2010. március 30., kedd

mennyi a 15 cm?

Lehet, hogy ez mindekinek egyértelmű, hogy mennyi is a 15 centiméter, de azért kicsit elbizonytalanodtam. Elkészítettem az első blokkjaimat a takaróhoz, de valahogy a 15 centi 100% ra sehogy se jön ki. Szóval mennyire dolgoztok miliméter pontosra? Mert gondolom akkor a legkönnyebb összeállítani a takarót, ha 15,0x15,0 a blokk mérete, de nálam ez inkább 14,8. Szóval mennyire kell pontosnak lenni, mennyire vagytok pontosak? Bontsak? mert ha még egy sort ráteszek az meg 15,2 lesz kb.

5 megjegyzés:

Babi néni írta...

Én igyekszem pontos lenni. Ezt a problémát általában úgy oldom meg, hogy a széle sorokkal játszom. Rövidpálcák helyett egyráhajtásos vagy egyráhajtásos helyett rövidpálca - általában segít, van amikor két sort kell helyettesítenem kisebb vagy nagyobb pálcákkal.

Aledi írta...

Hát nem vagyok szaki, de nem hiszem, hogy 0,2 cm ide vagy oda ennyire számítana, végülis ennyit nyúlik a blokk. Én is igyekeztem pontosra horgolni, de ennyi eltérés nálam is biztos van.

aarkus írta...

Egy-két(-három) milliméter szerintem se számít, az összehorgolásnál az korrigálható.

Gabella írta...

2 mm szerintem se számít, de én is úgy csináltam, mint Altair, hogy ha már csak pár mm híja, akkor csak rövidpálcával mentem végig az utolsó soron, ha több, akkor egyráhajtásossal.

Hencsi - bneheni írta...

Egyet értek, ez a pár mm nem számít. Simán enged annyit a pamut fonal, hogy kicsit meg lehessen nyújtani a varráskor, hogy idomuljon a többi mérethez. Képtelenség totál egyformára horgolni, még akkor is, ha a fonal vastagsága, és a tű vastagsága adott, hisz egyikünk lazábban horgol, másikunk szorosabban, így tök más jön ki a végén. A minta változatossága pedig még több eltérést okozhat. Ne parázz 2-3 mm-en, az korrigálható könnyedén, attól még szép lesz a takaró :):):)