2010. március 28., vasárnap

Így gyűlnek a blokkok

Egyenlőre a borítékokban őrzöm a blokkokat, gyakran kézbe veszem őket, másoknak is megmutatom, de félek az összekeverésüktől : ) Nagyon szépek, hihetetlenül boldog vagyok minden boríték érkezésekor, bontogatásakor. Nézzetek erre a kosárra, meg erre a kollázsra, hát nem fantasztikus?
Gondolkodom már az elrendezésen, egyik ötletem, hogy középen a világosak-sárgák, mintha napot alkotnának és kifelé a szivárvány színei szerint haladnánk. Másik, hogy tényleg teljesen keverten, még véletlenül se kerüljön két ugyanolyan színű egymás mellé. Majd ha itt lesz az összes blokk, elkezdem kirakosgatni őket a szőnyegre:) Tippeket szívesen fogadok!
A bal alsó sarokban láthattok egy tappancsos blokkot, kedves ismerősöm készítette, az alapítvány logojára hasonlít. Én elmondtam neki az ötletet, s ő meglepett vele. Külön készítette el a talpacskákat és rávarrta a kész blokkra. Köszi Kata!
Én is készítettem már néhány blokkot, de még szeretnék, ezért nem mutattam.

Most viszont szeretnék megosztani veletek egy kipróbáltan jó pillangó mintát. Itt találtam, Apak mintája, ő könyvjelzőnek használja.


Szép, nem? Ajánlom pl. sapi, ruha díszítésére kislányoknak, vagy akár a szép tavaszi koszorúra a virágok mellé.
És ha valaki még nem látta volna Doma tavaszi sapiját, talán érdemes rá egy pillantást vetni:

6 megjegyzés:

Ledorka írta...

Nagyon édes a tappancsos blokk! :)) A többi meg csuda szép. Csatlakozhatok még? Mármint a takaróhoz. A blogba oly ritkán tudnék újdonságot hozni... (bár, kész van Mici horgolt sapija. :) )

Aledi írta...

Szerintem a szivárványos elrendezés jó ötlet, rendezettebb, és megnyugtatóbb ha valami rendszer szerint van. De ez persze az én rendmániámból, szabálytiszteletemből fakad : )
Tündéri ez a sapi. A lepkét meg elmentem, ez lesz a második kedvenc a virágok után : )

Karina írta...

Kedves Lidércke! Persze, hogy csatlakozhatsz, nagyon kedves vagy! Mici sapijára pedig nagyon kíváncsiak vagyunk, ha szeretnéd beteszem ide is a leveled, képed, biztos szívesen nézné meg mindenki. Ez egy nagyon jó csapat!
Annak meg örülök, ha a lepkével is sikerült örömet szereznem! Ha nem lenne jól olvasható a minta, hozom nagyobban, szóljatok!

Babi néni írta...

Már jó sok összegyűlt! :o)

Ígérem, nem sokára én is feladom. :o) Csak elutazunk húsvétra, aztán gondoltam, várok, hátha hosszú lesz az autóút! ;o)

Piszke írta...

A tappancsos nekem is nagyon tetszik! Doma sapija szuper lett, de a fiúkkal is lehet ám büszkélkedni, igazán helyesek!
A pillangót én is elteszem egyelőre - idő hiányában csak ennyire futja. Jó lesz még a későbbiekben.

Karina írta...

Altair, a hosszú autóúton valóban remekül lehet horgolni, én is szoktam, na csak ha nem én vezetek :)
Piszke anyóca, nem csodálom, hogy nincs sok időd mostanában, amilyen csodás kendők születnek nálad sorban!A fenti sapi is édes!