2010. június 29., kedd

Csomagolás

Tanakodtam kicsit, hogy megosszam -e veletek ezt az "óriási" munkát, hisz mindenannyian csodákat mutattok nap mint nap, de végül úgy döntöttem, hogy ha már csatlakoztam hozzátok, hát megmutatom mit tudok. Még ha csak ennyit is. Köszönet Jandónak a kisvirág, gomb kombináció ötletééért!!! A kis csomag egy tündéri kislány keresztelőjére készült: a keresztlányoméra. Hát, ilyen volumenű munkák kerülnek ki még mindig csak a kezem alól...

És egy kérdés:

Van egy mintám. Egy fidres, fodros kivirág. A számomra nem teljesen egyértelmű leírás egy része így hangzik: Az első kör minden egyráh.pálcájába 3x 1 egyráh. pálcát és 4 levegőszemet horgolunk, de ekkor csak a szem hátsó tagjába bökünk.

Ez mit jelent? Ez a hátsó tagba bökök dolog az egyráhajtásosokra vonatkozik ugye? Jól értem, hogy minden szembe három egyráhajtásosat bökök, de csak a hátsó ágba, majd 4 láncsszem, és jöhet a köv. szem? Mert a leírás kicsit olyan, minth a levegőszemeket kellene a hátsó ágba, de én arra még nem jöttem rá, hogy azt, hogy lehetne, gondolom nem is lehet. vagy mégis? Kisegítene valaki? És miért írja, hogy 3x1? Miért nem azt írja, hogy három? Vagy minden egyráh. után kellene a 4 levegőszem? Rajz nem vot hozzá, csak a leírás, meg a fénykép.

10 megjegyzés:

Babi néni írta...

A fénykép kicsit segítene. :o)

Az is lehet, ahogy te írtad, hogy három pálca hátraöltve, négy láncszem, a következő pálcába megint három pálca hátraöltve. A láncszemeket tényleg fura lenne hátraölteni pláne négyet ugyanabba a szembe. :o)

Ha négyszirmú virág, akkor lehet, hogy a magasítás láncszemek után négy láncszem, itt jön egy pálca hátulra öltve, négy láncszem, egy pálca hátulra öltve, négy láncszem, egy pálca hátulra öltve, négy láncszem, zárjuk a kört. Ez is lehet 3x1.

A fényképen az adott körben megnézheted, hogy három pálca vagy csak egy van egymás mellett.

Cecily írta...

Szerintem úgy van, ahogy gondolod.Az 1ráhajt pálcákat kell a hátsószembe bökni,majd 4levegőszem és megint hátra.Azzal a 3x1gyel pedig sztem ne foglalkozzál, ilyen hülyén írta meg az a vki,a lényeg az, hogy 3db pálcát kell hátrahorgolni.

gyöngyvirág írta...

Nem 4 szirmos, fidres-fodros az egész. Fénykép nincs, csak egy fekete-fehér fénymásolatom egy újságból, és azon bizony nem sok mindent látni. . És még csak azt sem tudom melyik számból...
Azért köszönöm szépen! Csinálom úgy hogy mind a hármat egymás után, majd 4 lsz.

Lonci (Győr) írta...

Nagyon aranyos kis virág:-))) Örülök, hogy megmutattad!

Zsófi írta...

Az nem kehet, hogy három egyszerre befejezett egyráhajtásos pálcáról van szó?

(A magyar nyelv szépségeivel még nem ismerkedett meg a minta-készítő. :-P)

Zsófi írta...

Ja, a lényeg:

Imádom a csomagolásokat; ez különösen szépre sikeredett. :-)

Belinda írta...

Nagyon aranyos, szép csomagocska! :)

gyöngyvirág írta...

Három egyszerre befejezett egyráhajtásos?? Az meg mi a csuda??? Jelzem a kettes kategóriába tartozom.. Na mindegy, csinálom valahogy, már félig kész, aztán mutatom...Azóta a 3. körnél megint elakadtam, megintcsak kétféleképpen tudom értelmezni a leírást, de úgy döntöttem megyek a saját fejem után! Valami majd csak kisül belőle...

micuska írta...

Kérlek mindig mutasd meg bátran, amit készítesz! Nekem pl. újat mutattál ezzel a megoldással. Egy adott szinten is lehet sokféle stílusú remekművet alkotni. És persze nem csak a horgolós tudomány adja a dolgok profizmusát, hanem a fantázia is sokat dob rajta. Megilyesmi.

gyöngyvirág írta...

Köszi, köszi, köszi!
Valahol legbelül lehet, hogy épp ezért csatlakoztam hozzátok, és ezért mutattam meg?! Némi bátorításért????
Elkészült közben a fidres-fodros virág is, holnap fotózom és mutatom azt is.