2010. május 13., csütörtök

Horgolás gyöngyökkel....



... Mesinek, és mindenki másnak :)

A gyöngyökkel nagyon-nagyon egyszerű horgolni: a munka legelején kell felfűzni a kívánt mennyiséget, és inkább többet (egy sok gyöngyös mobiltok méretű valamire akár 160-180 gyöngyszem is rá mehet), aztán amikor szeretnénk a mintában egy gyöngyöt, akkor csak lehúzunk egy szemet, és mintától függően vagy láncszemmel, vagy rövid pálcával oda erősítjük. Mobiltoknál figyelnem kellett arra, hogy ennél a kagyló mintánál a gyöngy a munka hátuljára
került mindig, így fordítva tartottam a tokot, de ezt úgyis látni fogjátok, ha elkezditek lehúzni a gyöngyöket.
Én a legolcsóbb kása gyöngyöt veszem, és általában puppets perlével, 1,25-ös, 1,5-ös tűvel horgolok ilyenkor.
Két régebbi munkámról csatolok fotót, remélem, lehet majd nagyítani őket (mostanában nem mindig engedi nekem a blogspot, nem tudom, miért)



7 megjegyzés:

Mesi írta...

De jó, köszi! Már annyit törtem rajta a fejem, hogy hogyan kell, de ez a megoldás nem jutott az eszembe. Nagyon örülök neki, köszi még egyszer!

Zsófi írta...

Szerintem, itt nem engedi...
És elég zavaró.

Nils Holgersonné írta...

a kepnagyitas nem attol fugg, hogy mekkoraban toltom fel?

azt hittem, csak én nem tudok jobbat kitalálni, mint hogy előre felfűzöm, de ezek szerint a hivatalos verzió is ez. Nagyon szépek :) a kék a kedvencem, az a kisképen olyan, mintha kékfestő lenne.

Zsófi írta...

Nem, mikor a szerkesztéshez megadod az adatokat, ott van egy választógomb, hogy engedélyezed a másik ablakban való megnyitást, stb.

Hencsi - bneheni írta...

Nnna, miután nagyítottam a fotón, az első kék már nagyítható lett nálam, az alsó nem....

Mondjuk az alsó mobiltokot csak azért mutattam, mert abban eszméletlen mennyiségű gyöngy lett horgolva, mert "kicsit" elszámoltam a szélességét :):):):):)

Azt nem állítottam, hogy ez a hivatalos verziója a gyöngyökkel való horgolásnak, nekem így tanították, és ez tűnik célra vezetőnek :):)
Egy kicsit macerás amúgy a sok gyöngyöt tologatni a fonal gombolyagon állandóan, de minél többet horgolunk, annál kevesebb gyöngy marad felfűzve, és annál könnyebb tologatni :):):)

micuska írta...

De! Néhány hete néztem utána. Ez a hivatalos verziója. Neked nagyon jó mestered volt.:-)

Zsófi írta...

Na, ez most teljesen bekavart...