2010. május 12., szerda

Vetélkedő 2. feladat - alkotások képekben

Ahogy ígértem, itt is vannak a második feladatra készült csodásan különleges mobiltartók képei.
Köszönet mindenkinek. :)

Ketten vannak, akik jelezték, hogy elkészültek, csak a kép érkezik holnap, az Cecii és Piszke anyóca. Így ők még belefértek a határidőbe (holnap csatolom a képeket), csak nem akartam megvárakoztatni titeket az összegzéssel. -már meg is érkeztek és pótoltam is
Insh és Iza nem jelzett csak semmit, sajnálom. (Ha mégis, akkor kérlek szóljatok.)

Most minden kép külön szerepel, mert nagyon sok kollázs van, és nem akartam hátrányba hozni senkit a megosztással. :)





Egy kis pontosítás még. Többen kérdeztétek, hogy aki nem vett részt az első fordulóban, az játszhat-e a többiben. Krisztával megbeszéltük, és úgy tartjuk igazságosnak, a többiekkel szemben is, ha ők már kimaradnak. Bocsánat, de így volt már az elején is. Sajnálom, hogy lemaradtatok. Annyit tudok tenni, hogy a képek végére külön odateszem ezeket is, ha már dolgoztatok vele, csak szavazni nem lehet rájuk. Ezt tudom mondani a feladatokat nem teljesítőknek is.
Várom/várjuk a véleményeket itt, és holnap készül a szavazás is. Ezennel az első forduló szavazásának vége is.

Egy elmaradás. Ígértem, hogy megadom, hogy az előző fordulós virág melyik blogról van. Tehát itt megtalálhatjátok.

57 megjegyzés:

Jandó írta...

Hú, akkor nagyon bocsánat. Már megint eltűnt a levél. Tényleg nem tudom mi lehet. Akkor javítom, és kérlek küld el újra, hátha most ideér.

bemka írta...

Mennyi szépség , már választottam is :))

Annus írta...

bemka, Te tudtál választani?:-))))

bemka írta...

Én igen :)
Amelyik elsőre legkedvesebb volt az a kiválasztott.Csak azt kell elhatározni, hogy a többszöri nézelődés után is kitartsak az elsőnél.Mert így is, úgy is sajnálom, hogy esetleg miért nem ez is , vagy miért nem az is.Ez van.
Amúgy mindenik SZÉPSÉGES.

Iza írta...

Mindegyik nagyon szép! Dönteni még nem tudok. Az enyimé csak félig készült el, idő hijján, de amint kész leszek vele felrakom ide. Igaz, már kiestem a játékból :(, de nem baj, játékon kivül tovább "játszom". :)

Gabella írta...

Hú, de jók! 3 tuti befutóm van! :-)

Mesi írta...

Újabb szépségek! Nekem is van már kedvencem!

Mesi írta...

Ugyanott szavazunk, vagy egy másik ilyen kis "szavazógépen"?

Belinda írta...

Nagyon szépek lettek! És igazán változatosak, lehet szemezgetni. Már nekem is megvan a 3 jelöltem.:)

Cecily írta...

Húú,nagyon kreatívan oldotta meg mindenki,nagyon szépek,már nekem is van három favoritom.;)Jandó egyébként én most küldtem el 5 perce az enyémet,remélem nem lesz hiba a rendszerben megint.

Móni írta...

Mennyi szépség! És mindegyik mennyire más... Nagyon-nagyon ügyesek vagytok! Ha lenne egy csepp időm, horgolnék én is, ó, de nincs.

Macus írta...

Gyönyörűek!!

aniko66 írta...

Kedves Játékostársak! Emelem kalapom! Gyorsan leadom a szavazatom! :)))

Zsizsa írta...

Eszméletlen jók! Nagyon ügyesek vagytok! :-) Én egyelőre nem tudtam választani, mert több mint háromnál kiáltottam fel a nézegetés közben, de majd alaposan áttanulmányozom őket.

Dodie írta...

Sajnálom, úgy emlékeztem hogy szóltam, de ezek szerint csak akartam... Nem tudom folytatni a játékot, magánéleti problémák miatt. Nem tudok most horgolni semmit, főleg határidőre nem :) Meg most egy időre ki is vonom magam a forgalomból, jók legyetek csajok és csak így tovább :)

Mesi írta...

