2011. március 7., hétfő

Meska

Sziasztok!

Láttam, hogy többen árultok a Meskán, és szeretném megkérdezni, hogy ennek mi az előfeltétele? Milyen könyvelési-adórendszeri elintézendők vannak, mielőtt nekilát az ember? Privátba is jöhet a válasz, ha nem akarjátok itt fejtegetni, de nagyon érdekel, mert a nyáron két éves lesz a kicsi, és jelentős változás a gyed után a gyes...

3 megjegyzés:

micuska írta...

Belépsz a Meskára, és a blog oldalukon ( a felső sávban található a link) rengeteg kérdésedre választ kapsz. Pl. ezt találtam neked hirtelen:http://meskahonlap.blogspot.com/2009/03/szamlakepesseg-es-biztonsagos.html

Kereki Kriszta gyöngyékszer tervező kézműves írta...

A meskások a 7-es adószám kiváltását javasolják, egy Apeh-os állásfoglalás alapján. Azonban az állásfoglalásban az is szerepel, hogy ez nem jelent hivatkozási alapot, vagyis akár bele is köthet konkrét esetben egy adóellenőr. Indulásnak talán elegendő azért, nem hiszem, hogy tömegesen ellenőriznék az adószámos magánszemélyeket :)
Mi Bt-t csináltunk a férjemmel, neki van bejelentett 41 órás munkaviszonya, így ő lett a beltag, nem kell külön járulékokat fizetnie, én mint főállású anya vagyok kültag.

zsizsa írta...

Köszönöm a válaszokat!
Micuska, én is kerestem a Meska honlapján, de azt sikerült csak találnom, hogy kérdezzek meg könyvelőt. Biztos nem jól kerestem. :-)
Mano, nekem anyunak van cége, amiben tag vagyok, régen fordítottam, és azon keresztül kaptam fizetést. Majd utánanézek, hogy hogyan kéne csinálni a dolgokat, hogy azon keresztül is lehessen ilyesmi tevékenységet is folytatni.