2010. március 2., kedd

Játék :)

Kicsit megkésve, bocsánat, de sikerült összegeznem a játék ötleteket, az ezekre érkezett véleményeket és igényeket.

Az 1. típusú:
lehetne akkor a mintás vetélkedő. Lenne több fordulója, és valami olyasmit takar, hogy egy megadott mintát kellene elkészíteni, vagy egy mintát tovább folytatni, ...
A 2.:
ötvözném a blokk készítő, jótékonykodó-felajánló ötleteket. Készíteni kellene 1-2-3 blokkot, ki mennyit vállal, és az ezekből összeállít takarót felajánlani.

Mielőtt megijedne valaki az összeállítástól, és a nagy csomag küldözgetése elképzelésétől, rögtön szólok, hogy nem erről lenne szó. Karinától érkezett hozzám az ötlet, ami nekem nagyon tetszett, és megpróbálom összefoglalni (Karina, kérlek javíts ki, ha valamit nem jól írtam).
Szóval van egy alapítványuk, ahol sérült kisgyermekek korai fejlesztését végzik (itt olvashattok róla bővebben: http://www.elsolepesekalapitvany.blogspot.com/ ). Nagyon jól tudnák használni a blokkokból készült nagy takarót, amire csoportfoglalkozásokon körbe leültethetnék a kicsiket, vagy alá bújhatnánk, benne meghintáztathatnák őket egyesével, beletekerhetnék őket, stb. Mint fejlesztő eszközt használnák.
Így megmaradna az eredeti ötlet, mindenki beleadná a munkáját, az ötleteit, a színeit és a szeretetét a blokkokba. Biztosan jó helyre kerülne, ahol hasznát is veszik, és örülnek neki.
A blokkokat pedig Karinának kellene küldeni, és ott ők összeállítanák, esetleg néhány szülővel együtt.

Remélem jók így a játékok, és ha nem is pontosan mindenki ötlete valósulna meg, de az alpkoncepciók benne vannak.

Az 1-esben csak tagok játszhatnak, mert ugye csak ők tudják majd mutatni a munkájukat.

A 2-esbe bárki beszállhat, akinek kedve van hozzá. Ha van olyan, aki nem tag, és küldene blokkot, az legyen szíves külön jelezze nekem e-mailben is, a megadott címen. A blokk elkészítés és elküldés határidejére 1 hónapot gondoltam.

(ez egy attic féle blokk, kedv csinálónak)



Aki játszik, az hagyjon itt kommentet, és írja oda, hogy melyik játékban vesz részt. Persze lehet mind a kettőben, sőt... :)

Az 1-es szervezéséhez, ötleteléshez kérnék 2-3 segítőt, ha lenne. Nagyon örülnék neki.

Izgatottan várom a jelentkezéseket!

ui: Elnézést, hogy a tagok listájának frissítésével el vagyok maradva, de igyekszem mielőbb pótolni. Aki még nem küldte el a besorolását, az kérem pótolja (már csak pár emberről van szó)!
(Natti táskás ötletét nem felejtettem el, az, vagy valami hasonló lenne a következő.)

27 megjegyzés:

Dodie írta...

Én így alaphangon mindkettőben benne vagyok, az elsőt megvárom míg kikerekedik, a másodikba meg félve szállok be, ugyanis még soha nem horgoltam ilyen blokkot, ehhez segítséget lehet majd kérni?

Macus írta...

A másodikban mindenképpen benne vagyok. Mindenki ugyanazt a blokkot készítené el? Vagy különbözőkből lenne a takaró? Nagyon jó kis blokkok vannak a 200 minta babatakaróhoz és a 200 horgolt blokk c. könyvekben.

Kriszta írta...

