre jutottam, hogy én valahogy teljesen másképp horgolok, mint ő. Ez létezik?
Mármint lehetséges, hogy nem úgy csinálom, ahogy kéne, és mégis kisül belőle valami hasonló? Olyan, mintha amikor áthúzom a fonalat a szemeken, kellene még egyet hurkolni rajta, valahogy hátulról belekapni a tűvel, én meg csak szimplán belehurkolom és áthúzom.
Szerintetek jó ez így?
Ha rá lehet nagyítani, nézzétek meg legyetek kedvesek, hogy olyan-e minden szem, mint a nagykönyvben, jó?
A másik dolog, amit észrevettem, hogy minden második legyező különbözik picit, vagyis ugyanolyan, de csak ha megfordítom. Elvileg a színe és a hátoldala különböző a horgolásnak, vagy csak nekem különböző? Arra gondolok, hogyha jól megnézitek, a bal oldali legyezők pikóin vannak szép nagy, hosszú hurkok, amik a jobboldalon nincsenek (csak jobboldali hátoldalán).

Hú, remélem értitek mit kérdezek, mert elég bonyolult ezt így leírni....

11 megjegyzés:

micuska írta...

Hali! Nem lehet ránagyítani a képre. Teresa amerikaiul horgol. De tényleg: többféle tűfogási és fonaltartási forma létezik, biztosan jól csinálod Te is. A legyezők nyilvánvalóan páronként különböznek, mert a középpont felé tart a munkád. Tulképpen 2 legyező=1 minta, és mivel a "visszáján" kezdesz minden másodikat, pont megfordítva lesz a színe. Végül is a pikók adják az "irányzékot". Olyan szépen befelé néz mind.
Én Teresa oldalán tanultam meg sok mindent, de mivel anyukám tanított a tűfogásra, már sehogyan sem tudtam átállni arra.

micuska írta...

Egyébként pedig GYönyörű! Hol vetted a fonalat?

ruju írta...

Látom, nem csak nekem tetszik a minta! Nagyon szép lett egyébként! :-DDD

gyöngyvirág írta...

A fonalat? Anyukám varrósdobozából... 100 éves hímző...
Ez a minta telitalálat! Egyszerű, de nagyszerű!!!!!!!!!
Ha most nekiállok, karácsonyra talán mindnen könyvbarátnak jut egy:-)

micuska írta...

Hú! már akkor volt színátmenetes? Én meg most sem kapok a boltokban? Pedig nagyon szeretném saját szemmel "megtapizni" mielőtt veszek. Na, sebaj. Úgyis Reatex lesz belőle.

Vera írta...

Nagyon szép lett, én is nézegetem a mintát, majd tán nekem is sikerül majd...

gyöngyvirág írta...

Ha nekem siekrült, akkor mindenkinek... Húsvét táján kezdtem horgolni, könyvből, netről, innen-onnan segítség nélkül.

Reatex? Már nézem is. A tiéd ezek szerint abból van.

gyöngyvirág írta...

Most nézem, hogy félrevezettelek Micuska! Gyöngyfonalból csináltam, csak nem tudtam, hogy az a neve... Pedig egy gyöngynek ezt illene tudnia... Én azt hittem hímzőfonalnak hívják. Ezek szerint nem. Hú, de amatőr vagyok...

micuska írta...

Á, dehogy. Anyu varrósdobozából vannak az enyémek is. Szintén 100 évesek, de fonalakat már rendeltem a Reatextől és ott nézek szét mindig, hogy mi kell majd...Sztem elég nagy a kínálat. Most akkor ezt színátmenetes gyöngyfonalnak vagy melírozottnak hívják? Nem láttam még élőben ilyet. A fotón csak gombolyagban látszik.

gyöngyvirág írta...

Hogy hvják? Jó kérdés... Az enyém legjobban talán a Reatexes Perlé 26-os gyöngyfonalra hasonlít. GYÖNGYFONAL!!! :-) Ma is tanultam valamit..

micuska írta...

Köszi.