2010. február 3., szerda

Bemutatkozás

Sziasztok!

Lehetséges, hogy rekordhosszúságú bejegyzés lesz, de remélem lesz türelmetek végignézni.

Moncsi vagyok, pár ismerőst már felfedeztem itt. Sokakkal ellentétben mindössze 2006-ban kezdtem a horgolással megismerkedni, igaz, akkor olyannyira szoros lett a kapcsolatunk, hogy két éven át megállás nélkül hurkoltam a pamutot. Először én is a nagyi négyzetekbe "pistultam" bele, minél több oldalt böngésztem át, annál inkább lettem megszállott. Kedvencem ez az oldal, ahol eleinte kutakodtam. Aztán rákaptam a Diana horgolós újságra, magyarul és németül is megvettem. A jelölések nemzetköziek, akárcsak a kötésmintákban, így nem voltak nyelvi akadályok. Ettől kezdve a terítőké lett a főszerep. Töménytelen mennyiségben gyártottam őket. A mintaválasztékom akkora mára, hogy, ha még egyszer születnék, és mást nem kéne tennem, akkor se fogyna el. Tényleg megszállott lettem. Vittem magammal mindig valami böködni valót. Sokszor bámultak is rám, mikor vonaton utazva horgolásztam.

A legtöbb darabot ajándékba szántam, de igyekeztem mindet megörökíteni, sajnos akkoriban még nem volt fotómasinánk, digitális, csak a telefonommal tudtam fotózni, így vannak kevésbé jól sikerült képek is, de remélem, azért láthatóak.

Mivel most a fájós kezem miatt tűbojkott van, átnéztem a "készletemet", és összegyűjtöttem, amiket meg szeretnék mutatni Nektek. Igyekeztem szkennelni is mintákat az elkészített darabokhoz, hátha kedvet kaptok az elkészítésükhöz. Akinek megmozgatja valamelyik modellem a fantáziáját, szóljon, és küldöm a mintát.

(Ez a nagy lendület egyébként 2008 teléig tartott, amikor is a kötésbe bolondultam bele, hasonló hozzáállással. Attól kezdve csak kötöttem, majd elválik, merre folytatom tovább, ma este már egy horgolásmintát újra kinéztem magamnak.)

11 megjegyzés:

Belinda írta...

Gyönyörűek, a főkötőm a lábamnál pihen. :) Neked abszolút kijár a "profi", avagy az "5"-ös kategória!

Moncsi írta...

Ó, köszönöm, Belinda! Én nem tudtam eldönteni, mert a mintát nézni kell, és tv-nézés közben nálunk sötét van, ezért nem gondoltam erre a kategóriára. Az tény, hogy szinte mindent lehorgolok minta alapján.

Zsófi írta...

Szerintem is profi.

Végre valaki elárulja, hogy ezek a formák, hogy is alakulnak ki. Tényleg cukros vízzel keményíthető? (Ezt pletykálták az egyik kézimunkaboltban...)

Macus írta...

Moncsi!
Jó, hogy itt is találkozunk. Láttam már egy-két terítődet a blogodban, de hogy ennyit és ilyen gyönyörűeket készítettél... Na, nem mintha meglepődnék a sok csodakendő után, csak nem tudtam. Meseszépek a terítők, egyiket-másikat szívesen kipróbálnám. De még nem merek ilyen projektbe fogni.

Moncsi írta...

Tényleg cukros vízzel készülnek, nálam legalábbis, 1:1 arányban. Melegvízben felodva, belenyomkodva, nem kicsavarva, formára téve, napokig szárítva.

Köszönöm a dícséreteket. Bátran ki lehet próbálni, csak bonyolultnak látszik, de, ha benne van valaki, szinte magától megy.

Babi néni írta...

Sziaaa Moncsi! :o)

bolyet írta...

Csodálatosak a munkáid, elismerésre méltó a szorgalmad a kitartásod és a tudásod!

orsolya vanessza kiss írta...

Nekem eláll a szavam is.. mikor ilyen dolgokat látok... ez annyira annyira nehéz lehet, és bonyolult.. és türelem és még ezer összetevő kell hozzá ... Le a kalappal! Komolyan!

Gabella írta...

Moncsi! A színes terítők meg a kosárkák a kedvenceim tőled! Én most a többi 3 székhuzatot gyártom... Kicsit lelassultam, elmúlt a lelkesedés! :) Meg hát 2 sapkát is meg kéne kötnöm...

Lente Julcsi írta...

Na igen,Ő Moncsi,a NAGGGGYONÜGYES és még kedves is ám :o)

Moncsi írta...

Nem ér zavarba hozni!!!!

Hamar megtanulható, de tényleg, csak neki kell állni, ha már a pálcák mennek, akkor csak a megfelelő sorrendbe kell tenni őket!