2010. március 8., hétfő

Tutyi

Először is egy nagy csokor tulipán Altair-nek, a tutyileírás fordításáért! Köszönöm!

(kép innen)

És akkor jöjjenek a tapasztalatok. A leírásnak megfelelően 5-ös fonalat (Gedifra Riana Color) és tűt vettem. El is készült az első tutyi. Ahogy már készítés közben is sejtettem, nagyon laza lett. A lábujjam teljesen kikandikál belőle. A fonal is egyenetlen vastagságú volt, másrészt sztem bőven elég lett volna hozzá 4-es tű is. Én legalábbis jobban szeretem, ha feszesebb a horgolmányom.


A második tutyinak így 4-es tűvel álltam neki. Az egész sokkal szorosabb lett, ezért több sor is van benne (nem számolgattam, csak mindig a lábamra mértem, elég-e már). Mondhatni tökéletes lett a végeredmény :-) Nagyon elégedett vagyok vele. Le fogom bontani az elsőt, és újracsinálom 4-es tűvel.

(a fotót kicsit rosz szögből csináltam, pont nem látszódik a lábujjaknál a kritikus rész. De tényleg szuperjó lett ott is. Ez még nincs körbehorgolva a nyílásánál.)

Ja, és még egy dolgot módosítottam: az eredeti leírás szerint a lábujjrésznél felülre kerül az a rész, ahol mindig véget érnek-kezdődnek a sorok. Nekem ez így nem tetszett, mivel - nálam legalábbis - ez is lazaságra ad okot, meg nem is olyan szép. Nem tudom, másnál is így van-e, vagy ez csak kezdő bénaság.

Mindenesetre, hogy ezt elkerüljem, a második tutyi tulajdonképp két részből készült. Először is meghorgoltam a lábfejrészt, és mikor már megfelelő volt a mérete, eldolgoztam a fonalat. Majd az egészet elfograttam, úgy, hogy ez a sorkezdő-végző rész alulra, a talpára kerüljön. És akkor bekapcsoltam a megfelelő helyre a fonalat és elkészítettem a többi részét. Hát, nem tudom, ez így mennyire érthető...

És akkor még két kép a két tutyiról együtt:



Altair, mégegyszer nagyon köszönöm a segítséged! :-)

6 megjegyzés:

Babi néni írta...

Hú, köszi szépen! :o)

Szép lett és a fő, hogy jól feltaláltad magad, hogy javíthatnád ki a neked nem tetsző részeket. Jó és tanulságos leírás.

Lívi írta...

Ja, és még azt akartam írni, hogy tényleg nagyon jó ez a medzsik ring módszer! :-D

picinyszepsegekotthona írta...

A második szuper lett. Szerintetek át lehet ezt alakitaní gyerekméretre? Megpróbálom! Pont jó lenne nekik itt a lakásban!

Karina írta...

Nagyon klassz lett, nekem is kell horgolnom egy ilyet! Csak sajna egy spit most újra kell horgolnom, mert kicsi lett :( Túl sok tervem van és kevés időm:( És egy blokknak is nekiálltam már!

Piszke írta...

Láttam mary jane tutyit gyerek méretben valahol a neten. Majd egy kicsit böngészek, hátha megtalálom.

Karina írta...

Nem egészen mary jane, de babacipőcske, videó. Elmentettem a legutóbb, azt hiszem Aledi mutatta:
http://www.youtube.com/tjw1963#p/u/62/lKVpKx5qMAg
ez is klassz