2010. március 12., péntek

Horgolt szatyor



A héten fejeztem be ezt az egyszerű szatyrot, amiben most éppen fonalakat tartok, de strandtáskának is beválna nagyobb méretben, sőt akár újságok vagy plüssök tárolására is lehetne használni.

Rövidpálcákból áll az egész. Először horgoltam 20 cm-nyi láncszemet, majd ezt "körbehorgoltam". Addig horgolgattam körbe-körbe, időnként szaporítva, amíg egy lapos elnyújtott ellipszis-szerű formát nem kaptam. Ez lett az alja. Utána folytattam a körbehorgolást szaporítás nélkül, így a szatyor oldala elkezdett kialakulni. Kb 7 cm után minden 2. sorban 4 szemet szaporítottam, így egy kicsit bővülni kezdett a szatyor. (Ha rákattintotok a 2. képre, láthatjátok, hogy kb hol szaporítottam.) Ebből is úgy 7 cm-nyit horgoltam. Innen már szaporítás nélkül dolgoztam tovább. 2 vörös csíkkal díszítettem, majd összesen nagyjából 11 cm után elkészítettem a füleket. A szatyor mindkét oldalán a fül helyén (kb 14 cm) láncszemeket horgoltam, utána rövidpálcákkal folytattam a munkát. A következő sorban 5-5 rövidpálcával többet horgoltam a láncszemekre, hogy egy kis íve legyen a szatyor fülének. Simán horgoltam még 4 cm-t, aztán egy vörös sorral fejeztem be a szatyrot.

Remélem, valamennyire érthető volt a leírás. Mindent saccoltam, ezért sem írtam pontos méreteket. Catania szerű pamutfonalból dolgoztam 2 szálat összefogva, 6-os tűvel.

Ha érdekel Titeket, még több képet láthattok a blogomon. Szép hétvégét!

5 megjegyzés:

Aledi írta...

Ez nagyon tetszik, pedig a horgolt táskákért nem annyira vagyok oda. Jó, hogy olyan egyszerű, és pont elég az a kis piros, hogy feldobja. Kézimunka, de nem ódivatú, szeretem az ilyent : )

Macus írta...

Nagyon jó! :)

bolyet írta...

Érdemes volt a táskát "ennyit" formálni, gyönyörű lett!:-))

Annás írta...

Köszönöm :) Lehet, hogy a hétvégén még horgolok hozzá egy rózsa-szerű kitűzőt is, hogy "nőiesebb" legyen... Legalábbis megpróbálom...

micuska írta...

Nagyon szép.