2010. március 18., csütörtök

Ma este fejtek(:


Hatalmas lendülettel és lelkesedéssel vágtam bele ennek a sapkának az elkészítésébe. Sokat tanakodtam a méreten: a 3 éves lányomnak szántam, beleszámítva azt, hogy nem vagyok egy kis fejű család. Gondoltam, hogy négyes tű talán megfelelő lesz a kellő méret elkészítéséhez, gyorsan be is szereztem egyet. Ő H tűt javasol, ami az én táblázatom szerint a magyar ötösnek felel meg. A minta nem nehéz, sőt! A gondot az jelentette csak, hogy mindig elfelejtettem, hogy hányadik sornál tartok, és hiába húztam bele egy szál fonalat a sor elejére, néhány kör után már nem tudtam kivenni, hogy hol is kell kezdeni az újat. Viszont kicsi lett, elviekben megvan minden sorom, szemem és mégis alig tudtam rászuszakolni a lányom fejére. Úgyhogy este visszabontom és megpróbálok még legalább két sort beletoldani és többet fogok szaporítani is. Ha sikerül, mutatom majd az eredményt.

7 megjegyzés:

Babi néni írta...

Ha kisebb tűvel horgolsz, szorosabb lesz, sajnos. De biztosan megoldod és szép lesz! :o)

Annás írta...

Gyönyörű árnylatok! Milyen fonal ez?

kökörcsin írta...

Creative cotton a fonal neve. Kicsit vastagabb és picit durvább mint a Catania, de 100% pamut ez is. Őrült ára volt, nem is vettem csak ezt a három gombolyagot belőle.
Azért gondoltam, hogy ezzel a tű mérettel jó lesz, mert az eredeti sapka felnőtt fejre készült.

micuska írta...

A sorvégeket nem muszáj ám tartanod. Amikor úgy érzed, elkezded csak úgy körbe horgolni. Szaporításkor számolsz, osztasz, szorzol egy kicsit, de könnyebb, mint mindig a végét figyelni. Sztem.

Jandó írta...

A fonal színei tényleg gyönyörűek, és a sapka is tetszik. Nálunk is a kislányomnak elég nagy feje van :), ezért mindig kicsit hozzá kell toldanom az eredeti mintához. Ezért is jó horgolni, ha bontani is kell, mert a bolti sapik mindig vagy kicsik, vagy nagyok.

Babi néni írta...

A sapkákat én is mindig lebontom egyébként. :o) Sose sikerülnek, igazából nem is tudom, miért erőltetem. :o)

Ja, mert másra nem jó ez a vastag fonal...

bubi írta...

http://www.futuregirl.com/craft_blog/2006/9/paper-clip-stitch-markers.aspx


tessék,egy fenomenális szinte ingyen horgolás-szem-jelző. én is használom. :o)