A 2-esben benne vagyok, majd egyeztetünk hova kell blokkokat küldeni. Én javasolnám mondjuk, hogy egyfajta blokkok legyenek, a méreteik így is eltérhetnek attól függően ki milyen fonalból horgolja meg. Nekem ez a blokk is tetszik, amit kitettél :)
Az 1-esben, ha tudok valamit segíteni, akkor csak szólj, nagyon szívesen :)

BCili írta...

A másodikba benne lennék, néhány blokkot szívesen készítek, főleg, hogy tudom, jó helyre kerül az összeállított takaró.
Viszont én kezdőként csak nagyon egyszerű blokkot tudok csinálni, főleg, hogy mérete is stimmeljen a többivel. Ha mintát tenne valaki fel egyszerű blokkról megköszönném.

aarkus írta...

Sziasztok,
én nem vagyok tag, csak lelkes olvasó, de a második, blokk készítős ügybe SZÍVesen beszállnék. :-)

Hencsilli írta...

Én is benne vagyok mind a kettőben :)

Annás írta...

Sziasztok!
A második játékban nagyon szívesen részt vennék :)

bolyet írta...

A blokkos játékban benne vagyok, egyenlőre a kapacitásom ennyi, az első játékot nem értem teljesen...:-))

Unknown írta...

Sziasztok! Vadonatúj olvasó, és újrakezdő horgoló vagyok. Szívesen játszanék veletek, mindkét játékban, bár tag még nem vagyok:D, nem tudom hogy még lehetek e....
Szóval lelkesítőek a játékok, és jótékonykodni is szeretek. várom a fejleményeket.

micuska írta...

Mindkettőbe szeretnék beszállni.Az 1.-ben hogyan lesz belőle vetélkedő?

Névtelen írta...

Én is szeretnék mindkettőbe beszállni, bár az elsőt még nem nagyon értettem meg :)

Eta írta...

Egyelőre a 2-esbe neveznék szívesen be, a másikkal várnék.
Amit kitettél az már a minta legyen, vagy lesz valami instrukció?

Babi néni írta...

Az első nekem is homályos még egy kicsit, de gondolom, hogy minél rugalmasabbak a szabályok, annál nagyszabásúbb játékká válhat. Legyen több feladat és a kiíráskor eldönthetjük, hogy tudjuk-e folytatni és az első forduló nyertese találhatná ki a második forduló szabályait, kicsit mint a gasztroblogok VKF-jén.

A takaróban is benne vagyok, nagyon szívesen horgolok másnak - mint mondtam már. Itt viszont azt tartanám jobb ötletnek, ha a blokkok méretét (pl. 10x10, 7x15 vagy akármi) adnánk meg és a felhasználandó fonal és tű paramétereiben is megegyeznénk. Olyan kéne, mint a Catania, ami mindenütt kapható vagy mindenhova megrendelhető...

Az eltérő blokkminták és blokkszínek aztán szabadabban lehetnének variálhatóak és igazán különleges lenne.

Gabella fonalas részlege hogy áll? *kíváncsi*

Marcsi írta...

A blokk horgolásra én is beneveznék. Altair-ral teljesen egyetértek abban, hogy a méretekben mindenképp az egységességre kell törekednünk.

Belinda írta...

Mindkét játékban benne vagyok, bár az elsőt még én sem értem teljesen, de annál izgibb:). A blokkoknak minimum a méretét jó lenne megadni.

bemka írta...

Én is benne lennék, csak nem tudom, hogy jut oda a pakk?Esteleg társulhatnánk akik innen vagyunk.

bemka írta...

esetleg..:))

aarkus írta...

Szerintem az is jó ötlet, hogy ugyanabból a fonalból készüljenek a blokkok, mert akkor ugyanúgy fog nyúlni-összemenni a kész takaró tisztításkor. Ráadásul egyforma fonalból egyforma méretű tűvel könnyebb ugyanakkora blokkokat készíteni, mint egy megadott méretre horgolni sokféle alapanyagból, azt hiszem.

ZsuzS írta...

Mindkét játékban szívesen részt veszek.
Én a 3. szintbe sorolnám magam.

kökörcsin írta...