Heni: megmutatod egyszer, hogyan kell gyöngyöset horgolni? Nagyon tetszik.

Amelie írta...

5 kedvencből nagyon nehéz egyet kiválasztani. O.O De fantasztikus alkotás mind, mindegyikbe megérte a belefektetett energia. :)

Amelie írta...

Jaj, és ugyanott, oldalt kell szavazni, mint múltkor? :)

Zsizsa írta...

Kérdés: én az első fordulónál egy műre szavaztam, mert ott volt egy olyan, ami picit jobban tetszett a többinél. Itt viszont szeretnék többre is szavazni, ha lehet. Hányra lehet? (Háromra esetleg?) Vagy csak egyre? Mert akkor borzasztó nehéz dolgom lesz, jaj.

Hencsi - bneheni írta...

Nagyon szépeket alkottatok megint, vannak nekem is kedvenceim, amik elsőre is nagyon-nagyon tetszettek :):):)

Mesi, köszi, írtam is Neked (és másoknak is) egy blogot az előbb :):)

Egy kérdésem van a szavazással kapcsolatban: majd nem lehetne úgy beállítani az idő végét, hogy a következő fordulóba ez a szavazás ne nyúljon bele? Én már úúúúgy szavaznék egyből :):):):):)

Hencsi - bneheni írta...

Amúgy Ruju-t sajnálom nagyon, én tutira szavaztam volna egyet rá, nagyon szép az a mobiltok, sőt, az egyik legszebb szerintem.

Aledi írta...

Hajaj, lányok, most nagyobb gondban vagyok, mint múltkor. Nagyon szépek lettek.
Én is kérdezném, hogy mikor lehet szavazni? Ha jól látom, oldalt még az 1. forduló van.
Illetve lenne egy kérdésem: nem lehetne úgy, hogy a leadott szavazatot ne lehessen utólag módosítani? Ugyanis azt látom, hogy miután kialakult egy viszonylag stabil sorrend, a kevésbé esélyesektől visszavették a szavazatokat, hogy a dobogósokra szavazzanak helyette, tisztára, mint a választások 2. fordulója... Persze, lehet ez csak engem zavart, mint esélytelent :)

Zsófi írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Zsófi írta...

Aledi!

A So You Think You're Crafty-n volt már, hogy a legtöbb szavazatot kapóról átirányítottam egy kevesebb szavazatot kapóra a szavazatomat, mert az is tetszett és kiesésre állt. (Ott 10 felkért kézimunkázó van, akik közül hétről-hétre kiesik egy.) Szóval kétirányú is lehet a dolog! :-D

Aledi írta...

Rózsaszín pöttyök,
Á, persze, meg hát igazából tétje sincs a dolognak. Csak furcsa volt számomra, hogy ide-oda cikáznak a szavazatok :) Én még nem szavaztam ilyen rendszerben, mindig végleges volt a leadott szavazat. Az tény, hogy így talán izgalmasabb, az sem lehet biztos a dolgában, akinek sok szavazata van :) De ez a játék számomra nem is erről szól, egyszerűen csak jó móka :)

Eta írta...

Ugye ezt mi nem fogjuk olyan véresen komolyan venni, hogy kiesős legyen a rendszer? Játszunk, és örülünk az egymás által készített szépségeknek.Szerintem ha valaki 1-2 szavazatot kap, annak is örül. Én legalább is úgy vagyok vele, h De jó! Van valaki, akinek tetszik, amit csináltam.

Hencsi - bneheni írta...

Igen, talán ha nem 2 hét lenne a szavazásra, csak mondjuk a fele, akkor nem lenne annyi ideje az embernek gondolkodni :):):):)
A jó az egészben, hogy tényleg nincs tétje a dolognak, meg ugye a szavazatok teljesen szubjektívek :)


Én közben már el kezdtem izgulni a következő feladat miatt is :):):)

picinyszepsegekotthona írta...

