2011. március 8., kedd

szerintetek?

Még sose horgoltam tojást, de idén szeretnék jópárat. Ez az első, aminek nekiláttam, az egyik fele már megvan, de elbizonytalanodtam... Az addig világos, hogy a nyilaknál horgolom össze a két félt, de
1., rövidpálcával jó?
2., hogy jutok el egyik nyíltól a másikig? lebegőszemekkel végigszánkázok a szemeken addig?

Nagyon izgi, évek óta vágyok rá, most végre meg is valósítom... Ha esetleg ti is nekilátnátok, küldjetek mailt:)) (blogomon ott egy direkt link is, egyébként gmailes-kicsikatós:)

15 megjegyzés:

KicsiKató írta...

(csak hogy jöjjön értesítés, ha hsz érkezik:)

Andicsek írta...

Szia Kata!
úgy de úgy szeretnék okosat mondani!! de sajnos gőzöm sincs:)
A blog megy, de tisztán látszik rajta, hogy ehhez sem értek!:)

KicsiKató írta...

Teljesen rendben vannak a bejegyzéseid. Olvastam is épp ma, de a zöldborsófőzelékkel a világból is ki lehet kergetni, ráadásul egy hete kezdtem diétába, úgyhogy igyekszem egy ideig csak átfutni a bejegyzéseket:)))

Pálfalvi Zsuzsa írta...

Ahhoz mit szólnál, ha a levegőszemek közös sorok és a másik oldalát szimmetrikusan ugyanúgy horgolnád mint az egyiket?Nem vagyok nagy tudósa a horgolásnak, ha hülyeség meg se halld :)!! Mindenesetre megpróbálkozok vele én is, köszi a mintát!!:)

KicsiKató írta...

Ööö, én se vagyok nagy tudor, így most nem biztos, hogy értettelek, mindenesetre beugrott egy megoldás (lehet, hogy pont ezt írtad)... a másik oldal utolsó sorának horgolásakor a nyilaknál már egyből összepálcázom az első féllel... Na mindjárt kipróbálom:)

Köszönöm!!:)

Pálfalvi Zsuzsa írta...

Aha így gondoltam

Gykrisztina írta...

Csendes olvasóként: Ugyanúgy kell mind a két részt, a minta szerint haladsz: két láncszem, rövidpálcával összakapcsolod a már kész rész megfelelő szemével majd újra két láncszem.

KicsiKató írta...

Jajjh, de hasznosak az ilyen csendes olvasók:))) így fogok tenni, már csak lufit kell vadásznom, olyan szép, kikeményített, áttört csipke-kollekcióra vágyom tavaszra:)

micuska írta...

Sztem is a 2. fél utolsó sorának készítésekor horgold össze az első féllel.(mondtam okosat)

Zsófi írta...

Ahogy adódik: ha elég a tojás nagyságához a rövidpálcás, hamis rövidpálcás verzió, akkor azzal, ha több kell, akkor láncszemmekkel, pálcákkal, ahogy jól mutat.

KicsiKató írta...

Köszönöm lányok!

Még tegnap este befejeztem az első darabomat és úgy csináltam, ahogy írtátok, a második darab utolsó soránál már kapcsoltam is össze. Viszonylag vékony fonalból dolgoztam, de így is nagy lett (jó, mondjuk nem hatvanas, ránézésre 10-es, 20-asnak tűnik...), de nem is akartam tojásokat behorgolni, időtálló, lufi segítségével keményített darabokat akarok:)))

aniko66 írta...

Na írj majd erről a lufis megoldásról, ha már ott tartasz! Nyitott vagyok mindenre - jeligére! :)

KicsiKató írta...

Elméletben már jól vagyok - betunkolom egy kis résen a lufit a tojás belsejébe, felfújom, hogy kitöltse a tojást (ilyen pici méretben még úgysem lesz kifejezetten kerek a lufi), elkötöm a száját és így mártom a tojást keményítős vízbe, így szárítom meg. Ha megszáradt, kiengedem a lufit és kihúzom a belsejéből.

Remek kis tálakat lehet pl. így készíteni maradék fonalból is - felfújod a lufit, a keményítőbe mártott fonaldarabkákat rádobálod (kb. a gömb feléig érjen, tehát ne teljesen vond be a lufit, csak felét), lehetőleg úgy, hogy azért áttört legyen, ne fedje le mindenhol és megszárítod. Ha elég jól köt a keményítő, remek kis fonalka tál lesz belőle könnyebb holmiknak (pl. motringokat tárolni a komód tetején:)

Unknown írta...

Nagyon tetszik a lufis megoldás. Még nem is hallottam róla, de már sokat törtem a fejem, hogyan csinálhatják a csipke tojásokat tojás nélkül. És itt a megoldás, köszi!

Gykrisztina írta...

Örülök, hogy sikerült:) Kiváncsian várom a csipke tojásokat:)