2010. március 4., csütörtök

Ígértem blokk mintákat a játékhoz

Annyira boldog vagyok, hogy ennyien benne vagytok a közös takaró készítésében, amit az Első Lépések hosszúnevű alapítványunknak ajánlanánk fel! Kimásoltam néhány leírást és mintát és feltettem egy Picasa webalbumba, IDE kattintva találjátok meg. Úgy gondoltam, ezzel nagyobb méretben, jobban olvashatóvá lehet tenni  a szöveget. Az jutott még eszembe, hogy lehet többféle a minta, kinek mi szimpatikus, de esetleg a színeket hangolnánk össze valamennyire. Gyógypedagógusként sokat használjuk az alapszíneket, mint a piros, kék, sárga, zöld, de lehet, hogy ez túl papagájos lenne. Ha valakinek van gondolata szerintem nyugodtan mondja, aztán megkérjük Jandót, hogy összegezze a játékszabályokat és akkor hivatalosan is indulhat a dolog.
Még lesz majd banner is, amivel lehet hirdetni, talán holnap kész lesz, de ahhoz azt a linket csatoljuk majd, ami a végleges összefoglaló lesz, hogy egy kattintásra mindent meg lehessen tudni.
Kata pedig felajánlotta, hogy az összeállítást fotózással támogatja, hogy legyen egy jó kis képes beszámoló is.
Addig is további jó alkotást!
Jandó, kérlek hagyd jóvá, ha gondolod a fentieket :))

12 megjegyzés:

Macus írta...

Ezek a minták jók. Nekem legalábbis tetszenek. ha sok-sok blokk lesz (ezek nem nagyok), az se baj, ha sok szín van. Nekem pl. inkább pasztell színekből van Catania vastagságú fonalam (halvány lila, ecrü, világoszöld, fehér). Azt szívesen felhasználnám, még a Fonalfaló játékba is számítana. Ha mások élénkebb színűeket használnak, összeállítva biztosan szép lesz. vagy: ha tényleg sok-sok blokk lesz, lehet több takaró is. Nem?

Natti írta...

Szerintem teljesen jó az összefoglalás.
Én is pedagógus vagyok ( óvónő) amikor oviban dolgoztam akkor inkább élénk színeket használtunk a párommal mindenhol. Lehet egy élénkebb és egy visszafogottabb (pasztell) takaró is.
Most a börtön miatt csak szürkés színekkel vagyok körülvéve minden nap.Ezért én speciel az élénkebb színeket kedvelem.
Na nem megijedni...ott csak dolgozom.Minden nap haza jövök. Hi...hi...hi..

hordosv írta...

Hú a minták csönyörűek, de szerintem is mindenképpen tisztázni kéne a szálvastagságot vagy az úgy talán egyszerűbb, a tű méretet meg a blokkot kb. és persze a fonal típust. Nekem van pár akril és kevert fonalból horgolt takaróm, a törpéim imádják, minden célra. Nagyon színesek, de valahogy így a jó:) Szóval szerintem ha szines, annál jobb:)

BCili írta...

Azt hittem a fonal, Catania és a tű, 3-as már fix. Határidő? Jandó majd ezt biztos összefoglalja nekünk és akkor egyértelmű lesz.
Az összeállításban szívesen segédkeznék, bár még sose varrtam össze horgolt blokkokat. Persze ha tudok egyáltalán segítség lenni egy a fiaddal azonosan csepp örökmozgóval.

Belinda írta...

Szerintem olyat kellene összehozni, ami a gyerekeknek tetszik, nem olyat, ami nekünk.:) Viccen kívül, szerintem a színt nem kellene meghatározni, hadd szóljon! :)

Eta írta...

Nekem nincs Cataniám, és mostanában nem is tudok beszerezni. Készítek néhányat a meglevőkből, legfeljebb nem lesz jó.

Karina írta...

De jó, hogy ennyien írtok, fontos, hogy mit gondoltok. A Catania nem kötelező, csak a szálvastgság miatt javasolta szerintem Jandó, hogy a blokkok mérete és vastagsága kb egyforma legyen. Akkor a színek legyenek bármilyenek, használjuk fel a felhalmozott tartalékainkat! A tű legyen hármas? szerintem, jó! Bcili, boldogan várunk az összeállításhoz, beszervezünk valakit bébicsősznek, az alapítvány egy paradicsom a gyermekek számára, észre sem veszik, hogy nem velük foglalkozunk:))

micuska írta...

De a pamutfonal az alap, ugye?

Natti írta...

A catania 100 % pamut. Ugye jól tudom?
Azért azzal számolni kell, hogy a pamut fonalak horgolva elég sprődek ,kemények lesznek.
Én most kötök vele, de még kötve is merev, pedig a a fonal kötve más mint horgolva

Karina írta...

Talán most nem baj, ha nem olyan pihe-puha,mert valószínüleg mosni kell, rálépnek a kis lábacskák, esetleg, ha elég erős lesz, hintáztatjuk benne a gyerkőckéket, bírnia kell majd a strapát.

Jandó írta...

Itt is vagyok. Gondolkodtam a dolgon, ahogy olvatam az ötleteket. A pamut fonal csal ötlet volt, és eredetileg nem is az enyém. Másmilyen puhább lenne, és 4-es tűvel szeretek legjobban horgolni (már amennyit eddig horgoltam :) ), de Karinát olvasva azt hiszem mégis jobb a pamut. Most nem lényeg, hogy puha legyen, inkább az, hogy tartós és strapabíró. Szerintem a pamut fonal jobban bírja, de azt hiszem ezt ti jobban tudjátok. Vélemények?

És még a héten jön a végleges pontosítás, határidő, ...

Babi néni írta...

Takarót még sose csináltam. :o)

Szerintem ha megegyezünk a tű méretében, akkor a fonal is adni fogja magát és esetleg nem kell márkához ragaszkodni. Csak példának írtam a Cataniát, mert az olyan általános fonal, hogy szinte mindenütt kapni - karácsony előtt a szívem szakadt meg, annyi gyönyörű színben volt Bécs mellett a Spárban. *szipp!* Meg azért, mert az állathorgoláshoz ezt szeretem. Nekem mindegy mit választotok, mert pesti vagyok és könnyen találok bármilyen fonalat. :o)