Jaj lányok, ugye tényleg nem ennyire komoly eza játék, mert akkor pl. soha többet nem vennék horgolótűt a kezembe hiszen alig-alig szavazott rám valaki. De én ezt nem vettema személyem elleni sértésnek, vannak itt sokkal ügyesebb, sokkal kreatívabb emberek, és ennek örülök, mert van mit és van kitől tanulni. Nekem az az igazi siker benne, hogy a megadott idő alatt elkészülök, mert mindenem van csak időm nincsen soha! :D

elina írta...

Hat csodas alkotasok vannak itt...fantasztikus ugyessek vagyunk mid:-))))))))))))))))
Es mar alig varom a kovetkezo feladatot:-)

Piszke írta...

Nem voltam idehaza és csak most olvastam, hogy tegnap nem érkezett meg az emailem a képpel. Ma ismét megkíséreltem elküldeni. Ha nem megy, akkor nincs mit tenni...
Esetleg azt megtehetnénk a következő körben, hogy egy Picasa albumba töltjük fel a képeket és onnan Jandó, te leszedegeted. Hmmm?

Hencsi - bneheni írta...

Az nem jó, mert akkor előre látjuk egymás munkáját, nem? Így tisztára izgalomban voltam, hogy vajon mások milyen alkotásokat mutatnak :):):)

Zsófi írta...

Az albumosdi csak akkor jó, ha kötött az időtartam (1-2 óra) és a feladat nagy.

Szerintem azzal lehetne egyszerűsíteni, hogy adott lenne a fájlméret - mert ahogy én látom max 50 kb-osak az itteni képek és az biztos, hogy én kb. 500-ast küldtem. Tehát Jandónak nem kellene átszerkesztenie mindet.
Másrészt a címkézést is meg lehetne csinálni: adott szín és adott betűtípus segítségével.
Harmadszor, a tárgyba kötött szöveget lehetne írni (könnyebb a levelek kigyűjtése).

Piszke írta...

Hencsi, igaz, erre nem gondoltam. :(
Rózsaszín Pötty a tárgy kötött szövege nagyon jó ötlet! Ez segítség lenne Jandónak.

micuska írta...

Köszönjük szépen. Nagyon gyors vagy. Teljesen meggyógyultál már?

ruju írta...

Nekem is megvannak a favoritjaim :-)

Hencsi, köszönöm a kedves szavakat, vetélkedő nélkül nem lett volna mobiltok, így viszont egy nagyon kedves kislánynak okoz örömet. Minden jó, ha a vége jó :-)

Piszke írta...

Ruju, nálamis tiéd (lenne) az egyik díjazott. :) Nagyon dekoratív a mintája.

micuska írta...

Zsófi! Teszel majd fel nagyobb képeket a műveidről? Nagyon szépek a színei, de nem látom át, mert nem nagyítható, és lehet, h. kicsi ehhez a monitorom.

Zsófi írta...

Már meg tudod nézni nálam, ott kedvedre mazsolázgathatsz! Leírtam a tudnivalókat is. :-)

ruju írta...

Piszke, neked is köszönöm :-)

Jandó írta...

Hú, mire elolvastam, hogy mennyi mindent írtatok, már el is felejtettem azelejét. Így hát fel kellett írnom. Elég vices. :)

Iza, nagyon sajnálom, hogy nem volt rá elég időd befejezni, de azért majd kíváncsian várom a kéet, ha elkészültél vele. :)
Insh, ó, hát ezt szomorúan olvastam. Remélem semmi nagyon rossz nem történt.

Szóval a szavazásról:
- azért hagytam ilyen hosszú időt szavazni, mert gondoltam hátha valaki nem tudja hamar megnézni, és akkor legyen rá elég ideje, vagy át akarja gondolni, hogy a sok szép küzül melyik a kedvence és ez időigényes. De ha rövidebb legyen, szóljatok nyugodtan (csak mindig magamból indulok ki).

- az eszembe sem jutott, hogy valaki utólag módosítja a szavazatát. Ezért az a lehetőség sem merült fel bennem, hogy meg lehet-e ezt tenni. De ha ti mondjátok, akkor lehet. Azt hiszem ez a modul ilyen, nem lehet rajta ezt beállítani. Másik meg nem működött. Azt, meg hogy valaki változtatja vagy sem, úgysem tudom ellenőrizni, így mindenkinek szíve-joga eldönteni. Hát, én csak egyszer szoktam döndeni mondjuk.

