2010. március 17., szerda

Bemutatkozás - Amelie már horgol is :)

Sziasztok!

Amelie vagyok, 25 éves fiatal nő, jelenleg nem dolgozom, két műtétem után lábadozom, és hobbyk után kutatok, amik elveszik a figyelmemet az álláskeresés viszontagságairól. :) Egy hónappal ezelőtt titeket olvasva vetettem bele magamat lelkesen a horgolásba. Kötni már ezelőtt is tudtam, 11 évesen már saját magamnak kötöttem sálat és fülvédőt, amit sokáig büszkén is hordtam. De a horgolás nekem is valahogyan kimaradt az életemből. Aztán télen kötöttem egy sálat, de bepöndörödött, így lebontottam, újra kötöttem, de túl kopár volt, így az itt látott linkekre ellátogatva elkezdtem gyakorolni a virágokat. Gondolom, mondanom sem kell, hogy eleinte még a láncszemek sem úgy sikerültek, mint kellettek volna, de egy idő után már formát is kapott, a fonal, és ez a virág született belőle.



Nem a legszebb, nem a legtökéletesebb, de már virág formája van. :)
Szóval jött a következő lépés, a sálra kellett horgolnom egy másik virágot, ami színben illik hozzá.



Egy oliva zöld gombbal rögzítettem a sálhoz a virágot, így nagyszerűen megy a zöld poncsómhoz. :) A másik oldalára is varrtam egy gombot, a sálra horgoltam egy kis hurkot, így be lehet gombolni a sálat. Nagyszerűen melegít, és egyáltalán nem fázik alatta a nyakam. :)

Ezek után viszont rögtön a mély vízbe vetettem magamat, és elhatároztam, hogy horgolni fogok egy kis plédet. Azóta kerültek elő titkos helyekről itthon fonalak, szóval most egy nagyobb takaróig meg sem állok. Jelenleg itt tartok.



Nagyi négyzet, ahogy látjátok, elég jól megy már, néha már fél másodpercre a tévét is tudom nézni közben. :))
Ha haladok vele, hozok még róla képeket. :)
Annyit még tudni kell rólam, hogy egyelőre írásból egyáltalán nem értem a dolgokat, de ha youtube-os videókat nézem, akkor hamar elsajátítom a mintát, egy-két lebontás után. :)) De gondolom, idővel majd a többibe is belejövök. :)
Még egyszer köszönöm szépen a meghívót, és örülök, hogy itt lehetek. ^^
Óh, és az egyesbe sorolnám magamat, aztán majd meglátjuk, hogyan fejlődöm. :)


4 megjegyzés:

Eta írta...

Nagyon ügyes vagy, és jó példát mutatsz a kezdőknek. .o))

Iza írta...

Gratula a készülödő takarodhoz. És kitartást, majd megtanulsz írásból is horgolni, nem olyan ördöngös dolog. :D

Belinda írta...

Éljen-éljen, isten hozott a klubban! :)

Amelie írta...

Köszönöm szépen. :D
Lassan haladok, de azért remélem, hogy max egy hónap, és befejezem a takarót. :)