2010. március 5., péntek

Fonal kérdés

A blokkos játék véglegesítése előtti utolsó kérdésem. Mivel még igen keveset horgoltam, így a fonal választás terén sincs nagy tapasztalatom, így a közös véleményetek/megegyezés alapján döntsünk.
Eddig felvetődött a pamut fonal 3-mas tűvel.
A nem pamut fonal (vagy nem teljesen pamut) 4-es tűvel.

A lényeg, hogy a takaró strapabíró legyen, mert valószínű eléggé igénybe lesz véve, és többszöri mosásra is van esélye. Jó, ha puha is, de nem lényeg, hogy nagyon finom legyen, mert most elsősorban nem a cirógató melegsége a legfontosabb.

Mellékesen megjegyzem, valamiért utálom a 3-mas tűt, a többivel mind jóban vagyok. :) (Lehet, hogy csak azért, mert ez az egy kék, a többi zöld, nem tudom.) De ez persze ne befolyásoljon senkit.
A holnap estig, vasárnap reggelig beérkezett véleményeket tudom csak figyelembe venni, mert utána kezdődne már a játék.
Köszönöm.

10 megjegyzés:

Macus írta...

Én is 4-essel szeretek horgolni, de a 3-as is beleillik a kezembe.
A szóba került Catania típusú fonal szerintem jó. (nekem se ez a márka van, de olyan vastagságú, 100% pamut fonalam van vagy fél kiló, amit szívesen feldolgoznék a takaróhoz - persze nem 1 hét alatt).

bolyet írta...

Én 3-as tűre és Catania típusra szavazok:-))

Hencsi - bneheni írta...

Szerintem én akkor nézek a maradékjaim közül olyanokat, amik a 3-as tűhöz valók, és majd betartom a méret korlátokat, hogy passzojon a többihez. Megnézem majd, hogy a boltban árulnak-e Catania fonalat (kisvárosban lakom, nem tudok mindent beszerezni sajnos), de annyi maradékom van, amit fel tudnék használni, hogy nem látom értelmét sokat vásárolgatni.

Hencsilli írta...

Nekem 2-es és 3-as tűm van. Úgyhogy a 3-asra szavazok.
Szerintem sem kéne meghatározni a fonalakat, mindenki horgoljon a maradékból ami van otthon, attól csak még szebb lenne, hogy más textúrájú fonalakból van. Még az sem lényeg, hgoy teljesen egyforma mérete legyen az elkészült blokknak, végülis nem kiállításra megy.

Kriszta írta...

Teljes mértékben osztom Hencsilli véleményét :)

Natti írta...

Nekem van Cataniam és más is...
Tű méret is mindegy, mert van 3-as és 4-esés..
Hencsilla valóban nagyon jól megfogalmazta a mondandóját..a számból vette ki a szót...
KEZDHETÜNK!!!!!!

Julcsi írta...

Én is szívesen küldök bármilyet, tulajdonképpen minden van itthon, tű is, fonal is, annyi amennyi egy blokkra elég. Tényleg jó, ha minél több féle és az sem baj, ha sokat mossák, majd akkor horgolunk újat:))))
Viszont abban nem osztom a véleményeteket, hogy bármilyen lehet a fonal. Pontosabban akkor hiába választunk ki egy blokkot, mert más és más lesz a mérete és annak aki összeállítja még nagyon sokat kell dolgoznia rajta.
Vagy pontosan, centire meg kellene adni, mekkora legyen a négyzet. Vagy erről már volt szó, csak elsiklottam felette?:) Akkor bocsi!:)

BCili írta...

szavazok a 3-as tűre, ilyenem van, persze, ha véletlen nagyobb kellene, majd beszerzem. Jandóét meg átfestjük zöldre :) Cataniam van, gyönyörű fonal, de biztos van ehhez nagyon hasonló is ami jó lehet. A méretbe felvetődött a 10x10 és a 15x15, de jó lenne, ha a méret egységes lenne.
Szóval 3as, Catania vagy olyan pamut fonal, és 15x15 re szavazok.

Eta írta...

Szerintem is az lenne a legjobb, ha megadnátok egy méretet, amihez igazodni lehet. A "termék" meg minél tarkább, annál jobb. Én 3,5-ös tűvel dolgozom általában, mert a fonalaimhoz az a jó.

Belinda írta...

Szerintem is elég, ha a méretet megadjuk (a 15x15 cm nekem is jónak tűnik), és dolgozzon mindenki tudása és kedve szerinti blokkokon. Még talán azt határozzuk meg, hogy pamutfonal legyen, mert a mosásnál gond lehet a különböző alapanyagokkal. Jandó, mint gazdasszony mondd ki lécci a végső szót! :)