2010. március 8., hétfő

Közvélemény kutatás

Méghozzá a jótékonysági kockákkal kapcsolatban, csak mert olyan kíváncsi vagyok :)
Szóval kb mekkora takarót szeretnétek a végén kihozni belőle? Miközben horgoltam a kockát, az jutott eszembe, hogy 15 × 15-ös kockák lesznek, és 24-en jelentkeztünk. Feltételezem, hogy a többség - mint ahogy én is - ha már neki áll, kikerül a keze közül egynél többb kocka is. Így ha fejenként átlagban mondjuk 2-3 kockát számolunk, akkor ugye elvileg 50 kocka a minimum, amivel lehet tovább számolni, már ami a takaró méretét illeti.
A kérdésem nem is a tervezett takaró (esetleg takarók? :):):) ) konkrét mérete, hanem hogy ha 24 horgolóval számolunk, mennyit lenne jó mondjuk fejenként átlagban beküldeni, hogy tutira legyen egy jó nagy, vagy több kisebb takaró? Tudom, hogy nem kötelező, és egy is elég, csak kíváncsi lennék :):):) (Mellesleg a 10 dkg-s fonalamból úgy néz ki, hogy 5 kocka jön ki, amiből 3 már kész van)

9 megjegyzés:

Aledi írta...

Az én precíz férjemnek is ez volt az első kérdése : ), ő is rögtön kiszámolta, hogy 1-1 kockával csak baba takarónk lesz. Szerintem is fejenként 2-3 kocka lenne jó, ezzel már kijön egy normális méret.

Macus írta...

Én legalább 10 blokkot készítek. Ha sikerül, többet is. 3 már elkészült.

Eta írta...

Én is többen gondolkodtam:o)

Gabella írta...

Én még egyet se csináltam, de minimum 5-re gondoltam én is. Hétvégén tudok hozzáfogni.

Dodie írta...

Én se kezdtem még bele, de meginterjúvoltam anyumat, ő emlékszik-e még hogyan kell, mert akkor beszállhatna ő is :) Így minimum 2-vel kell számolni, de mivel még sose csináltam blokkot, lehet megkattanok az elsőtől és csinálok egy csomót, sose lehet tudni.. :)

Karina írta...

De kedvesek vagytok! Elárulom, hogy az korábban a blogban jelentkezőkön kívül, eddig már 5-en jelentkeztek nálam is, hogy játszanának és van egy külsős is, természetesen én is készítek blokkokat, úgyhogy szerintem, főleg, ha terjed a híre, jó sok blokkunk lesz. Ugye már mondtam, hogy aki szeretne és lehetősége lesz rá, boldogan várjuk majd az összeillesztéshez is. Gyerekfelügyelet megoldható. Aki még kéri a címet, az írjon nekem, címem a játékkiírásnál található.
Szép napot!!

Hencsilli írta...

Szerintem én is tudok többet küldeni. Zsukkával ( gondolom elég sokan ismeritek őt :) ) indítottunk kisvárosunkban egy kézimunka-kört. Két hét múlva pont a horgolás lesz porondon, majd a csajokkal megbeszélem, hogy mi is készítsünk egy párat :) Szerintem tetszeni fog nekik az ötlet és áprilisig még oda is fog érni.
Igaz, minél több kellene. Az én takaróm 247 db kb. 15*15-ös kockából áll és az már elég szép nagy. Most a kanapénkat borítja, de még a háromszemélyesre is nagy :)

Belinda írta...

Első nekifutásra rendeltem 2 db 5 dekás Cataniát, ezt megcsinálom blokknak, fogalmam sincs, mennyi jön ki belőle. Olyan 5-7 db, majd meglátjuk. Szerintem lehet 2. fordulót tartani. Ha szükség van rá, én biztosan szívesen horgolok még két motringgal.

Babi néni írta...

Azta, milyen gyorsak vagytok, én még csak egy tiritarka kockát készítettem (itthon levő Cataniából). :o) Elég jó tartása van, és nem sprőd, amitől tartottunk. Igaz, nem is az a pihe-puha polártakaró. :o)

De én is többet terveztem, és szívesen készítek akármennyit, még fonalat is veszek hozzá, mert imádok horgolni.