2010. március 11., csütörtök

Kockázom


Néhány kocka elkészült a közös takaróhoz, maradékokat használtam fel. A minták többségét is én kísérlteztem ki - néhányat a Horgolás bibliája fényképei alapján. A leírásokat továbbra sem értem. (Ha valaki elmagyarázná, hogy a napraforgónál a hátra öltünk 4-szer, majd ugyanoda.... stb. mi a fenét jelent, hálás lennék. Se a fényképen, se a mellékelt rajzon nem látszik a hátra- előre. Váááá!).
Szóval ennyi már megvan, de még rengeteg idő van a határidő lejártáig. Szóval akár folytathatom is. :o)

11 megjegyzés:

Karina írta...

A horgolás bibliáját nem ismerem még, de nagyon vágytam rá. Ezek szerint ne törjem magam érte?
A macis szuper ötlet, nagyon édes és a többinek is csuda klassz színe van!

Dodie írta...

http://picasaweb.google.hu/dodietook/AHorgolasBibliaja?authkey=Gv1sRgCKGwmPWG4aCwAQ#
Ha mégis érdekelne Karina itt fenn van ;)

Eta az a macis tényleg nagyon menő!

Karina írta...

Köszönöm!!!!

picinyszepsegekotthona írta...

szuperek a blokkjaid, a macis nálam is nagyon nyerő, igazán nagyon ügyes vagy!

Eta írta...

Köszi. :o) De töredelmesen bevallom, a maci nem saját ötlet, valamikor láttam egy blogon (már nem emlékszem rá, hol), és akkor elraktároztam a fejemben, hogy alklmasint kipróbálom. Szerencsére adódott rá alkalom.:o)

Babi néni írta...

A macis nagyon jó ötlet szerintem is. Leírod, hogy kb. hogy készült? :o) Lécciiii! :o)

A napraforgóst megnézem mindjárt.

Babi néni írta...

Sehol se találom. :o( Hányadik oldalon keressem??? De lehet egyébként az, amikor nem a soron következő szembe öltesz, hanem egy olyan szembe, amin elvileg már áthaladtál (akkor is, ha nem húztál át rajta hurkot és csak kihagytad)

Eta írta...

A 222. oldalon van. Valószínűleg igazad van, de valami hihetetlenül bonyolultan hangzik a leírás. Vagy az én szövegértésemmel van baj.
A macit körrel (3 szem) és rövid pálcákkal kezdem, minden szemet szaporítok, a harmadik sor után színt váltok, az újabb 3 sorban minden 3. szemet szaporítom, majd kb. 12 szemet nem horgolok le, azaz nem fejezem be a sort, hanem visszafordulok, itt már csak kb a 6. szemeket szaporítom, megint nem horgolom körbe a sort, hanem 12 híján visszafordulok, majd megint ugyanígy de ezt már körbehorgolom.Így kialakul a feje, fölül 3 sorral több van, mit alul.Ezt körbehorgolom azzal a színnel, amivel az orra van.A két kiugrót hamis kispálcákkal tompítani lehet. Ha megvan a feje, váltok egyráhajtásos pálcákra, egy kör, majd osztok, szorzok, és kialakítom a sarkokat. Onnan, mint a normál nagyikockát folytatom. A végén belehorgolom a füleket és kihímzem a pofiját. Bocsi ennél pontosabban nem tudom, mert se mintám, se feljegyzésem az eljárásról. De talán érthető így is, nem nehéz megcsinálni. Ha előre számolsz, akkor még könnyebb is sarkítani. :o)
Ha akarjátok holnap teszek fel közelit róla, akkor látni is lehet, amit itt leírtam.

Babi néni írta...

Naná, hogy akarjuk! :o) Macit! Macit! Macit!

Sajnos nem tudok segíteni, mert nekem nincs meg a könyv, csak a szkennelt oldalak Karina (és anyukája) szíves segítségével. :o) Abban meg nincs benne a 216-249 oldalak közötti tartomány. :o(

Eta írta...

Köszi. Végül is nem baj, mert úgyse akarom pont olyanra. .o)))

Karina írta...

Altair, kedves vagy, de a szkennelésért Insh anyukáját illeti a dicséret, én csak a blokkokgoz küldtem mintákat :)