2010. június 30., szerda

Horgolt sapka :)



Előre bocsátom, hogy utálom, ha engem fényképeznek. xD Rólam ritkán lehet jó fotót készíteni, nem vagyok egy fotogén alkat. :)) De ezt a sapit fejen érdemes megmutatni, és áldozatot hozva a gépem elé álltam. :P Az egyik fekete-fehér, mert én magamat csak azokon a fotókon bírom, a második pedig a szép türkiz zöld színét mutatja meg a sapinak.
Annyira jól sikerült, hogy a mamám már leadott egy rendelést, hogy készítsek neki egyet őszre-télre. Fiatal és idősebb hölgyeken is egyaránt jól néz ki, és ami a legfontosabb, véd is a hideg ellen, a nagyi kockák ellenére is. :)

4 megjegyzés:

sesame írta...

Nagyon szép színe van! Bolti fonal, vagy saját festés?

Zilla írta...

Nagyon szép lett, nagyon tetszik! A mintát te találtad ki, vagy ráleltél valahol? Megpróbálkoznék vele én is, ha nem bánnád!

Amelie írta...

sesame: még nagyon régi bolti fonal, keresztanyum nagymamája már nem köt, horgol, lassan 90en is túl lesz, és kaptam tőle pár szép fonalat. :)

Zilla: http://www.youtube.com/watch?v=tUaJLfdPZ24
Ennek a videónak az alapján csináltam a nagyimintás részt, de mivel ez a fonal nem nyúlik, ezért a további részét én átalakítottam. Amikor elértem a 13. sorhoz, én minden közbe két kispálcát horgoltam, mert amúgy a karom sem fért volna el benne, ha az eredeti mintát követem. Utána minden kispálcába egy kis pálca, így csináltam meg 6 sort, a 7. sorban minden 3. és 4 szemed összehorgoltam, vagyis szűkítettem kicsit a szélét, hogy szépen simuljon a homlokomra. Amúgy a 13 sornál ez fejtől is függ, hogy minden szembe két kispálcát teszel, vagy egy kispálca, két kispálca váltakozással horgolsz, ez csak próba alapján derülhet ki. :) Utána még egy kis simlit is horgoltam hozzá, homlokhoz mérve, és így lett kész a sapi. :)
Ha valamit nem érthetően írtam le, akkor, kérlek, szólj, nem vagyok nagy a magyarázásban, meg a minta olvasásban sem, a videók az én legfőbb támaszaim. :D

Amelie írta...

Ó, és a legfontosabb lemaradt. xD Köszönöm szépen a dicséretet. :)))