2010. május 17., hétfő

Rendelésre :o)


A meglevő kép és a Zsu által megtalált filmrészlet segítségével sikerült feidézni, milyen is volt Sompolyogi. Valahogy így nézhetett ki. :o)
Köszi a segítséget.

12 megjegyzés:

micuska írta...

Profi vagy! Aranyos.

Eta írta...

Köszi: :o)

Nils Holgersonné írta...

tuti igy nezhetett ki, mert en nem emlekeztem ra, de a kepet latva olyan fura emlekfoszlanyok kavarodtak fel bennem. vicces :)

Nils Holgersonné írta...

tuti igy nezhetett ki, mert en nem emlekeztem ra, de a kepet latva olyan fura emlekfoszlanyok kavarodtak fel bennem. vicces :)

Zsu írta...

Nagyon ügyes vagy:)
Én még állatkát nem horgoltam, de most kedvet kaptam hozzá:)

Eta írta...

Fogj hozzá bátran, nem olyan nehéz. HA meg delfint akarnál készíteni, a blogomon van egy minta. Talán az első és az utolsó darab, amit leírás alapján készítettem, és fel is tette, hátha más is kedvet kap hozzá. Több leírásom sajnos nincs, de ha kérdésed van, szívesen segítek.

Zsu írta...

Eta! Nézegetem a blogodat, a delfint megtaláltam a leirást nem. Ennyire béna vagyok?:)Viszont találtam nálad csikóhal leirást, kezdésnek jó lesz:)
De pl. szeretnék békát, zsiráfot, katicát, ahhoz szivesen venném a segítséged.

Eta írta...

Jaj, bocs, tényleg a csikóhalat fordítottam le, a delfint csak terveztem, de aztán nem volt hozzá kedvem. (Ha értesz német horgolásul, beszkennelem a delfint is)
Kezdd a katicával, az a legegyszerűbb: A versenyleírásban megtalálod a kör->gömb mintáját, abból indulj ki. Akkora félgömböt készítesz, mint amekkora figurát akarsz. Ha az egyik felén többet szaporítasz, mondjuk 2-3 szemet egymás mellett, ott megnyúlik egy kicsit. Ha megvan a félgömböd, elkészíted a hasát:ugyanekkora kör. Jön 6 lábacska - kör alapból kiindulva nem gömböt formázol, hanem tovább horgolod (ha rendes, pontos ember vagy - mint amilyen én nem - akkor feljegyzed, hogy hány szemmel kezdted, meddig szaporítottál, hány szemnél hagytad abba - így egyformák leszek a lábak, végül megint félgömb a fejecskéje.Szemet,(szájat)szárnyosztást hímzel rá, és ha elég nagy, akkor horgolt pöttyök kerülnek a hátára, ha kicsi, akkor hímzett. Remélem, így érthető. Szem és sorszámot nem tudok mondani, mert 1. sose írom le, amit csináltam, 2. minden a fonal, a horgolótű és a készítő függvénye. A héten ha ráérek, készítek egyet, és igyekszem fényképezni a lépéseket.

Zsu írta...

Köszi:) Holnap hozok be a melóhelyre horgolótűt, mert az most épp nincs egy darab se itt.(fonal meg kötőtű és kereszteszemesező felszerelés bezzeg van:)) És akkor nekifogok előbb egy katicának, és ha az megvan akkor a csikóhallal is probálkozom.

Eta írta...

Zsu! bocsi, de nem lesz időm katicát készíteni, fényképezni. De úgy tűnik, menni fog ez nélkülem is.

Zsu írta...

Semmi gond.
Probálgattam ezt a kör-gömb dolgot, hát vagy 3-szor visszabontottam, mert sokakat szaporitottam. És most kitaláltam hogy tejnőst csinálok. Katica halasztva:) Ha kész majd bemutatom.
Köszi a segitséget, én azt hittem ez sokkal bonyolultabb dolog:)

Zsu írta...

teknőst:)