2010. május 5., szerda

A VÉG folytatása

Ez az egész vég dolog egy boleróról jutott eszembe, amit a minap feltettem a blogomra. Vért izzadtam vele, csipkés csillagokból és jó csúszós, viszkóz Kordonett fonalból horgoltam. Minden igyekezetem ellenére folyton előbújnak a végek, persze ahány csillag, annyiszor kettő. (Bár a kezdést azért stabilabban el lehetett bújtatni.) Heni szép és alapos bejegyzését köszönöm, de ilyen makacs csillagokra nincs esetleg más ötlet? Egy kézimunkakönyvben olvastam, hogy tépjük el a fonalat (!), és az ily módon keletkezett vékony szálakat külön-külön dolgozzuk el. Hát ez nemigen járható út, hacsak nincs kéznél két ellenkező irányba igyekvő rinocérosz.:) Amelyik fonalat így el lehet tépni, abból nem érdemes horgolni.

5 megjegyzés:

Zsófi írta...

Szerintem az ilyen fonalak esetében más módszer kell. Ragasztó. Hobbiboltban keress, textil-ragasztó (nekem 2-3-szori utánjárásra lett..., debrecenieknek: a Hatvan utcából nyíló utcában levő hobbibolt, a zsinagógával szemben volt a lelőhely). Ez nem látszik később, de egy-egy ici-pici pöttynél nem is kell több. Bekened azt a szálat, amit behúzol, behúzod és szépen hagyod 24 órát pihenni. A ragacsozás előtt kell blokkolni, ha blokkolni is szeretnéd.

Az utsó megjegyzéseddel egyáltalán nem értek egyet. Gondolj a gyapjúra. :-)

Skippo írta...

Ugyanerre gondoltam. Vagy még esetleg textil decoupage ragasztó is szóba jöhet, az is vízálló, mosható. Viszont lehet, hogy drágább, de talán elterjedtebb. :)

Belinda írta...

Nocsak, ezek biztatóan hangzó ötletek! Ki fogom próbálni!

ihigabi írta...

Egy örökkévalóság lehetett, mire eldolgoztad a csillagok végeit! Ááááá!

Belinda írta...

Sajnos a múlt idő ("eldolgoztad a csillagok végeit") nem indokolt.:)

Pöttyök! A gyapjúfonal általában annyira drága, hogy nemigen vannak tapasztalataim. Mióta figyelemmel kísérem a blogokat, látom, hogy vannak alternatív lelőhelyek, de még nem próbáltam meg. Biztosan nagy élmény lehet tiszta gyapjúval dolgozni!