2010. március 18., csütörtök

Sildes avagy simlis?

Ez az első sapkám. Nehéz szülés volt, és látványosan el is bénáztam. 1.: Rossz színű fonalat rendeltem második körben, 2.: Ez a fránya sild nem tartja magát.
Sőt! Égen földön nem kapok megfelelő színű szaténszalagokat a 3 lyukas sorba.

Ti hol szerzitek be a jó "cuccokat"?
Van-e a simlinek titka?

7 megjegyzés:

Jandó írta...

A sapi is és a viselője is nagyon aranyos. Sajnos egyik kérdésre sem tudom a válszt, én is hasonló problémákkal küzdök. Na, majd talán a többiek okosabbak. :)

Kriszta írta...

A simli titka, hogy kisebb tűvel kell horgolni, mint a többi részt, így jó szoros lesz s ezáltal tartja magát. Vagy a másik verzió, hogy duplán van horgolva a simli rész, s összehorgolás előtt lehet valamivel merevíteni (én margarinos dobozból vágtam ki megfelelő darabot :D).

Belinda írta...

Én a Rea Texből szoktam venni. Ezen a néven megtalálod a Google-ban. Csomagot is küldenek, bár egy-két dolognál úgy nem éri meg, mert minimum 850 Ft a postaköltség.

micuska írta...

Köszi, Kriszta! Kipróbálom.
Belinda! Onnan szoktam rendelni, de úgy tűnik színtévesztő is vagyok, és a fonal súlyából nem tudom meghatározni a vastagságát.

micuska írta...

Dórinak is köszönöm.

Belinda írta...

Ha színtévesztő alatt azt érted, hogy nem mindig olyan színű fonalat kapsz, amilyet a képen láttál, úgy én is színtévesztő vagyok.:)
Bár nem 100 %-os biztonsággal, de inkább az alapanyagból lehet következtetni a fonalvastagságra. Pl. pamut kötőfonal közepes, pamut horgoló vékony, akril kötő vastag, gyapjú kötő vastag. Ezenkívül mindig ott van, milyen kötő- vagy horgolótűt ajánlanak a fonalhoz, ez is jó iránytű. Szerintem a 4-es kötőtű és a 3-as horgolótű jelzi a közepes vastagságot.

micuska írta...

Köszi, Belinda! Külföldi oldalakon láttam, hogy a súllyal együtt a fonal hosszát is jelzik. Na Az sztem korrekt. Itt csak 1 webáruházban van ilyen, de ott meg nincs a fonalhoz kép.
Meg személyesen tapizni is olyan jó lenne. a feeling az kell.