2010. június 4., péntek


Kedves Horgo-Blogosok!

Először is köszönöm szépen a meghívót Jandónak. Nagyon örülök, hogy ennek a szuper csapatnak a tagja lehetek.
Tolna megyében élek, és van egy másfél éves kislányom.


Kb. két hónapja, határoztam el, hogy megtanulok horgolni. Vettem a kislányomnak egy pólót amit horgolt virágokkal díszítettek, és akkor határoztam el, hogy ha törik, ha szakad, nekem ezt meg kell tanulnom. Segítségem: horgoló nagyi, nagynéni sajnos nem volt a közelben, úgyhogy maradt az Internet, és Ti…
Kezdetben rettentően belegabalyodtam, és már majdnem feladtam, de aztán rájöttem, hogy másnak pont úgy, és pont az nem megy az elején, mint Nekem.. Így hát célirányosan a Horgo-blog kezdők kérdéseit, és a profik válaszait kezdtem olvasni, és lám, nekem is lett kisvirágom, sőt még nagyikockám is.


A bloghoz leginkább azért csatlakoztam, hogy legyen kitől segítséget kérnem, hisz úgy látom nagyon sok igazán segítőkész tagja van a csapatnak. Rengeteg jó ötletet találtam már Nálatok köszönet érte mindenkinek!!!
Csatolok egy képet az eddigi próbálkozásaimról. Ha a csatolt képek alapján bárkinek bármilyen javaslata van, hogy lehetne szebb, jobb, akkor ossza meg velem legyen szíves (kör pöndörödés, négyzet szabálytalansága, stb. Ti jobban látjátok a hibákat, legyetek szívesek segítsetek, hogy olyan ügyes lehessek mint Ti)!


Jó horgolást, sok szép munkát kívánok Mindenkinek!

6 megjegyzés:

Eta írta...

Szia! ezek nagyon ügyes kezdemények. A virágok jól sikerültek, aranyosak. A négyzettel az a baj, hogy már a harmadik sorban több szemet horgoltál a bal oldalon, mint a többin. Számold csak meg őket! El kell dönteni, hogy a pálcába vagy a két pálca közé öltesz, és következetesen megmaradni annál a változatnál. egyik megoldás sem rosszabb a másiknál, csak más mintát ad.
Jó kísérletezést, sok sikert és örömet ígéretes kezdés után.

Natti írta...

Szia Gyöngyvirág!
Üdvöz légy közöttünk!
Örülünk Neked!
Nagyon szép dolgokat készítettél eddig.
CSak figyelj és tanulj aztán később már Te leszel a haladó és Te fogod a jobbnál jobb ötleteket adni a kezdőknek.

micuska írta...

Nagyon ügyes vagy! A bal felső virág egészen tökéletes.

gyöngyvirág írta...

Szia Eta, Natti és Micuska!

Köszönöm az üdvözlő válaszokat, Etának a jótanácsot! Úgy örülök, hogy írtatok! Aggódtam kicsit, hogy senkit nem érdeklek majd, de ezek szerint feleslegesen!
A bal felső virágnak természetesen a harmadik verziója látható, mert az első kettő katasztrófális lett...
Az a felvetés pedig, hogy egyszer én adok majd ötleteket másoknak, na ezt nem hinném, de ha maradunk a mostani verziónál, miszerint Ti adtok Nekem, én pedig meg tudom majd valósítani, már az is eredmény:-)!

Jandó írta...

Szépek a munkáid, és már ez is nagy dolog. Belejössz biztosan hipp-hopp. Egy jó tanács, az elején én is ugyanezekkel a problémákkal küszködtem, és rengeteg segítséget kaptam. A blog eleje felé megtalálod őket, csak a nevemet nézd, mert az mind szinte segélykérés volt :). Amúgy a körnél szaporítás probléma lesz a felpöndörödés oka. Ezt kísérletezéssel elég jól helyre lehet hozni, ha nincs leírásod hozzá(vagy sok, vagy kevés a szaporítás). A négyzetnél nálam még a bénázás oka, azon kívül, amit Eta írt, hogy a sorvégeknél sokszor vagy több vagy kevesebb szemet horgolok. Ezért az elején érdemes számolni minden sort. Sokat számít az is, hogy egyenletesen horgolsz-e.

gyöngyvirág írta...

Igen, igen: nagyikocka ügyben épp a Neked szánt válaszokból okosodtam az elején. Az elsőm épp úgy nézett ki, mint a Tiéd, és amikor megláttam, akkor döntöttem úgy, hogy nem adom fel, mert más is így kezdte, és bele lehet jönni... A kockánál számoltam, ezért nem értem, hogy miért lett csálé... Abban viszont nem vagyok biztos, hogy a sor végén, amikor az előző sor kezdő "magasító" láncszemeibe bökök, akkor jól csinálom-e. Ott hova is kell bökni pontosan? A láncos magasítós, és az első rendes pálca közé? Vagy a láncosba? Nem tudom érthető -e a kérdésem...