2010. február 3., szerda

Füzetborító

Helló mindenkinek, jó kis csapat összegyűlt, alig bírlak követni benneteket :)))
Hoztam egy füzetborítót, abszolut teljesen kezdőknek is szeretném ajánlani. Gyakorlatilag egy egyszerű darab, egyszer horgoltam meg a füzet magasságát, s onnan egyenesen tovább (gyakorlatilag egy nagyobb téglalap, aminek a végén a két oldala vissza van hajtva).
Viszont remekül lehet rajta gyakorolni!!!!!, amíg a kezdők keze is "rááll" a mozdulatokra, az egyenletes horgolásra. Azért, hogy ne legyen teljesen egyhangú és unalmas, mert ugye egy nagyobb téglalap alakú darabnál azért elég uncsi lehet pár sor után a rövidpálca, lehet variálni a pálcákat. Az enyém úgy készült, hogy 1 sor rövidpálca, majd 1 sor félpálca (ez ugye a rajzoknál megjelenő T betű, amit Altair nagyon jól elmagyarázott ennek a bejegyzésnek a megjegyzései között :D), majd 1 sor egyráhajtásos pálca, utána vissza megint félpálcasor, rövidpálca sor, s így tovább. Persze akár soronként el lehet menni a többráhajtásos pálcákig is, kinek-kinek tetszése szerint. Amikor megvan a megfelelő méretű téglalap, akkor csak be kell hajtani a borító széleit, majd körbehorgoljuk egy rövidpálcasorral. Ennek előnye, hogy ezáltal rögzítjük a borító belső részét (azon a részen, ahol vissza van hajtva összehorgoljuk a két részt), és egyúttal díszítjük is.
A díszítést is lehet variálni tetszés szerint persze :)

Származási hely:

6 megjegyzés:

Eta írta...

Már neki is álltam. :o)))

KeDo írta...

én most fogok hozzá...:))

Piszke írta...

Már a blogodban is felfigyeltem erre a nagyszerű ötletre. Felvettem a tervlistámra. :)

Névtelen írta...

Jaj, de klassz! Ez lesz a következő szerintem. Vagy már nem is tudom, annyi sok szép mindent láttam már tőletek, hogy mindent szeretnék és azonnal. :D

Kriszta írta...

Örülök, hogy tetszik lányok, hajrá :)
Zsenília, én is pont így vagyok vele, hogy annyi minden szépséget láttam, hogy azt sem tudom melyiket készítsem :)

Jandó írta...

Nagyon tetszik, köszi. Hát, mint teljesen kezdő az a tapasztalatom, hogy ami egyszerűnek látszik, az sokkal nehezebb, mint egy bonyolultabb dolog. De mielőbb igyekszem megpróbálkozni vele. :)