Egyelőre én is a másodikban vennék részt. Várom a további instrukciókat:)

Natti írta...

Szeretnék a játékokra nevezni (1.2.) kíváncsian várom a paramétereket.
Kb. mikor indul?

Heni írta...

Mindkettőben benne vagyok, de valami fonal féle instrukció, és egységes minta ötlet jó lenne, mert én alapból nagyon vékony, kimondottan horgoló fonalakból horgolok, és azokból sokkal kisebb blokkok lennének, amit nem biztos, hogy lehetne használni.

Jandó írta...

De jó, de jó ez a lelkesedés. :)
Altairnak igaza van a fonal dologban. A catania jó ötlet, az még nálunk is kapható. Esetleg ki lehetne egészíteni azzal, hogy hasonló is elfogadható,mint az, vagyis pamut és 3-mas tű kell hozá? Vagy akkor már más lesz?

A méretben is igazatok van, lehetne 10x10 vagy 15x15 cm. A nagyobbat esetleg könnyebb összevarrni, de csak gondolom, mert még nem csináltam ilyet. (Boccs, ezt írni is akartam, csak a kislányom felébredt közben, és elfelejtettem.:) )

Arra gondoltam, hogy a blokk lehetne nagyi négyzet, arról van leírásunk is. Plusz ha valaki lenne olyan kedves, és írna leírást más blokkról, azt is feltehetnénk segítségnek. Csak 2-3 félére gondoltam, hogy ne bonyolítsuk túl - persze a megadott méretben. Ez nem zárja ki, hogy valaki másfélét is készítsen, csak segítségnek jól jönne sokunknak, azt hiszem.

A pontosításokat, méret és fonal ügyben, cím, időpont,... még külön leírom majd, biztos ami biztos.

Az 1-es játékkal olyan aranyosak vagytok. Van pár ötletem, bár még nem teljesen kiforrott, de direkt nem árultam el többet. A vetélkedő jelleg lehetne szavazással, és a végén van nyertes, vagy csak úgy is. Hamegvan minden, írom. Köszönöm a bizalmat. :)

Aarkus, örülök neked, és hogy velünk játszol. Megköszönném, ha írnál egy e-mailt a yutekk@gmail.com címre, csak hogy meglegyen a címed.

Szilda, lehetsz még tag, csak kérlek írj e-mailt. És jó, hogy játszol.

Karina írta...

Most kerültem ide és teljesen meghatódtam ezen a lelkesedésen. Vállalom, hogy lefényképezek és leírok néhány mintát a 200 blokkból. Lehet nagyinégyzetes is, de szerintem kombinálhatjuk sima négyzetekkel is, amit valamivel díszítünk. A méret szerintem legyen inkább nagyobb, 15x15, én szívesen gyűjtöm őket és az összedolgozáshoz is jöhet bárki, aki kedvet érez. Dunakeszin vagyunk. Készítek majd egy bannert is, amivel hirdetni lehet a játékot, hátha kedvet kapnak mások is. Előre is nagyon köszönjük, nem is mertem álmodni, hogy ennyi lelkes csatlakozó van az ötlethez. Természetesen a takaró összevarrását, használatát fényképekkel is llusztrálni fogjuk. Köszi:))

Gabella írta...

Én is beszállok! Mármint a közös takaróba. Volt már ilyen, és kb. ezzel a mintával! :)

http://csipcsilla.blogspot.com/2010/01/kozos-foltos-takaro.html

Aledi írta...

A második játékban én is szívesen részt veszek.

Jandó írta...

Karina, nagyon köszi mindent, előre is. A banner jó ötlet. Várjuk. Még írok is majd. Igyekszem. :)

Gabella, tényleg hasonló ötlet volt a takaró, még nem is hallottam róla. Remélem a mienk is legalább olyan szép lesz. Remélem nem baj, hogy hasonló az ötlet.