2010. május 4., kedd

Cipőkben utazom





Nagyon bele jöttem a cipő készítésbe :) Az első két idétlen próbálkozásom után harmadszorra végülis sikerült a jó méretű kiscipő, megtaláltam a megfelelő fonalat hozzájuk. 2 pár készült gyorsan, aztán majd meglátjuk, mennyire fogják használni, ha igen, akkor még horgolok. Az egyik párra próba képpen került ringli is, úgy oda kalapáltam, hogy egy picike véletlenül se tudja leoperálni róla:):):)

A nagyobb, eltolt méretű cipő végülis asztali tolltartó lett, a kicsi fiam az elsőt egyből "lenyúlta", majd a kisebbik lányom is kért egyet.
A kisebbik lányom mamuszkát is szeretett volna, így elkészítettem a kiscipő mintája után szabadon (mivel leírás nem volt nálam a munkahelyemen) fejből életem első mamuszát (38-39-es lábméretre). Párszor bontottam, mire kialakult a végső forma, de elsőre nem is annyira gáz, legalábbis a lánykámnak nagyon tetszik :):):):)
A pici szintén eltolt méretű egyszál cipőcske pedig az én munkahelyi kulcstartómon fog lógni, az sem veszik kárba :):)

8 megjegyzés:

Zsófi írta...

A balerina-mamusz nagyon jól sikerült. Remélem leírod majd, hogyan. :-)

Hencsi - bneheni írta...

Húha, szívesen megosztanám, de tényleg fejből, sacc/kb készültek, párhuzamosan a kettő, hogy véletlenül se rontsam el, így már fogalmam sincs, hogy is volt.

Az alap elv Iza mintájából való, azt próbáltam fejből "felnagyítani", ha ez segítség, még annyi maradt meg, hogy ahhoz a leíráshoz 21 szemszámmal, bazi vastag fonallal, és 6-os horgoló tűvel dolgoztam ehhez a mérethez.
Sajnálom, ha nagyon kell, akkor megpróbálom a kész mamuszból Neked leszámolni, de csak ha tényleg kéred...

Zsófi írta...

Előbb megnézem azt, ha szükséges segítség majd kérdezek. :-)

Iza írta...

Nagyon bejöttek neked a kiscipők, aminek természetesen én nagyon örvendek. A tolltartós cipelők nagyon tetszenek, jó ötlet. :D Gratula hozzuk!

Mágika írta...

Ez a lánykádnak készült mamusz nagyon klassz!
És a tolltartós ötlet... Nagyon kreatív!

micuska írta...

Szépek ezek a színek, hát még a formák!

Hencsi - bneheni írta...

Köszönöm-köszönöm :):):)

Skippo írta...

Szuper, mind! :)