2010. május 4., kedd

Granny (nagyi) ismét


Így kezdődött a történet. A fonalak 50% gyapjú, 50% akril fonalak. Egy fonalcsalád minden színe, meg fekete, narancssárga, világoskék, világoszöld, rozsdabarna és citromsárga. (Fura egyébként, hogy citromsárga alig kapható, a legtöbb fonalcsaládból kimarad az egyik alapszín...)


Készült 4*6, majd - próba után - 8 négyzet. (Ugyan Belinda még nem írt itt erről, de nekem az azonnali száleldolgozás válik be, azaz ahogy horgolok, beledolgozom a kilógó szálakat. Az első 15 darabnál nem így csináltam, annak fél napnyi volt az elrejtése...)


Majd hamis rövidpálcákkal a hátoldalán összehorgoltam (úgy, hogy csak a hátsó szem-részbe öltöttem), az aljára két sor, a tetejére 9 sor rövidpálcát horgoltam. Az alján minden egyes szembe került pálca, a tetején az egyráhajtásosakra 1-1, a lyukakba csak 1, az összehorgolásnál adódó szemekbe nem került pálca. A tetején a második sorban fogyasztottam: minden 4. és 5. szemet összehorgoltam.

A majdnem végeredmény (bélelni kellene):

7 megjegyzés:

Hencsi - bneheni írta...

Király!!!

Amúgy a száleldolgozásnál én is sokáig utólag dolgozgattam a szálakat, és tényleg fél napos meló volt, utáltam. Aztán rájöttem, hogy azonnal a maradék szálat kicsit tovább horgolva, vagy vissza bújtatva hihetetlenül egyszerű, és gyors, és nem marad sehol sem még egy ici-pici csomó sem, és jó úgy kész lenni a "művel", hogy nincs ilyen utálatos utómunka vele (kivéve az össze varrást) :):):):)

Ildifolt írta...

Nagyon jó lett!
Nekem is a munkával egyidőben történő szál eldolgozás a nyerő. Valahogy néhány négyzet után már egyértelművé vált, mivel nekem is sokáig tartott az utómunka. Mostmár amikor végigérek egy színnel, vagy készen van egy négyzet, el is dolgozom. Nekem is jobb így.

Belinda írta...

Nagyon jól néz ki! A fekete mindig összehozza a színeket, és nagyon feldobja. Ez a végdolog nekem is a végem.:)

Zsófi írta...

Az utolsó nyolcat véletlenszerűen válogattuk ki: Jani húzott 3 fonalat és megmondta a sorrendet. A 3. vagy 4. ilyen négyzetnél közösen megállapítottuk, hogy minden szín megy minden színhez - a fonalcsaládokat szerintem eleve így állítják össze.
Nem csak a fekete közös, de vagy törtfehér, vagy hófehér is mindegyikben van.

micuska írta...

És mekkora tűvel készült? Meddig érős a szoknya?

Zsófi írta...

Nekem térdig ér (térd fölött), 3-as tű (ez inkább fonalfüggő, mint általános szabály). :-)

aniko66 írta...

Nekem nagyon bejön! :)