- szavazni egy új szavazással lehet, már el is készültem vele, így szabad a pálya. Azért is van megnevezve, hogy mire vonatkozik, hogy egyértelmű legyen, melyik fordulóhoz tartozik.

képek:
- köszönöm, hogy segíteni akartok benne, igazán örülök neki

- a Picasa album egyébként sem lenne jó, mert ismeretlen formátumba tölti le nekem, és nehezezn tudom csak megnyitni, és nem tudok rendesen dolgozni vele (bár ezt már amúgy is elvetettétek)

- a képmérettel pedig nem csinálok semmit. Nem szerkesztem át, vagy ilyenek. Egyedül a nevet írom rá, amelyiken nincs, de az nem befolyásolja a méretet. Úgy töltöm fel, ahogy van, ahogy kapom. És sajnos gőzöm sincs, hogy miért lehet némelyiket nagyítani, némelyiket meg nem. De az biztos, hogy nem csak a mérettől függ.

- nem várható el mindenkitől egy méretű kép sem, mert nem ért hozzá mindenki, és van aki csak a telefonjával tud fotózni. Az meg ugye egyértelmű, hogy más, mint egy jó géppel. De legalább fotó az is, és sokszor nem is rossz. :)

- a nevet meg nyugodtan ráírhatjátok, nem fontos egyformán. De van, akinek ezzel is gondja van, annak továbbra is szivesen megcsinálom, sőt a kollázst is, ha kérik.

- a levél tárgya lehet egységes, de igazából nekem nem annyira fontos. Mindig minden levelet elolvasok, és külön mappába gyűjtöm, és rögtön le is mentem a képeket.

bolyet írta...

Na most aztán jól irigykedem és egyben magamra vetek!:-)))
Csoda ügyesek vagytok sok szép gyönyörűség van itt!
Azért vannak favoritok...:-))

micuska írta...

Értettem Jandó! Korrekt vagy. És tollal írtál a billentyűzet mellett? Hi-hi. XXI. század.

Jandó írta...

Micuska :). Jaja, mindig így szoktam. ez a 2 az 1-ben.

Zsófi írta...

Hát az biztos, hogy 560 kb-nyit küldtem (ez egyébként 40%-ra kicsinyített, mert a több megással se a gmail, se a blogger nem birkózik meg könnyen), itt meg 26 kb van.
Szerinted miért?

Azért kérdezem, mert nincs értelme kollázst csinálnom ennyire picike képméret mellett; egyszerűen értelmezhetetlen... :-)

micuska írta...

Per pillanat csak Aledi képét tudom nagyítani. Hmmm.

Zsófi írta...

Azt hiszem, hétfőn megkérdezek egy szakértőt... :-)

Hencsi - bneheni írta...

Úgy gondolom, hogy a blogspot automatikusan átméretezi a képet feltöltéskor. Feltöltéskor jobb oldalon be lehet állítani (3 rádió gombcsoport van), hogy kicsi, közepes, vagy nagy méretű képet szeretnél-e feltölteni, és ettől teszi függővé a kép méretét. Tutira mindháromnál van egy maximális méret, amit megenged... Totál laikus vagyok én is, csak találgatok. Már csak azt nem értem, hogy régebben mindent engedett nagyítani, mostanában találkozom csak a saját blogomon is azzal, hogy nem nagyíthatók a képek :(

Zsófi írta...

Igen, én is többször belefutottam a képfeltöltéssel kapcsolatos gondokba, nálam is és másnál is; az ingerküszöbömet meghaladta a nagysága. ;-D

Karina írta...

Kedves mindenki! Gratulálok, nagyon izgalmasak lettek az alkotások, nehéz a választás! Bocs, hogy csak most értem ide.
Szerintem az jó ötlet, hogy mindenki tegye fel a saját blogjába a képeit, amilyen méretben tudja, és akkor a szavazás előtt ott mindenki megnézheti a többiekét.
Mit szóltok az új blogkülsőhöz, szerintem nagyon ügyes Jandó, köszönjük neki, hogy törődik a blogunkkal. A fejlécen a közös takaró darabjai vannak egyenlőre még kupacolva, amint kész lesz, annak képét tesszük majd a fejlécre, jó?
Izgatottan várjuk a következő fordulót!

