2011. március 15., kedd

Kokárdák

Többeknél olvastam, hogy a kokárdát belülről kifelé kell nézni, vagyis, úgy helyes, ha a közepe piros. Ez viszont azt jelenti, hogy a mi kokárdáink nem jók. :( Kivéve a férjemét, mert azon, amit tavaly készítettem neki, zászlószerűen, vízszintesen vannak a csíkok.
No, most már mindünknek van új, horgoltam. :)


A fiúknak sima köröket, Micusé a pici, virágforma lett, az enyém a nagy, csipkés szélű. (Ez, hogy csipkés a széle, nem igazán látszik a képen.)



4 megjegyzés:

fxtina írta...

én erre akkor jöttem rá, amikor már meghorgoltam magamnak és a páromnak, nagy büszkén elmentünk vele a megemlékezésre. egy bácsika azt hiányolta, hogy miért nincs hozzá szalag is :) és a párom utána nézett és nem is a szalag a probléma, hanem a színek. de egyébként megnéztem és a Meskán is csak egy alkotó készített szabályosat. a piros szélű az olaszoké...

Annus írta...

Igen, ez valóban így van, de én ezt a varációt nem tudom megszokni...

Névtelen írta...

Szia! Nem tudom, hogy hol lehet erről bővebben olvasni, de én tanítónő vagyok és a kokárdát mindig kintről kezdtük színezni. Így, ahogy ránézek ... az olasz zászló jut az eszembe. A magyar a piros fentről azaz kintről....érdekes.
De nagyon szépek lettek! :)
Barbus

Névtelen írta...

Olvastam én is a Wikipédiát, de ha a magyar zászlót hajlítom, akkor a piros kerül felülre. Ellenkező esetben a kokárda szára fent lesz. :)
Nekem sántít ez az érvelés.