2010. október 16., szombat

Zsák - szütyő helyett

Úgy kezdődött, hogy egy ideje szerettem volna egy kis összeköthető szájú bugyrot Hannusnak - kincsgyűjtéshez. Még augusztusban bukkantam rá egy nagyon intenzív, szép, mályva színű gombolyagra. Rico Essentials cotton. Nagyon illik Hannához, szép, puha a fonal és a tervhez pont megfelelő vastagságú. Tenyéren elférő bugyrot szerettem volna, valahol a közepén áttört vagy csipke mintával.
Ehhez képest a kísérletből valami egészen más lett. Addig tettem hozzá még egy meg még egy kört az alaphoz, nehogy túl kicsi legyen, hogy végül sokkal nagyobb lett. És ahogy nőtt, túlságosan intenzív volt a szín magában, hát lágyítottam rajta a kedvenc rózsaszínemmel (Catania fine dupla szállal) - így csíkos lett, minta pedig kihagyva. De az eredmény így is sikert aratott. Csipkés bugyrot majd legközelebb:)

A zsák végig rövidpálcákból áll, Annás zsákjának leírása volt az alap. A fonal- és tűvastagságbeli különbségek miatt az alapnál minden harmadik szemnél szaporítottam, illetve nem csigavonalban haladtam, hanem minden kört lezártam és egy láncszemmel magasítottam.

A zárósor: minden harmadik rövidpálcába ötször öltöttem - rövidpálca - egyráhajtásos félpálca - egyráhajtásos pálca - egyráhajtásos félpálca - rövidpálca

9 megjegyzés:

Névtelen írta...

Gyönyörű színe van, én is elfogadnám! :)

Annás írta...

Szerintem is nagyon szép lett, jók ezek a színek együtt és imádom a csíkos holmikat is :)

Boczee írta...

nem vagyok nagy rózsaszín rajongó, de ez nagyon aranyos lett :) jöhetne nekem is egy :)

Mano írta...

Nagyon cuki!!!

Nania írta...

Köszönöm Lányok a kedves szavakat! Aki tényleg szeretne, írjon, szívesen elkészítem újra:D

Belinda írta...

Szép lett!

H. Mária írta...

Nagyon jó lett még így is. :)

micuska írta...

Nagyon szép színei vannak. Mekkora ez a kis szépség?

Pálfalvi Zsuzsa írta...

Nagyon kellemes :).