2010. május 19., szerda

Az én táskám

Segítséget szeretnék kérni Tőletek!!!

Ezt a táskát készítettem magamnak, a minap lettem készen vele, félre beszélek
nem is lettem kész , mert még nincs összeállítva teljesen és nem tudom hogyan kell a bélést beletenni.


Itt kérném a segítségeteket!!!
HOGYAN KELL TÁSKA BÉLÉST KÉSZÍTENI????
Mondjátok el nekem, de ha lehetne lépésről lépésre haladva. Nekem jó lesz videó is vagy valami jó leírás.
NAGYON KÖSZÖNÖM ELŐRE IS!!!

Amúgy több kép a blogom megtalálható.

A táska:

10 megjegyzés:

Nils Holgersonné írta...

nagyon csini lett!

taskabelesre vonatkozo segelykialtasaimat en hallattam mar, nem akar valaki errol van helyes kis posztot kanyarintani? :)

Kriszta írta...

Túl sok táskát, meg bélést még nem készítettem, annyit elmondhatok, hogy ezeknek http://fonalvarazs.blogspot.com/2009/09/mar-megint-taskak.html hogyan csináltam. Én kiszabtam a bélésnek kiválasztott anyagból először egy akkora téglalapot, mint a táska háta-alja-eleje egyben, plusz egy kis varrásráhagyás. Ezután két kisebb téglalapot ami a táska oldalainak felelt meg. S végül egy hosszú csíkot is, amit a vállpánthoz rögzítettem. A bélésanyagot összevarrtam géppel, ebből lett nekem egy táskám ugye, ezt beledugtam a horgolt táskába, s én kézzel rögzítettem körben, folyamatosan a széleket. Azért, hogy ne csúszkáljon jobbra-balra, lent a sarkoknál még rögzítettem a bélést a horgolt részhez.
Nem tudom tudtam-e segíteni ezzel, ha valamit nem egyértelműen fogalmaztam, akkor sikíts kérlek :)

Zsófi írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Zsófi írta...

Tulajdonképpen egy bevásárló szatyrot kell készíteni hozzá.

Mérendő:
A) a táska szélessége
B) a táska magassága
C) az oldal szélessége (ennek értelem szerűen megegyezik a magassága a táska magasságával)

A bevásárló szatyor egy téglalap, ami trükkösen van összevarrva.

A téglalap egyik oldala kétszer a magasság meg az oldal szélessége egyszer (2*B+C), és olyan 2,5-5 centi ráhagyás.
A másik oldala a táska szélessége és az oldal szélessége (A+C) és ugyanannyi ráhagyás, mint az előbb.

Varrás:
A (2B+C) hosszt félbehajtva - színe kifelé, visszája befelé - kezdünk. Előszőr a színén varrunk (nem tévedés!), ha kézzel, akkor érdemes pelenkaöltéssel, ha géppel, akkor a szokásos talp-szélességnyi ráhagyással csak egyenesen. Mikor végeztünk, kifordítjuk (vagyis be), jól levasaljuk, és megismételjük a varrás, immár a visszáján és pontosan ott, ahol az A+C széle van. Kézzel javaslom a tűzőöltést, géppel ismét egyenesen.
Ha kész kialakítjuk a sarok-csücsköt: a saroknál úgy hajtogatjuk az anyagot, hogy a varrás és az anyag fele pont egymásra feküdjön rá. Ekkor megpróbáljuk bejelölni a csücskön azt a vonalat, ami nagysága pont C-vel egyenlő. Ezt levarrjuk (géppel érdemes min. 2* átmenni rajta).

Már majdnem végeztünk, csak a táska szája van hátra: ezt kb. félcenti szélességben körben behajtjuk a visszája felé (a hajtás a színéről nem látszik), megtűzzük gombostűkkel, vagy leférceljük, és még egyet hajtunk rajta, az se legyen több 1 centinél; és szépen végigvarrjuk. Géppel egyenesen, kézzel érdemes valamilyen láthatatlan öltést (pl. boszorkány) alkalmaznunk.

A bélés készen áll a bevarrásra, behorgolásra. A színe nézzen a táska belseje felé, a visszája (amin nincs elvarratlan szél) a horgolás felé. Csak simán láthatatlan öltéssel, géppel egyenesen vagy előzetesen a bélést körbevarrva pelenkaöltéssel, hamis kispálcákkal rögzíthetjük.

Ha szükségesek zsebek a táskába, a bélés színére tudod felvarrni; ezeket horgolni is lehet, vagy varrni. Ha varrod, akkor a táskaszájával analóg módon: duplán behajtva és letűzve javaslom.

Zsófi írta...

Bocsi a hibákét, legközelebb worldben megszerkesztem. :-P

Zsófi írta...

(És egyébként, ha nem vagytok tele mindenféle anyagokkal, érdemes megvenni egy bevásárló szatyrot, és azt bevarrni. Nálunk a piacon árulnak textilt, béléssel (vagyis két táskabélés egyszerre) 200 pénzért... ;-D)

Natti írta...

Köszönöm mindenkinek a segítséget, igazán nagyon segítőkészek vagytok.

Gabella írta...

Táskabélés leírás nekem is nagy segítség! Eddig csak béleletlen táskákat horgoltam!

Annus írta...

Sziasztok..én úgy csináltam a bélést, hogy amikor készen lett a horgolásom, lásd a linkben..
http://vargagyerekek.blogspot.com/2010/04/reggeli-thomas-orulet.html
- ami egyébként 2 téglalapból állt, hogy milőtt összevarrtam volna, kiszabtam vele harmonizáló anyagból ugyanakkora két téglalapot, majd összevarrtam mindkettőnek ( értsd horgolás és bélés ) 3 oldalát, felül nyitva hagytam, majd az aljánál csináltam 2 kis csücsköt, hogy ezzel mélységet és szélességet adjak neki
majd...több egoldás létezik, attól függően, hogy milyen záródást szeretnél..
vagy beleghúzod a bélést a horgolmányba és ( én így csináltam )..egyszerűen összehorgolod rövidpálcákkal..vagy húzózáras megoldásnál - sok leírás van a net-en ) szerintem simán beleférceled a bélést. Én a bélés anyagából szabtam ki a válpántot és egy hevederre rávarrtam..
üdv
Annus

Nils Holgersonné írta...

hu, de szuperek vagytok! koszonom mindenkinek a reszletes leirasokat. Marcsak a batorsag kell, hogy belevagjak, de azt hiszem, a kivancsisag gyoz majd! :)

esetleg kigyujthetnenk ezeket a leirasokat (copy/paste) egy kulon posztba, hogy kesobb egyszerubb legyen megtalalni?