2010. március 15., hétfő

Bemutatkozás - Timtom

Kedves Horgo-blogosok!

Az éterben Timtomként leltek rám, a valós életben a Timtomból én lennék Timi, párom meg Tomi. Kicsiny családunk tagja még két fiúnk, Bala (4,5) és Dani (1,5), így összegezve a blogcímem a következő lett: timtombada. Kezdő blogoló vagyok, így van még hova fejlődnöm, de sok hobbym mellett ez egy újabb.

A kézimunkázásba szerencsére belenőttem, jó géneket, kitűnő házi oktatókat kaptam hozzá. Anyum és Nagyijaim mindig is varrtak, kötöttek, hímeztek, nem alapfokon. A horgolás azonban kimaradt részükről. Azaz a kötést érintve nem mindig, de horgolt ruhák, terítők, nem kerültek ki a kezeik közül. Na itt még én sem tartok, de tervek vannak a fejemben, s remélem majd ha időm engedi, akkor nekem lesznek nagyobb horgolmányaim is.
Minta/leírás alapján asszem bármit meghorgolok, s ha elsőre nem is sikerül, s bontanom kell, nem adom fel. Maximalista vagyok, s nagyon türelmes. Mindenben nem csak a horgolásban.

Jandónak köszönöm a blogot és a meghívót, valamint hogy megszavazta nekem azt a bizalmat, hogy a 4-es kategóriába sorolt be :)
Remélem a kezdőknek tudok majd segíteni, kérdezzetek nyugodtan, s mivel tudásszomjam határtalan, így biztos, hogy én is tanulok majd tőletek!

S hogy mutassak is valamit, íme három kép a horgolmányaimról:

Éppen aktuális téma: Horgolt tojások


Karácsonyra készültek az ablakba dekorációnak ezek a hópihék:


Valamint én is szeretnék hozzájárulni a takaróhoz ezekkel a blokkokkal (illetve ha lesz még időm rá, akkor készül(nek) még újabb(ak) is):

Kellemes horgolgatást mindenkinek!

Sziasztok :Timi

5 megjegyzés:

Aledi írta...

Jó, hogy jöttél. Elkel néhány profi közöttünk. Gyönyörűek ezek a tojások. Keményítetted őket, vagy hogy marad meg a formájuk? És a blokkok is szépségesek. Legalább látjuk, hogy hová kéne eljutni : )

micuska írta...

Jaj, de szépek! A tojásokhoz kaphatnék útmutatót. Vettem 1 horgolt tojást a hétvégén, de leírással a zsebben mégiscsak könnyebb.

Gabella írta...

Nekem is tetszik, főleg, hogy én is ebben a színvilágban dolgoztam! :)

Marcsi írta...

Üdv a csapatban! Gyönyörű szépek a munkáid, Gratulálok!

Timtom írta...

Sziasztok!
Köszönöm szépen a kedves fogadtatást!

Aledi!
A tojások keményítésének módja:
- tömény cukoroldatot készítek (forróvíz + annyi cukor, amennyit csak felvesz), majd hagyom hülni
- a horgolmányt jól belenyomkodom, s átitatom a cukoroldattal
- egy konyharuhába belecsavarom, hogy a fölösleges cukorszirup ne csöpögjön száradás közben
- fogok egy lufit és beletuszkolom a horgolt tojás közepébe alulról vagy felülről
- felfújoma a lufit annyira, hogy a minta szépen kifeszüljön és tojás alakot öltsön, majd a lufit elkötöm, kötök rá egy madzagot és fellógatom száradni
- miután teljesen kiszáradt, a lufit leengedem, s kihúzom a tojásból.

Micuska!
Igyekszem a tojásokat visszagyűjteni a család férfi tagjaitól, s leolvasom, s leírom, hogy miként készítettem őket, ugyanis nem leírás alapján, hanem csakúgy horgolgattam őket.