2010. május 8., szombat

Sapi és virág

Hali!

Gyorsan megmutatom, mit alkottam az elmúlt időben. Nem sok, hiszen időm alig, de legalább valami. És vicces, de tegnapelőtt befejeztem a sapit, tegnap este pedig kifejezett hiányérzetem volt, hogy nincsen horgolótű a kezemben. Addiktív ez a horgolás nagyon. :-)

Tehát ez egy felakasztható virágdísz, anyunak dobtam össze szombat éjjel anyák napjára, a pályázatos virágot csináltam meg. 

A másik egy sapka a legkisebbemnek, két képet teszek, az egyik homályos, de azon látszik a virág is (szintén a pályázatos, hehe), a másikon látszik a minta. Nagyon egyszerű, és sikerült elsőre jól eltalálnom a szaporítást, boldog voltam nagyon. :-)



Na jó, akkor most már valaki tényleg mondja meg, légyszi, hogy hogyan lehet a képeket normálisan elhelyezni, mert bármit csinálok, felül jelennek meg. :S

Köszi!


12 megjegyzés:

bubi írta...

Szia!

Szép a sapi! Hát még a viselője!!! ;o)

Ami meg a képeket illeti, legegyszerűbb ha előre, mielőtt írni kezdenél beteszed őket-mindet amit szánsz, és aztán köré szerkeszted a szöveget. Mert hiába szeretnéd a szöveg végére, mindig legföl teszi a program, sőt azt is megsúgom, hogy fordított sorrendben, mint ahogy bejelölted őket. :o)

Zsófi írta...

Ha az új szerkesztőt használod (a beállításokban tudod módosítani), akkor azzal oda tudod beilleszteni, ahová szeretnéd, és 4 méretből válogathatsz: kicsi, közepes, nagy, extra nagy.
Ha a régit használod, akkor egérrel helyre lehet húzni a képeket.
Mindkettőben működik a jobb-egér kivágás-beszúrás (vagyis a ctrl x + ctrl v).
Mindkettőben működik a szélre és a középre helyezés is.

A legnehezebb 3 képet egymás mellé illeszteni, mert a szerkesztőben más méretet használ, mint később a lapon. Én azt próbálgatással szoktam megoldani, megformázom (ha a képet kijelölöd, akkor a sarkánál lehet a méretét is módosítani, mint pl. a Wordben), közzéteszem, ha jó, akkor úgy hagyom, ha nem jó, módosítok rajta. A már megjegyzésekkel ellátott bejegyzéseknél is működik.

bubi írta...

SZuper, most én is tanultam valamit. Mert erről az új szerkesztőről fogalmam se volt. Azt nem tudod véletlenül az újjal hogy kell videót betenni a bejegyzésbe? Köszi...

Zsizsa írta...

Bubi és Rp,
köszönöm! :-)

Rp,
nekem nem működik az egérrel helyre húzás, pedig próbáltam azt is. De a CTRL-s megoldással sikerült megcsinálni. Megnézem ezt az új szerkesztőt is mindjárt.

Zsófi írta...

Eddig a Youtube-ról töltöttem fel: ott lemásolom a beágyazás-kódot (embed), és szimplán beszúrom.
Vagy csak belinkelem.

Sajátot még nem töltöttem, de arra is azt javasolják, hogy egy video-site-ra töltse fel az ember és onnan szúrja be.

ruju írta...

Nahát, hogy mik vannak! Zsizsa, a te lányod kb. akkor lehet, mint az enyém, én is imádom a vetélkedős virágokat, annyira szép mind, és a szerkesztésről is sok-sok hasznosat megtudtam végre (én a saját blogomon is küszködök vele állandóan :-D) A sapinak nincs meg véletlenül a leírása? Ja, és tegnap este én is ezt a virágot horgoltam, újabb gyűrűnek, de magamnak anyák napjára :-DDDD

Strugamano írta...

Gyönyörű a kislányod! Persze a sapka is szép :)

Lívi írta...

Zsizsa: sapirecept hol található?
Felettébb csini darab! :-)

És lányok: hol lehet módosítani erre az "új szerkesztő" dologra?

Zsófi írta...

Ez most passz, mert angolul használom, de angolul settings, basic, a legalján. Ne felejtsd el lementeni.

zsizsa írta...

Köszönöm, köszönöm a dicséreteket, mind a kislányom, mind a sapka nevében! :-)

Leírás nincsen hozzá, én találtam ki (egy szellős sapit akartam készíteni), de valójában egyszerű, főleg, ha túljutunk a kezdeti szaporításon, ami nekem meglepően egyenletesre sikerült. :-) Két sor váltakozik, egyráhajtásos pálcákból áll az egyik, a másik meg minden második pálcába egy egyráhajtásos pálca és egy láncszem. A szaporítás méretfüggő, nekem ugye elég kicsi kobakra kellett kitalálni, nem tudnám megjósolni, nagyobbra hogyan kéne. A legszélén minden második pálcába egy rövid-, egy egyráhajtásos- és még egy rövidpálca kerül, ettől lesz kicsit hullámos.

Az új szerkesztőt nem találom, de majd megkérem a férjemet, hogy segítsen (mire nem jó egy informatikus férj, hihi).

Kereki Kriszta gyöngyékszer tervező kézműves írta...

Segítsetek légyszi! Ez a kisvirág minta kerestetik, már jó ideje bogarászom, hol található!!!

Jandó írta...

Mano, a vetélkedő 1. feladatánál találod a leírást. A címkék között megtalálod.