2010. június 29., kedd

Zacskóból horgolt lábtörlő

Eredetileg a kész projektet akartam felrakni ide, de mivel saját textilszatyrot hordok a vásárláshoz, lassan haladok "szatyorról-szatyorra". :o)

Ezért a figyelmetekbe ajánlanám a nejlonzacskók újrahasznosítására a horgolást. A zacskót egyszerűen csíkokra kell vágni és összecsomózni a videó szerint, aztán indulhat a horgolás. Elvileg 8-as tű kellene hozzá, de nekem az még nincs, szóval 7-essel horgoltam ezt:


És az ajánlott videó:


És legyen itt inspirációként olyan újrahasznosítás is, ami szebben sikerült az enyémnél: :o)


Na, meg egy tematikus blog is: http://cristencrochet.blogspot.com/

Egy idősebb barátnőm mondta, hogy a 80-as évek elején a tejeszacskókból készültek lábtörlők, ha valakinek van képe ilyesmiről, belinkelhetné nekem. :o)

6 megjegyzés:

Zsófi írta...

Én is kacérkodom a gondolattal, de ugyanaz a gond: kosarat és textilszatyrokat használunk...

(A nájlont meg szemetesnek...)

Babi néni írta...

:o)

sesame írta...

Ez egy jó ötlet a sok műanyag táska újrahasznosítására, maik mindent ellepnek. Szerencsére most már megjelent a lebomló változatuk is,de még sok van a régi, nem lebomlós fajtából..

Babi néni írta...

Én is egyből erre gondoltam, amikor megnéztem a videót. És nem csak lábtörlőt, de táskát, fémdobozfogót meg mindenfélét készítenek belőle.

Névtelen írta...

A 80-as évek elején a hajdúnánási nagymamám horgolt ilyen lábtörlőket. Nekem akkor nem tetszettek...ma már máshogy viszonyulok az újrahasznosításhoz :-)

Babi néni írta...

Hát, szerintem jó ötlet, nyilván kell hozzá az érettség. :o)