Natti írta...

éppen szabin vagyok, de úgy becsípődött valamim a derekam táján, hogy a jobb lábam zsibbad végig. 2 napja kínlódok.Most is egy ujjal pötyögök térdepelve, mert így tudok létezni. Állni ülni nem jó.
NEM IS EZ A LÉNYEG.

Jandó köszi a második játék megszervezését és lebonyolítását is.
Szerintem minden szuper a játék körül.
Nekem is volt amikor 1 szavazatom volt volt amikor kettő s azt hiszem 1-el zártam. De nekem az volt a lényeg, hogy valakinek tatszett a munkám.
Már most is kaptam szavazatot köszönöm az ismeretlen szavazónak.
töltök egy pár képet a blogomra, hogy megnézzétek ott is a munkákat.

Mesi írta...

Nekem is tetszik a blog új ruhája. És köszönjük a játékot, továbbra is. És persze várjuk az új feladatot :o)

Szerintem is az lenne a legjobb, ha mindenkinek a blogján látnánk több/ nagyobb képet.

Hencsilli írta...

Sziasztok! Nagyon jó mobiltokok lettek!:D:D Én mostanában ritkán jövök, kommentelni sajnos még ritkábban, de azért figyelek!
Nem kell olyan véresen komolyan venni ezt a szavazósdit, az előzőre nekem is csak 2-m volt, és?? Most még egy sincs, és?? A lényeg, hogy nekem tetszik amit csinálok és még 2-nek tetszett az előző fordulóban, ez tök jó! A mobiltokjaimmal tényleg nem alkottam nagyot, százszor ügyesebbek vagytok nálam. Én ezeket a tokokat még valamikor télen csináltam, most nem volt időm újabb fazonokon törni a fejem - hálistennek sok a munka hétközben.
Én is szeretném megköszönni Jandó munkáját és hihetetlen energiáját a bloggal kapcsolatban :)
Csak így tovább és lazítsatok !:P

micuska írta...

Nekem nincs saját blogom. Az úgy jó, (mint múltkor), hogy ide töltöm fel a részleteket a pályaműről?

Jandó írta...

Ez a mindenki tegye fel a blogján a sajátját jó ötlet. Úgyis többeknél láttam már.
Micuska, nyugodtan tedd ide, ez is a sajátod,ha nem is csak a tied. :)

RP Zsófi, nagyon köszi, ha utánakérdezel a képméretnek.Nem tudom miért lett olyan kicsi a tied, mikor mindent ugyanúgy csináltam. De már nagyon idegesít ez a dolog.

Amelie írta...

Én Photobucketre szoktam feltölteni a képeimet. Hihetetlenül megbízható, gyors, pár másodpercet vesz igénybe egy nagy kép feltöltése is. Gondolok itt 1 MB-osra, mert már olyan is volt, meg nagyobb is. :)
Én mondjuk írás közben sem a kép beszúrása segítséget szoktam használni, hanem átmegyek a html kód szerkesztésébe, és ezt < a href="ide a link" >< img src="még egyszer a kép linkje" >< /a > az eljárást szoktam használni. (a kacsacsőröknél nem kell szünetet használni, de nekem csak így engedi elküldeni a hozzászólást)Mivel direkt linket hozok el photobucketről, így a képet is meg tudom szerkeszteni az img srcbe biggyesztett weight és height kódokkal, a hrefbe tett link meg úgyis elvisz a nagyobb képhez.
Ha ti is így csináljátok a linkelést, akkor nem szóltam egy szót sem. De hátha segítettem valakinek. :)

Zsófi írta...

Megkérdeztem Wise Ladyt, akinek már biztos mindenki ismeri a nagyon-nagyon hasznos oldalait.

A képekről írt már: http://bit.ly/dCon2X

Zsófi írta...

Találtam egy szuper lehetőséget is: http://www.bloggersbloggers.com/2010/04/image-zoom-jqzoom-kepnagyitas.html#axzz0oDYJ1aSH